Έναρξη του νέου σχολικού έτους

Αγιασμός

Ο καθιερωμένος αγιασμός, με την έναρξη του νέου διδακτικού έτους, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στις 9.00΄το πρωί.

Οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν κανονικά στις 8.15΄ στο σχολείο. Θα μπουν στις τάξεις για την πρώτη γνωριμία με τον/την δάσκαλο/α και θα τους δοθούν οδηγίες και τα σχολικά βιβλία (να έχουν μαζί τους κάποια τσάντα για να μεταφέρουν τα βιβλία).

Θα ακολουθήσει ο αγιασμός και η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί περίπου στις 9.30΄, οπότε οι μαθητές/τριες θα αποχωρήσουν από το σχολείο.

Το λεωφορείο (για όσους μεταφέρονται) θα ξεκινήσει από τον Μονόλοφο στις 7.30΄και από το Μεσαίο στις 8.00΄, με επιστροφή περίπου στις 9.30 από Νέα Φιλαδέλφεια .

 

Αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test)

Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εξαιρούνται του μέτρου, τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου.

Η είσοδος των μαθητών/τριών στο σχολείο θα γίνεται με επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος (κάθε Τρίτη και κάθε Παρασκευή). Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Κατ΄ εξαίρεση, για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας, ο έλεγχος θα γίνει πριν από τη Δευτέρα 13/9/21 και πριν από την Πέμπτη 16/9/21.

Υπενθυμίζουμε τη διαδικασία:

α. Αφού διενεργήσουμε το τεστ και εξάγουμε το αποτέλεσμα, πρέπει να επισκεφτούμε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ την ηλεκτρονική πλατφόρμα selftesting.gov.gr και επιλέγοντας την κατηγορία “Σχολική κάρτα για  Covid-19” να καταχωρήσουμε το αποτέλεσμα.

β.  Στη συνέχεια εκτυπώνουμε από την πλατφόρμα τη σχολική κάρτα αποτελέσματος. Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο, έχοντας μαζί τους αυτή τη σχολική κάρτα. Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, θα προβούμε στη συνέχεια στις ενέργειες που προβλέπονται στο άρθρο 2, παρ. 3, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 2020 τ.Β΄/2021). Σ’ αυτήν την περίπτωση, εννοείται, φυσικά, ότι θα ενημερωθεί και το σχολείο.

γ. Εάν δεν υπάρχει δυνατότητα εκτύπωσης, μπορούν οι γονείς/κηδεμόνες για την πρώτη μέρα να κάνουν μια χειρόγραφη σχολική κάρτα, να τη συμπληρώσουν και να την υπογράψουν, σύμφωνα με το υπόδειγμα. Τη Δευτέρα, θα φροντίσουμε να δώσουμε στα παιδιά αντίτυπα της κάρτας.

Συνιστούμε, όταν χρησιμοποιείται το αντίτυπο που θα δώσουμε, να συμπληρώνεται στο πάνω μέρος του ο κωδικός που αναγράφεται στη σχολική κάρτα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Η επίδειξη της σχολικής κάρτας θα γίνεται κατά την προσέλευση των μαθητών/τριών στην είσοδο του σχολείου. Για τους μαθητές και τις μαθήτριες που μεταφέρονται με λεωφορείο, η επίδειξη της κάρτας θα γίνεται στη συνοδό του λεωφορείου και πριν την επιβίβαση σ΄ αυτό.

 

Χρήση προστατευτικής μάσκας

Η σωστή χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας (υφασμάτινης ή απλής χειρουγικής) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες, τους εκπαιδευτικούς, το λοιπό προσωπικό και για τους επισκέπτες του σχολείου. Συνιστούμε να προμηθεύονται, καθημερινά, τα παιδιά με επιπλέον μάσκα (2-3).

Μη λειτουργία ολοήμερου τμήματος

Λόγω της μη τοποθέτησης στο σχολείο του αναγκαίου διδακτικού προσωπικού, προς το παρόν δεν θα λειτουργήσει το ολοήμερο τμήμα.

Καλή σχολική χρονιά!

Ο Δ/ντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου