Αρχείο για "Ιανουάριος, 2024"

Ανακοίνωση

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σε περίπτωση βροχόπτωσης δε θα πραγματοποιηθεί ο προγραμματισμένος εκκλησιασμός, λόγω της εορτής των Τριών Ιεραρχών και το πρόγραμμα του σχολείου θα εφαρμοστεί κανονικά.

Με εκτίμηση

Η διευθύντρια του σχολείου

Ετικέτες:

Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός “Καγκουρό”

ΚΑΓΚΟΥΡΟ

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Για 17η συνεχή χρονιά, τα Εκπαιδευτήρια «Η Ελληνική Παιδεία» θα λειτουργήσουν και φέτος ως επίσημο εξεταστικό κέντρο για το διεθνή μαθηματικό Διαγωνισμό Καγκουρό:

Είναι μια ιδιαίτερη  ευκαιρία διάκρισης και άμιλλας.

 

Επιτροπή Εξεταστικού Κέντρου Ελληνικής Παιδείας

για το Διαγωνισμό Καγκουρό 2024

τηλ. 210 28 500 44, εσωτερικό: 224 (κ. Αλέξης Παπαγεωργίου)

κιν. 6934 561882 (ώρες 9:00-16:00 Δε-Πα)

email: kangaroo@elp.gr


Χρήσιμες Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Τι είναι ο Διαγωνισμός Καγκουρό;

  • Ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διαγωνισμός στον κόσμο: 6,5 εκατομμύρια μαθητές, σε περισσότερες από 70 χώρες!
  • Απευθύνεται σε μαθητές από Β’ Δημοτικού έως Γ’ Λυκείου με θέματα προσαρμοσμένα στην ηλικία και το γνωστικό τους επίπεδο.
  • Περιλαμβάνει θέματα σε μορφή γρίφων και έξυπνων μαθηματικών παιχνιδιών που δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις.

Οφέλη για τους Μαθητές:

  • Διευρύνουν τη σκέψη τους, ανακαλύπτουν κρυμμένα ταλέντα και αντιμετωπίζουν τα μαθηματικά ως παιχνίδι.
  • Εξασκούνται σε δεξιότητες όπως εποπτεία χώρου, λογική, γεωμετρία, μέτρηση και πράξεις και επίλυση προβλημάτων.
  • Αποκτούν εμπειρία να ανταποκρίνονται σε διεθνείς εξετάσεις υψηλού επιπέδου με αισιοδοξία και ευχάριστη διάθεση.
  • Αισθάνονται ηθική ικανοποίηση από τη συμμετοχή τους, ενώ έχουν την ευκαιρία να διακριθούν.
  • Λαμβάνουν δώρα με εκπαιδευτικό περιεχόμενο (όλοι, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους.

Τα εκπαιδευτήρια “Η Ελληνική Παιδεία” είναι επίσημο εξεταστικό κέντρο του διαγωνισμού Καγκουρό τα τελευταία 17 χρόνια και εξυπηρετεί μαθητές από όλη την Αττική. Το σχολικό συγκρότημα  στο Μαρούσι, βρίσκεται στην οδό Κανάρη 9 και Συγγρού και είναι εύκολα προσβάσιμο από τη λεωφόρο Κηφισίας.

Εδώ μπορείτε να δείτε ενδεικτικά θέματα όλων των επιπέδων για τον διαγωνισμό.

Ετικέτες:

Ενημέρωση γονέων για τον μήνα Φεβρουάριο

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας γνωστοποιούμε  ότι η ενημέρωση γονέων για τον μήνα Φεβρουάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024 από τις 13.30 έως 14.00 στις αίθουσες διδασκαλίας των τάξεων των μαθητών/τριών.  Καλό θα είναι να ενημερώνεστε από όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Για να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του Ολοημέρου, αλλά και η ενημέρωσή σας και η ασφάλεια των μαθητών, παρακαλούμε για τα παρακάτω:

1. Οι μαθητές που δεν παρακολουθούν το Ολοήμερο πρόγραμμα αποχωρούν κανονικά στις 13.15. Προκειμένου να γίνει αυτό με ασφάλεια, φροντίστε από τις προηγούμενες ημέρες, αν είναι εφικτό, ποιος θα παραλάβει το παιδί σας από το σχολείο. Σε περίπτωση που τα παιδιά παραμείνουν στο σχολείο θα είναι υπό την ευθύνη του γονέα ή των γονέων τους και όχι στο προαύλιο.

2. Οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων που θα βρίσκονται στο σχολείο μας εκείνη την ημέρα και θα μπορείτε να τους  βρείτε στο γραφείο των δασκάλων στο ισόγειο είναι: η κ. Βασιλοπούλου Χ. (Αγγλικα), η κ. Αβαράκη  Ά. (Γαλλικά) και ο κ. Πασχάλης  Μ. (Φ.Α.)  στο προαύλιο.

Η διευθύντρια του σχολείου

 

Ετικέτες:

Εορτή των Τριών Ιεραρχών σχολικού έτους 2023-2024

ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,
Σας ενημερώνουμε ότι την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, οι μαθητές/τριες του σχολείου μας θα εκκλησιαστούν τις δύο πρώτες διδακτικές ώρες (08.15-09.40) στον Ι.Ν. Παναγίας Βλαχερνών. Επίσης, ενημερώστε αν επιτρέπετε να κοινωνήσει το παιδί σας, κυκλώνοντας αντίστοιχα (επιτρέπω/δεν επιτρέπω) στην υπεύθυνη δήλωση, που του δόθηκε. Οι μαθητές/τριες που έχουν απαλλαγή από τα Θρησκευτικά θα προσέλθουν στο σχολείο στις 09.45. Στη συνέχεια, θα  τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.

 

Ετικέτες:

27 Ιανουαρίου: Διεθνής Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος

holocaust

Το Ολοκαύτωμα (1933–1945) ήταν η συστηματική, κεντρικά συντονισμένη και σχεδιασμένη δίωξη και δολοφονία έξι εκατομμυρίων Ευρωπαίων Εβραίων από το ναζιστικό γερμανικό καθεστώς και τους συμμάχους και συνεργάτες του. Το Μουσείο Μνήμης του Ολοκαυτώματος των ΗΠΑ ορίζει τα χρόνια του Ολοκαυτώματος ως το χρονικό διάστημα 1933-1945. Το Ολοκαύτωμα ξεκίνησε το 1933, όταν ο Αδόλφος Χίτλερ και το Ναζιστικό Κόμμα κατέλαβαν την εξουσία στη Γερμανία. Έληξε το 1945, όταν οι Συμμαχικές Δυνάμεις νίκησαν τη ναζιστική Γερμανία στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τα θύματα του Ολοκαυτώματος ήταν Εβραίοι, Σέρβοι, Πολωνοί, Ρώσοι, Κομμουνιστές, ομοφυλόφιλοι, Ρομά και Σίντι (Αθίγγανοι), οι ψυχικά ασθενείς και σωματικά ανάπηροι, διανοητές και πολιτικοί ακτιβιστές, Μάρτυρες του Ιεχωβά, μέλη άλλων θρησκευτικών ομάδων, μέλη του Καθολικού και Προτεσταντικού κλήρου, συνδικαλιστές, μερικοί Αφρικανοί, κοινοί εγκληματίες, άνθρωποι που είχαν χαρακτηριστεί «εχθροί του κράτους» και πολλοί που δεν ανήκαν στην Αρία φυλή. Αυτοί οι άνθρωποι χάθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και σε μαζικές εκτελέσεις, σύμφωνα με τα εκτεταμένα αρχεία που κράτησαν οι ίδιοι οι Ναζί (κείμενα και φωτογραφίες), μαρτυρίες (επιζώντων, δραστών και αυτοπτών μαρτύρων), και τα στατιστικά στοιχεία των χωρών υπό ναζιστική κατοχή. Ως Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος έχει οριστεί η 27η Ιανουαρίου.

Πηγή: https://encyclopedia.ushmm.org/content/el/article/holocaust-abridged-article

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κ. Πιερρακάκη.

Ετικέτες:

Ολοκλήρωση των επισκέψεων των νοσηλευτών από το ΚΥΑ

 

Ολοκληρώθηκαν χθες, 24-01-2024, οι επισκέψεις των νοσηλευτών και γιατρών από το Κέντρο Υγείας Αμαρουσίου (ΚΥΑ). Παρουσίασαν στα παιδιά επίκαιρα θέματα ανάλογα την ηλικία τους, που είχαν επιλέξει οι εκπαιδευτικοί των τάξεων/τμημάτων.

Πατήστε εδώ, για να γνωρίσετε μια υπηρεσία του ΚΥΑ για την προληπτική, οδοντιατρική φροντίδα των παιδιών σας.

Ετικέτες:

Εισαγωγή μαθητών/τριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) και τα Εκκλησιαστικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2024-2025

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πατήστε εδώ,  για να διαβάσετε το Δελτίο Τύπου του ΥΠΑΙΘΑ για την Εισαγωγή μαθητών/τριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) και τα Εκκλησιαστικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2024-2025.

Ετικέτες:

Μια πολύ όμορφη εμπειρία….

Χθες Τρίτη, 23-01-2024, οι μαθητές/τριες της η Γ΄ τάξης επισκέφτηκαν  “Το σπίτι του αρχαιολόγου”  στο Μαρούσι και ανακάλυψαν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για τη ζωή στις Μυκήνες και σπουδαία μυκηναϊκά μυστικά! Οι μαθητές/τριες  έγραψαν τις πρώτες τους λέξεις και αριθμούς στην περίφημη Γραμμική Β! Ενθουσιάστηκαν που κατάφεραν να γράψουν ακριβώς,  όπως έγραφαν τα παιδιά πριν 2500 χρόνια!

Ετικέτες:

Κοπή Βασιλόπιτας 2024

 

Και φέτος έγινε η καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας στο σχολείο μας, προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Μία βασιλόπιτα σε ατομικά κομματάκια για κάθε τάξη/τμήμα και μία για τους εκπαιδευτικούς. Οι τυχεροί που κέρδισαν το φλουρί έλαβαν δώρα ανάλογα με την ηλικία και το φύλο τους.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Σύλλογο Γονέων που φρόντισε για άλλη μια χρονιά να διατηρήσει το έθιμο της βασιλόπιτας.
Ευχόμαστε υγεία, πρόοδο, τύχη και ευτυχία σε όλους, μικρούς και μεγάλους. Καλή χρονιά!

Ετικέτες:

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού #CodeWeek

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού #CodeWeek είναι μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο. Η εκμάθηση συγγραφής κώδικα μας βοηθάει να κατανοούμε τον κόσμο που εξελίσσεται ταχύτατα γύρω μας, να διευρύνουμε τις γνώσεις μας για τον τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας και να αναπτύσσουμε δεξιότητες και ικανότητες, ώστε να ανακαλύπτουμε νέες ιδέες και να καινοτομούμε.
Το σχολείο μας συμμετείχε σε αυτήν την πανευρωπαϊκή κίνηση προγραμματισμού με ιδιαίτερη επιτυχία και ενθουσιασμό. Οι μαθητές όλων των τάξεων, ανάλογα με την ηλικιακή τους ομάδα και για δύο μήνες, προγραμμάτισαν και δημιούργησαν τα δικά τους διαδραστικά παιχνίδια. Στους μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων απονεμήθηκαν ονομαστικά πιστοποιητικά για τη συνεισφορά τους στην επιτυχία της δράσης.

Εδώ μπορείτε να δείτε προτεινόμενες on-line εφαρμογές (σε παιγνιώδη μορφή) προς εξοικείωση των μαθητών στην έννοια του προγραμματισμού και της αλγοριθμικής σκέψης.

Ετικέτες:

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση