Επίσκεψη στο Εργαστήριο Ρομποτικής της Χ.Α.Ν.Θ.

Παιχνίδι συνεργασίας

Κατασκευή του ρομπότ σε ομάδες

 

Δοκιμή του ρομπότ

Οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν σήμερα τις εγκαταστάσεις του φιλεκπαιδευτικού μη κερδοσκοπικού σωματείου της eduACT, της Χ.Α.Ν.Θ.,  με σκοπό να μυηθούν στη Ρομποτική και την Τεχνολογία.

Τα παιδιά αρχικά ενημερώθηκαν από την εκπαιδευτική ομάδα της  eduACT ότι  η  επιστήμη της Ρομποτικής αποτελεί συνδυασμό πολλών άλλων επιστημών, κυρίως της πληροφορικής, της ηλεκτρονικής και της μηχανολογίας. Η Ρομποτική αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της Παγκόσμιας Εκπαιδευτικής δραστηριότητας, καθώς τα παιδιά,  όταν σχεδιάζουν,  κατασκευάζουν και προγραμματίζουν ρομπότ, έχουν την ευκαιρία να μάθουν παίζοντας και να αναπτύξουν δεξιότητες σε τομείς όπως τα μαθηματικά , τη φυσική , την τεχνολογία , την τέχνη, το περιβάλλον, την κοινωνία .

Στη συνέχεια έπαιξαν ένα παιχνίδι συνεργασίας , καθώς μέσα από την ομαδικότητα και τη συνεργασία επιτυγχάνεται το καλύτερο αποτέλεσμα. Κατασκεύασαν σε ομάδες το δικό τους ρομπότ και  το προγραμμάτισαν, έτσι ώστε να μπορέσει να λύσει  επιτυχώς την αποστολή τους. Μέσα από δοκιμές και αλλαγές προσπάθησαν να επιτύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τα ρομπότ μας ήταν επιτέλους έτοιμα για την πρώτη αποστολή τους !

Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για όλους μας !!!

 

Συντάκτρια : Δερέκη Αναστασία