Επίσκεψη στη Διεθνή Έκθεση Αθλητισμού SPORTEXPO στη ΔΕΘ

Την Παρασκευή 12 Απριλίου η Δ’, Ε’ & ΣΤ’ τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκαν την 4η Διεθνή Έκθεση Αθλητισμού Sportexpo στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας οργάνωσε τις πρωινές ώρες την επίσκεψη μαθητών Δημοτικών Σχολείων για την γνωριμία με τα Ολυμπιακά αθλήματα και την συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές εκδηλώσεις, στοχεύοντας στην ενίσχυση του αθλητικού πνεύματος και τη δημιουργία αθλητικής συνείδησης και συμπεριφοράς στους μαθητές.
Αρχικά επισκεφθήκαμε τους Σταθμούς Άθλησης στο περίπτερο 17 της έκθεσης όπου είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε αλλά και να γνωρίσουμε από κοντά πολλά από τα ολυμπιακά αθλήματα, όπως :

Κωπηλασία
Κανόε-Καγιάκ
Τοξοβολία
Σκάκι
Ξιφασκία
Πάλη

 

 

Άρση βαρών

 

 

Ποδόσφαιρο
Πινγκ-Πονγκ

Στη συνέχεια μεταφερθήκαμε στο περίπτερο 16 για να συμμετέχουμε , με μαθητές και άλλων σχολείων, σε αγώνες μπάσκετ, βόλεϊ και στίβου.

Παίξαμε , διασκεδάσαμε αλλά προπάντων μάθαμε ότι ο αθλητισμός βελτιώνει τόσο τη σωματική όσο και τη ψυχική υγεία. Καλλιεργεί τη συνεργασία και το ομαδικό πνεύμα και αυτό που προέχει σ΄έναν αγώνα είναι  η συμμετοχή και η προσπάθεια και όχι απαραίτητα η νίκη !!

Συντάκτρια : Δερέκη Αναστασία