Αρχείο για "Μάιος, 2024"

Κι άλλη διάκριση μαθητή μας για φέτος…

442428877 424300777033559 9044064793270457201 n
Την Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024 ολοκληρώθηκε η κρίση των έργων του 3ου Πανελλήνιου Μαθητικού διαγωνισμού Ζωγραφικής «Νίκη Γουλανδρή» με θέμα «Ένα κοχύλι στον βυθό».
Συμμετείχαν συνολικά 181 σχολεία απ’ όλη την επικράτεια με 3.366 συμμετοχές από όλες τις τάξεις της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Τα 12 βραβεία θα ανακοινωθούν σύντομα στην ιστοσελίδα του Μουσείου.
Το Μουσείο θα διοργανώσει μικρή τελετή για απονομή των βραβείων (4 ανά ηλικιακό επίπεδο).
Το Μουσείο έχει ορίσει, πέραν των 12 βραβείων και 63 επαίνους για τους μαθητές / μαθήτριες, που η κριτική επιτροπή αποφάσισε να διακριθούν για την άρτια δουλειά τους. Έναν από αυτούς τους επαίνους έλαβε ο μαθητής μας, Κ. Αγγελής, του Ε1. Συγχαρητήρια, Κώστα!
Όλοι οι συμμετέχοντες του διαγωνισμού θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής, που θα σταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου  στις 4 Ιουνίου 2024.Η απονομή θα γίνει στις 2 Ιουνίου 2024.

Ετικέτες:

Ευχαριστήρια επιστολή-Τένις

436224488 852064840275836 3648371396513825955 n

Η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων και Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ) και η Δ/νση Π.Ε Β’ Αθήνας σας ευχαριστούν και σας συγχαίρουν για τη συμμετοχή σας στη Σχολική Αθλητική Δράση «Γνωριμία με το άθλημα του Τένις», που έγινε στις 14 Μαΐου 2024 στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Αθηνών-Ψυχικού.
Η χαρά το πάθος και η ενέργεια των μαθητών-τριών ήταν μοναδική και ενθουσιώδης. Μας γέμισαν με αισιοδοξία, για το μέλλον του Αθλητισμού και την ανάδειξη των Ολυμπιακών Αρχών, του «Ευ αγωνίζεσθαι» και της Συμπερίληψης. Επίσης, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας, για την παρουσία και την συνεργασία, των Διευθυντών, Υποδιευθυντών, συνόδων Εκπαιδευτικών και των Εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής.
Επιπλέον, θα θέλαμε να μας επισημάνετε, τυχόν λάθη και παραλείψεις, για τη βελτίωση μας.
Κατά το νέο σχολικό έτος θα πραγματοποιηθούν κι άλλες παρόμοιες αθλητικές δράσεις, προς όφελος των μαθητών/τριών μας.

Υ.Γ Επισυνάπτεται αναμνηστικό δίπλωμα για τους συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες.
(Προτείνεται το δίπλωμα να εκτυπωθεί έγχρωμο)

Οι Υπεύθυνοι Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού Π.Ε Β’ Αθήνας

Μαρία Φιλόπουλου – Απόστολος Μόσχος

Ετικέτες:

Εθελοντικός καθαρισμός πάρκου Μιμηκόπουλου

Σήμερα,  Τρίτη 28/5/2024,  οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ’ και της ΣΤ’ τάξης συμμετείχαν σε δράση καθαρισμού του πάρκου Μιμηκόπουλου, συνοδευόμενοι από την εκπαιδευτικό της Δ΄τάξης κ. Νταβάκου Ιωάννα και τον εκπαιδευτικό της ΣΤ’ τάξης κ. Παλούκη Μάκη.

Στόχος της δράσης ήταν η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και η ενίσχυση της ανάληψης εθελοντικών δράσεων περιβαλλοντικού χαρακτήρα.

Ετικέτες:

Γιορτή λήξης σχολικού έτους 2023-24

ΠΑΡΘΕΝΗΣ 1

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας περιμένουμε να παρακολουθήσετε μια όμορφη εκδήλωση, διαφορετική από τις άλλες…

Με ωραίους διαλόγους και τραγούδια μαγικά, για ένα συναρπαστικό ταξίδι στις “γειτονιές του κόσμου” και όλα αυτά με όχημα τη φαντασία, το θάρρος, τη δύναμη της φιλίας και της συνεργασίας.

Η Διευθύντρια/Οι εκπαιδευτικοί/Οι μαθητές-τριες του σχολείου

 

Ετικέτες:

Αδρομερής προγραμματισμός μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους 2023-24

3Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας γνωστοποιούμε τις εκδηλώσεις-δράσεις  του σχολείου μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους (14-06-2024) , ώστε να οργανώσετε κι εσείς καλύτερα τον οικογενειακό σας προγραμματισμό:

Παρασκευή 31/05/2024: Λήξη του διαγωνισμού ανακύκλωσης μπαταριών “ΑΦΗΣ”. Προλαβαίνετε να φέρετε μπαταρίες κι αυτή την εβδομάδα.

Δευτέρα 03/06/2024: Θα πραγματοποιηθεί η γιορτή λήξης στις 19.30. Το Πρωινό και το Ολοήμερο πρόγραμμα δε θα λειτουργήσει.

Τρίτη 04/06/2024: Πραγματοποίηση της δράσης στο κολυμβητήριο Αμαρουσίου για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης (11.10-13-00).

Τρίτη 11/06/2024: Πραγματοποίηση της δράσης στο κολυμβητήριο Αμαρουσίου για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης (08.15-10.00).

Τετάρτη: 12/06/2024: Θα πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση “Οδύσσεια” στις 11.00 από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄τάξης ΜΟΝΟ για τους γονείς των μαθητών/τριών της συγκεκριμένης τάξης.

Παρασκευή 14/06/2024: Θα δοθούν οι Τίτλοι Προόδου και Σπουδών στις 08.30. Καλό θα ήταν να προσέλθετε μαζί με τα παιδιά σας, για να αποχαιρετήσουν τους εκπαιδευτικούς τους.

Με εκτίμηση

Η διευθύντρια του σχολείου

Μαρία Βαστάκη

Ετικέτες:

Οι Μούσες επισκέφτηκαν το σχολείο μας…,για να μας εμπνεύσουν…

Οι πόρτες των αιθουσών διδασκαλίας άλλαξαν! Μετά την πόρτα της αίθουσας εκδηλώσεων, ο εκπαιδευτικός  Εικαστικών, κ. Βασίλης Παπαβασιλείου,  με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο ζωφράφισε σε κάθε μία από αυτές, τις εννιά Μούσες και τη θεά Ήρα.

Οι Μούσες ήταν κόρες του Δία και της Μνημοσύνης. Ήταν οι Θεές της μουσικής, των μουσικών οργάνων, του χορού, των γλεντιών και της ποίησης. Ο θεός Απόλλωνας, διηύθυνε τη χορωδία τους, γι’ αυτό και ονομαζόταν Μουσαγέτης – «ηγέτης», διευθυντής των Μουσών. Τις Μούσες επίσης, επικαλείται και ο Όμηρος, για να ξεκινήσει να γράφει την “Οδύσσεια” και την “Ιλιάδα”.

Ο ρόλος των εκπαιδευτικών δεν περιορίζεται μόνο μέσα στην αίθουσα. Γι΄αυτή την πρωτοβουλία του λοιπόν, ευχαριστούμε θερμά τον κ. Β. Παπαγεωργίου!

Ετικέτες:

Διδασκαλία 2ης ξένης γλώσσας στην Ε΄ τάξη

ΓΑΛΛΙΚΑΑγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Μετά τη δήλωση προτίμησης παρακολούθησης 2ης ξένης γλώσσας στην Ε΄ τάξη  των μαθητών/τριών της φετινής Δ΄ τάξης,  προέκυψε με πλειοψηφία η Γαλλική Γλώσσα. Συγκεκριμένα προτίμησαν: 14 Γαλλικά/2 Γερμανικά.

Οι μαθητές/τριες που θα φοιτήσουν στη ΣΤ΄ τάξη θα συνεχίσουν τη Γαλλική Γλώσσα.

Τα Γυμνάσια θα ενημερωθούν για τις προτιμήσεις των μαθητών/τριών από το σχολείο μας.

Ετικέτες:

Από την παραγωγή στην κατανάλωση με τον πιο όμορφο τρόπο…

Τα φυτά στον βοτανόκηπό μας άρχισαν να δίνουν αρώματα και γεύσεις…

Οι μικροί μαθητές της  Β΄τάξης  με την παρότρυνση της εκπαιδευτικού κ. Ε. Βουρλογιάννη και με τη βοήθεια των γονιών τους, την Παρασκευή, 24/05//2023 ετοίμασαν  πεντανόστιμες γεύσεις με πολλά αρωματικά φυτά.  Έφαγαν όλοι μαζί και απόλαυσαν τους καρπούς των φυτών που περιποιούνται κάνοντας πικνίκ στο προαύλιο του σχολείου.

Μπράβο σε μαθητές/τριες, γονείς και εκπαιδευτικούς, γιατί τέτοιες δράσεις διδάσκουν και ευχαριστούν τα παιδιά!

Ετικέτες:

“Τρίποντα στα σχολεία”

Την Πέμπτη 23-05-2024 επισκέφτηκαν το σχολείο μας ο κ. Γιαννόπουλος Γιάννης και ο κ. Χρυσικός Δημήτρης, εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής- προπονητές Καλαθοσφαίρισης στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου μας στο πρόγραμμα “Τρίποντα στα σχολεία” που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ). Με την υποστήριξη της FIBA και των προγραμμάτων Europe Youth Development Fund καθώς και του Her World Her Rules οι μαθητές-τριες των, Γ΄, Δ΄, Ε1΄– Ε2΄& Στ΄ τάξεων ήρθαν σε επαφή με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης και εκτέλεσαν ειδικά σχεδιασμένες ασκήσεις με στόχο κάθε μαθητής-τρια να χαρεί, να αθληθεί και να συμμετάσχει στο παιχνίδι με έναν ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις και δυσκολίες εκτέλεσης. Εξάλλου σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι μέσα από την σωστή καθοδήγηση να αγαπήσουν οι μαθητές-τριες το άθλημα της Καλαθοσφαίρισης, να αποκτήσουν την κατάλληλη εκπαίδευση, εντός κι εκτός του σχολικού περιβάλλοντος, και τη σωστή νοοτροπία που απαιτεί ένα ομαδικό άθλημα. Σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος κοντά στους μαθητές-τριες του σχολείου μας βρισκόταν τόσο ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής όσο και οι δάσκαλοι των τμημάτων.

 

Ετικέτες:

Λειτουργία σχολικών μονάδων ενόψει Ευροεκλογών 2024

euroekloges 2024 psifos

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας γνωρίζουμε ότι, λόγω της διενέργειας των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9ης Ιουνίου 2024, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δε θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 και τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024, σύμφωνα με την υπ. αριθμ. Φ1/54108/ΓΔ4/23-05-2024 Εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘΑ.

Ετικέτες:

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση