eTwinning: Συμμετοχή του σχολείου στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “We ‘re all the same”

 

Το eTwinning είναι μια Ευρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές
Eυρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και
Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και
πολιτισμικά οφέλη. Η δράση eTwinning δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να
μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες.

Στα πλαίσια της ευρωπαϊκής δράσης eTwinning, το σχολείο της Νέας Φιλαδέλφειας συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο “We ‘re all the same”  (Είμαστε όλοι ίδιοι), με συνταξιδιώτες το σχολείο <Szkola Podsobieszcztawawa im.ks.J.Twardowskiego W Dyznie> της Πολωνίας και το σχολείο <Ozel Mersin Ugur Okullari Yenisehir> της Τουρκίας. Η διοργανώτρια χώρα, που είναι η Πολωνία, συμμετέχει με 14 μαθητές, η Τουρκία με 15 και το σχολείο μας με τους 23 μαθητές της Στ τάξης. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 7 μήνες (Νοέμβριος 2021-Μάιος 2022).

Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον εκπαιδευτικό και διαπολιτισμικό ταξίδι, σύμφωνα με το οποίο οι μαθητές, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών, καλούνται να ανταλλάξουν πληροφορίες μεταξύ τους , η κάθε χώρα με τις άλλες δύο, όσον αφορά στην καθημερινότητά τους, τα ενδιαφέροντά τους και τη διαδικασία της εκπαιδευτικής πραγματικότητας. Μέσα από αυτή τη διάδραση θα ανακαλύψουν ομοιότητες και διαφορές με τους άλλους λαούς, αλλά και θα ενισχύσουν τις γνώσεις τους ως προς τον πολιτισμό και την ιστορία τους.

Οι εκπαιδευτικοί που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα e Twinning είναι οι: Μαρία Σούφρα, Μαρίνα Βαϊναλή, Ανθή Γεωργά και Χρήστος Καγιάννης.



Λήψη αρχείου