Αρχείο για "Μάρτιος, 2024"

Υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία για το σχ. έτος 2024-25

Πρότυπα ΠειραματικάΑγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Η εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2024-25 αφορά στην εισαγωγική τάξη κάθε βαθμίδας, δηλαδή το προνήπιο, την Α΄ Δημοτικού, την Α΄ Γυμνασίου και την Α΄ Γενικού Λυκείου (σε κάποια Πειραματικά νηπιαγωγεία προσφέρονται και θέσεις νηπίων.) Στα Πειραματικά Σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) η εισαγωγή γίνεται με δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024.
Στα Πρότυπα Γυμνάσια και Πρότυπα Λύκεια με δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων, η οποία θα διεξαχθεί το Σάββατο 18 Μαΐου 2024. Στην ως άνω δοκιμασία οι μαθητές αξιολογούνται σε δεξιότητες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Δημοτικό Σχολείο ή το Γυμνάσιο κατά περίπτωση, σχετικές με την κατανόηση κειμένων της ελληνικής γλώσσας και μαθηματικών εννοιών. Οι μαθητές δεν απαιτείται να μελετήσουν συγκεκριμένη ύλη, για να προετοιμαστούν για τη συμμετοχή τους στην εν λόγω δοκιμασία.

Πατήστε εδώ, για να δείτε τη σχετική Εγκύκλιο.

Πατήστε εδώ, για να δείτε την Απόφαση με τις κενές θέσεις των εισακτέων μαθητών/μαθητριών στις εισαγωγικές τάξεις κάθε Π.Σ. ή ΠΕΙ.Σ. για το σχολικό έτος 2024-2025.

Ετικέτες:

Ενημέρωση γονέων για τον μήνα Απρίλιο

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι η ενημέρωση γονέων για τον μήνα Απρίλιο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Απριλίου 2024 (13.30-14.00) στις αίθουσες διδασκαλίας του κάθε τμήματος. Μετά το σχόλασμα είστε υπεύθυνοι για τα παιδιά σας, γι αυτό φροντίστε όσα παιδιά δε φοιτούν στο Ολοήμερο  να μην παρεμποδίζουν τη λειτουργία του Ολοημέρου.

Ετικέτες:

18ος Μαθητικός Διαγωνισμός «Παιχνίδι και Μαθηματικά»

18ος διαγ. ΕΜΕ

Η  Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργανώνει υπό την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ. Α. τον 18ο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» του περιοδικού «Ο μικρός Ευκλείδης» για τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού σχολείου.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 5 Απριλίου 2024, ημέρα Παρασκευή, για τους μαθητές της  ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας κατά τις διδακτικές ώρες  (8.15 έως 10.15). Η συμμετοχή των μαθητών/τριών είναι προαιρετική.

Εδώ μπορείτε να δείτε θέματα διαγωνισμών προηγούμενων ετών, για εξάσκηση.

Ετικέτες:

Ενημέρωση για την έναρξη του προγράμματος της κολύμβησης

0175 colorful swimmer 1200x800 1Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Τη Δευτέρα 1η Απριλίου 2024 θα ξεκινήσει το πρόγραμμα της κολύμβησης, το τελευταίο 2/ωρο  και συγκεκριμένα από 11.10-13.00 (κάθε Δευτέρα) στο κολυμβητήριο του Αμαρουσίου. Συνοδοί των μαθητών/τριών θα είναι ο κ. Πασχάλης Μ., ΕΦΑ. και η εκπαιδευτικός της τάξης κ. Μαμούγκα Ε. Θα υπάρξει μια τροποποίηση στο πρόγραμμα των μαθημάτων της Δευτέρας και συγκεκριμένα την 3η ώρα της ΦΑ θα κάνουν το μάθημα των Θρησκευτικών. Η μεταφορά των μαθητών/τριών θα γίνεται με μισθωμένα λεωφορεία από την Περιφέρεια Αττικής.

Τα παιδιά θα πρέπει να φροντίσετε να έχουν φάει πρωινό και να έχουν μαζί τους όσα αναφέρονται στις οδηγίες,  που είχαμε αναρτήσει στο ιστολόγιο στις 9-02-2024.

Με εκτίμηση

Η Διευθύντρια
Μαρία Σ. Βαστάκη

 

Ετικέτες:

Ημερίδα για “Τον σχολικό εκφοβισμό και τον ρόλο του σχολείου” 

Χθες πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ημερίδα με θέμα: “Τον σχολικό εκφοβισμό και τον ρόλο του σχολείου”  στο 18ο Δ. Σχ. Αμαρουσίου με εισηγήτριες τη σχολική ψυχολόγο, κ. Μαρίνη Αικ. και τη διευθύντρια του 18ου Δ. Σχ. Αμαρουσίου, κ. Παπαδάκη Θ.

Η ημερίδα ήταν πολύ εποικοδομητική για τους παρευρισκόμενους,αν και πολύ λίγους,  γονείς  και εκπαιδευτικούς από τα πέντε σχολεία ευθύνης της διοργάνωσης της ημερίδας. Απαντήθηκαν ερωτήματα, διευκρινίστηκαν τρόποι παρέμβασης του σχολείου  και ενημερώθηκαν οι γονείς για τη χρήση της σχετικής πλατφόρμας επώνυμης καταγραφής περιστατικών εκφοβισμού.

Το σχολείο θα συνεχίσει να να προγραμματίζει αντίστοιχες ενημερωτικές εκδηλώσεις για παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά θέματα που απασχολούν όσους εμπλέκονται με τα παιδιά.

Ευχαριστούμε τη διευθύντρια του 18ου Δ. Σχ. Αμαρουσίου, κ. Παπαδάκη Θ.,  για τη φιλοξενία.

Ετικέτες:

Υπενθύμιση για τη σημερινή εκδήλωση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 26 3 24

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι Σύλλογοι Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου,  6ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, 13ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, 18ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου και 16ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου σε συνεργασία με τους αντίστοιχους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων των παραπάνω Σχολείων διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Σχολικός Εκφοβισμός-Ο ρόλος του σχολείου και της οικογένειας», σήμερα Τρίτη 26 Μαρτίου 2024 και ώρα 17:30 -20:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου (Ανδρέα Συγγρού & Ίωνος, Τ.Κ. 15126, Μαρούσι, Τηλ.: 210 6142166).

 Εισηγήτριες: κ. Μαρίνη Αικατερίνη, Ψυχολόγος & κ. Παπαδάκη Θεονύμφη, Δ/ντρια του 18ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου.

Τα θέματα που θα μας απασχολήσουν αφορούν:

  • Ενημέρωση για τη σχετική πλατφόρμα καταγραφής περιστατικών
  • Την αποσαφήνιση του όρου σχολικός εκφοβισμός
  • Την προσέγγιση άλλων όψεων του φαινομένου
  • Τρόποι αντιμετώπισης από το σχολείο
  • Τρόποι αντιμετώπισης από την οικογένεια
  • Βιωματικό εργαστήριο

Πατήστε εδώ, για να δείτε την πρόσκληση.

Πατήστε εδώ, για να δηλώσετε συμμετοχή.

Ετικέτες:

Λειτουργία του σχολείου στις 28-03-2024

sxoleio taxh17mon

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 28-03-2024, οι μαθητές/τριες του Ε2΄ και ΣΤ΄ δε θα προσέλθουν στο Πρωινό και Ολοήμερο πρόγραμμα, καθώς και οι μαθητές της  Γ΄ και Δ΄  τάξης δε θα παραμείνουν στο Ολοήμερο πρόγραμμα, λόγω επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών από τους Σχολικούς Συμβούλους.

Ετικέτες:

Παρέλαση 2024

Χθες, οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί μας, παρήλασαν εξαιρετικά, τιμώντας τους αγωνιστές του 1821!

Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριές μας, καθώς και στην κ. Βασιλοπούλου Χ., η  οποία συνόδευσε τα παιδιά στην Εκκλησία και την κ. Φιλατζικιώτη Σ. και Παλούκη Θ. , που συνόδευσαν τα παιδιά στην παρέλαση.

Ετικέτες:

Σχολική γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Όπως κάθε χρόνο τιμήσαμε και φέτος τους ήρωες της Επανάστασης του 1821. Οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης με την υποστήριξη του εκπαιδευτικού της τάξης κ. Παλούκη Θ. και των εκπαιδευτικών Θεατρικής Αγωγής, κ. Αντάρα Μ.,  Μουσικής, κ. Ζουρνατζή Δ. και  Εικαστικών, κ. Παπαγεωργίου Β. ετοίμασαν μια καταπληκτική γιορτή με τίτλο: “Ελλάδα 1821”. Παρακολουθήσαμε ιστορικά γεγονότα μέσα από δρώμενα και  τέχνη.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς!

Χρόνια Πολλά και του Χρόνου!

Πατήστε εδώ, για να δείτε το video των παιδιών “Πίνακες του 1821”.

Ετικέτες:

Παράταση εγγραφών στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2024-25

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την υπ. αριθμ. Φ.6/29294/Δ1/20-03-2024 Εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘΑ  οι εγγραφές των μαθητών/τριών στα Δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2024-2025, παρατείνονται μέχρι και την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024.

Ετικέτες:

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση