Αρχείο για "Απρίλιος, 2024"

Εισαγωγή στα Καλλιτεχνικά και Μουσικά Γυμνάσια

images 1

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε για τα έγγραφα  του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΑ) με Θέμα «Διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Α τάξη Γυμνασίου των Καλλιτεχνικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2024-2025» και  «Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2024-2025».

Μπορείτε να δείτε τα Καλλιτεχνικά σχολεία και τα Μουσικά.

 

Ετικέτες:

Δεύτερη άσκηση σεισμού

2Η ΑΣΚΗΣΗ 25 4 24Β

Στο πλαίσιο της πρόληψης, την Πέμπτη 25-04-2024, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη άσκηση σεισμού με επιτυχία. Με τις ασκήσεις σεισμού οι μαθητές/τριες μαθαίνουν τον σωστό τρόπο αντίδρασης σε πραγματικό γεγονός.

Ετικέτες:

Ένα πασχαλινό δώρο με πολλή αγάπη

Οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄τάξης με τον εκπαιδευτικό, κ. Παλούκη Θωμά,  ετοίμασαν με πολλή, πολλή αγάπη ένα πασχαλινό καλάθι για τα παιδιά του Χωριού SOS Αμαρουσίου. Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα, όταν δείχνεις την αγάπη σου και τη μοιράζεσαι με κάθε τρόπο.

Ετικέτες:

Πασχαλινές δραστηριότητες εκπαιδευτικών-μαθητών/τριών

Κυνήγι των πασχαλινών αυγών

Την Παρασκευή 26-04-2024 η εκπαιδευτικός της Γαλλικής Γλώσσας, κ. Αβαράκη Άννα,   με τους μαθητές του Ε1 και του Ε2 παίξαμε το γαλλικό έθιμο “la chasse aux oeufs”, το κυνήγι των πασχαλινών αυγών στους κήπους. Τα παιδιά χωριστήκανε σε κάθε τάξη σε δύο ομάδες και έψαχναν τα δεκάδες μικρά σοκολατένια αυγά που ανέλαβαν να κρύψουν κάποιοι συμμαθητές τους.

Joyeuses Pâques! Καλό Πάσχα! 

 

 

Ε2΄ τάξη

Πασχαλινά καλαθάκια

Οι μαθητές/τριες της Ε2΄ τάξης με την εκπαιδευτικό,  κ. Σοφία Φιλατζικιώτη, την Παρασκευή 26-04-2024,  έβαψαν πασχαλινά αυγά και ετοίμασαν πανέμορφα καλαθάκια για το Πάσχα. Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

 

Δ΄ τάξη

 Οι πασχαλινές λαμπάδες μας

 Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄τάξης, την  Πέμπτη 25-04-2024 , λίγες μέρες πριν από το Πάσχα, ετοίμασαν τις πασχαλινές τους λαμπάδες μαζί με τη δασκάλα τους κ. Νταβάκου Ι. Η τάξη γέμισε πολύχρωμες κορδέλες, λουλουδάκια, πασχαλίτσες, κόλλες, αυγουλάκια και χαρούμενη διάθεση!

Οι λαμπάδες έγιναν καταπληκτικές και είναι έτοιμες να ανάψουν με το Άγιο Φως το βράδυ της Ανάστασης!

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

Ετικέτες:

Ημέρα αυγών σήμερα…

 

Η χριστιανική παράδοση θέλει τα αυγά, σύμβολο της γονιμότητας και της έναρξης ενός νέου κύκλου ζωής, να βάφονται κόκκινα, γιατί συμβολίζουν το Αίμα του Χριστού.

Επειδή, έρχεται λοιπόν το Πάσχα, την Πέμπτη 25-04-2024, οι μαθητές/τριες του Ε1΄ τμήματος μαζί με τις εκπαιδευτικούς κ. Αποστολοπούλου Μ. και κ. Βουρλογιάννη Ε. με κηρομπογιές, μαρκαδόρους και καλή διάθεση,  βρήκαν την πιο όμορφη και συνάμα διασκεδαστική διαδικασία, ζωγράφισαν τα πασχαλινά αυγά και μετά τα έβαψαν κόκκινα.

Το αποτέλεσμα ήταν φανταστικό! Οι αυγο-δημιουργίες έτοιμες για τσούγκρισμα το βράδυ της Ανάστασης!

                 Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση σε όλους!

Ετικέτες:

Πασχαλινές ευχές

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ

Οι διακοπές του Πάσχα σύμφωνα με το ΠΔ 79/2017, αρθρ. 3, παρ. 1, για τους/τις μαθητές/τριες  θα αρχίσουν από τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 μέχρι και την Παρασκευή της Διακαινησίμου 10 Μαΐου 2024. Η επάνοδος στα σχολεία θα γίνει τη Δευτέρα 13  Μαΐου 2024.

Οι εκπαιδευτικοί και η Διευθύντρια του σχολείου σάς εύχονται «Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα!»

Ετικέτες:

Θερμές ευχαριστίες στα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 19ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 19ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου για τη διάθεση οχτώ βιβλίων στο σχολείο μας, τα οποία θα εμπλουτίσουν τη Βιβλιοθήκη μας. Τα βιβλία αυτά παρέμειναν αδιάθετα μετά την αποκριάτικη εκδήλωση του 19ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου κι έτσι τα μέλη του Συλλόγου Γονέων του Νηπιαγωγείου αποφάσισαν να τα προσφέρουν στο Δημοτικό, στο πλαίσιο της συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης των δύο σχολείων.

Οι τίτλοι των βιβλίων είναι οι εξής:

1. Άγγελος Σικελιανός: Ένας ονειροπόλος ποιητής  (Φωτεινή Κωστάκου- Δέσποινα Πικοπούλου)

2. Ο μυστικός φόβος του Στέφανου (Donna Reid Vann)

3. Η Ιουλία και ο κάμπος του Θεού (Μαρία Κασαμπαλάκου)

4. Πέρσες του Αισχύλου (Κώστας Χατζηεμμανουήλ)

5. Ο μικρός άγγελος ταξιδεύει… (Αθηνά Ντάσιου-Γιάννου

6. Ο φίλος μου ο διαβητούλης (Κων/να Φραντζεσκάκη)

7. Η μικρή Μαρώ και η Μαρία του ναού (Βασίλης Αργυριάδης)

8. Dreamland Η μεγάλη περιπέτεια… (Μάσσα Ζαχαρία-Φασούλα

Ετικέτες:

Εκκλησιασμός στις 26-04-2024

ΠΡΟΙΓ. ΔΩΡΑΑγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι ενόψει της εορτής του  Πάσχα, την Παρασκευή 26-04-2024 τις δύο πρώτες διδακτικές ώρες (08.15-09.40) θα πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ, Δ και ΣΤ τάξης. Θα δοθεί δήλωση συγκατάθεσης γονέων, την οποία θα πρέπει να επιστρέψετε έως την Τετάρτη 24-4-23  και όσα παιδιά δε θα παρευρεθούν στη Λειτουργία, θα προσέλθουν στο σχολείο στις 09.45.

Ετικέτες:

Διαγωνισμός ζωγραφικής «Ένα κοχύλι στο βυθό»

ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣΤο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου, με τις ζωγραφιές δεκαεννιά παιδιών συμμετέχει στον ετήσιο διαγωνισμό ζωγραφικής «Ένα κοχύλι στο βυθό». Την επιμέλεια της συμμετοχής έκανε ο εικαστικός του σχολείου Παπαγεωργίου Βασίλης και οι μαθητές/τριες των Γ, Δ, Ε των τάξεων που παίρνουν μέρος.

Ο Διαγωνισμός Ζωγραφικής “Νίκη Γουλανδρή” 2023-24 με τίτλο «Ένα κοχύλι στον βυθό», απευθύνεται σε μαθητές Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης και έχει ως σκοπό να γνωρίσουν οι μαθητές τα κοχύλια.  Μέσα από τη ζωγραφική απεικόνιση των κοχυλιών, οι μαθητές / μαθήτριες θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την ομορφιά των κοχυλιών, να εξοικειωθούν με τους οργανισμούς αυτούς, να ενημερωθούν για την παρουσία τους στην Ελλάδα ή το εξωτερικό και να ανακαλύψουν τη βιοποικιλότητα των κοχυλιών. Οι ζωγραφιές έγιναν την ώρα του μαθήματος των εικαστικών και τα αποτελέσματα του διαγωνισμού αναμένονται προσεχώς.

Ετικέτες:

Σχολική φωτογράφιση 2023-2024

Σχολική Φωτογράφιση 779x1024 1

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 θα γίνει η σχολική, αναμνηστική  φωτογράφιση των μαθητών/τριών του σχολείου μας για το σχολικό έτος 2023-2024, την οποία διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.

Ετικέτες:

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση