Αρχείο για "Δεκέμβριος, 2023"

Χριστουγεννιάτικες ευχές

classic red christmas background rz5qscu6xzxycj1m

Σύμφωνα με το ΠΔ79/2017 οι διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ξεκινούν από 24 Δεκεμβρίου  μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου, οπότε επανερχόμαστε στο σχολείο στις 8 Ιανουαρίου 2024, ημέρα Δευτέρα.

Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά!

Ετικέτες:

Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης

 

Σήμερα πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία, κέφι και χαρά  η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας. Οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού της τάξης, κ. Μαμούγκα Ε., της Μουσικής,  κ. Ζουρνατζή Δ., και της Θεατρικής Αγωγής, κ. Αντάρα Μ.   παρουσίασαν  στους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ τάξης και τους γονείς τους την παράσταση “Ο Αη Βασίλης στη φυλακή!”, καθώς  και χριστουγεννιάτικα τραγούδια στα Αγγλικά με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού των Αγγλικών, κ. Βασιλοπούλου Χ.

Με την παρουσία του μας τίμησε και ο Σύμβουλος της Περιφέρειάς μας, κ. Κ. Αρβανιτάκης, ο  οποίος διασκέδασε μαζί μας.

Συγχαρητήρια στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς! “Χρόνια Πολλά!

Ετικέτες:

Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τη Γ΄ τάξη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΤην Πέμπτη 21-12-2023 και ώρα 10.45 θα πραγματοποιηθεί η χριστουγεννιάτικη παράσταση με τίτλο: “Ο Αη Βασίλης στη φυλακή” από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης με διοργανωτή, τη δασκάλα τους κ. Μαμούγκα Ε. Την παράσταση θα παρακολουθήσουν την Τετάρτη οι τάξεις Β΄, Γ΄, Δ, Ε, και ΣΤ΄και την Πέμπτη η Α΄ τάξη και οι γονείς των μαθητών /τριών της Γ΄ τάξης.

Ετικέτες:

Χριστουγεννιάτικο παζάρι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 17-12-2023, με μεγάλη επιτυχία, κέφι, τραγούδια, χορό, σπιτικά καλούδια, γούρια,  μεζέδες και πολλά χαμόγελα το χριστουγεννιάτικο παζάρι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δ. Σχ. Αμαρουσίου. Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων τα είχαν οργανώσει όλα τέλεια! Γονείς, μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί που παρευρέθηκαν σε αυτό αισθάνθηκαν για τα καλά το πνεύμα των Χριστουγέννων. Ευχαριστούμε πολύ τον Αϊ – Βασίλη για το κέφι του και τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο για τα τραγούδια του! Συγχαρητήρια! Και του χρόνου!

Ετικέτες:

Χριστουγεννιάτικο παζάρι στο σχολείο μας

Κάθε χρόνο προσπαθούμε για το καλύτερο… Έτσι και φέτος με πολλή αγάπη και μεράκι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες είχαν ετοιμάσει υπέροχες δημιουργίες και γλυκά για το χριστουγεννιάτικο παζάρι του σχολείου μας. Ήταν όλα πολύ καλά οργανωμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια…Οι μαθητές/τριες μας με κέφι και υπευθυνότητα εξυπηρέτησαν όλους τους επισκέπτες.

Επίσης, η ανταπόκριση των μαμάδων στην ενίσχυση του παζαριού μας με διάφορα καλούδια ήταν πολύ μεγάλη. Το χριστουγεννιάτικο παζάρι μας ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και είχε από όλα: γλυκά, στολίδια, ημερολόγια, γούρια, διακοσμητικά, βιβλία!

Σας ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξή σας! Και του χρόνου!

 

Ετικέτες:

Γλυκιές λιχουδιές με γλυκά χαμόγελα….

Το Πνεύμα των Χριστουγέννων  περιφέρεται στο σχολείο μας! Χθες, οι εκπαιδευτικοί κ. Αποστολοπούλου Μ. και Βουρλογιάννη Ε. ετοίμασαν τρουφάκια oreo, με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Ε1 τμήματος, για να τα προσφέρουν στο χριστουγεννιάτικο παζάρι του σχολείου. Η γλύκα των παιδιών και των γλυκισμάτων πλημμύρισε το σχολείο!

Εδώ μπορείτε να δείτε και τη συνταγή για τα τρουφάκια, αν σας άρεσαν.

Ετικέτες:

11 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού

406622627 167910983079997 1619960012920100156 n

Στην Ελλάδα η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού γιορτάζεται την 11η Δεκεμβρίου – γενέθλια ημέρα της UNICEF – United Nations Children’s Fund (Ταμείο Παιδιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών), που ιδρύθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1946, για να βοηθήσει αρχικά τα παιδιά της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Κίνας μετά το τέλος του Β’ παγκοσμίου Πολέμου.

Στο σχολείο μας η κ. Φιλατζικιώτη Σοφία με τους μαθητές και μαθήτριες του Ε2 τμήματος φιλοτέχνησαν  κατασκευή με τα Δικαιώματα των Παιδιών.

Ετικέτες:

Χριστουγεννιάτικο παζάρι & Επίδοση βαθμολογίας Α΄ τριμήνου 2023-2024

Christmas Holidays Fest Flyer Template Made with PosterMyWallΑγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα, το σχολείο μας θα διοργανώσει χριστουγεννιάτικο παζάρι στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου με κατασκευές των μαθητών και επαναχρησιμοποιούμενα βιβλία την Παρασκευή 15-12-2023.  Επιθυμώντας τη συμμετοχή σας σε αυτό το γιορτινό κλίμα, ζητάμε και τη δική σας συμβολή με τη δημιουργία από κοινού με τα παιδιά σας ενός γλυκίσματος, όπως (κέικ, χριστουγεννιάτικα γλυκά, σοκολατάκια, μπισκότα, κεράσματα,  κουλουράκια, κουραμπιέδες, μελομακάρονα), συσκευασμένου σε μορφή δώρου, προκειμένου να προσφερθεί στο χριστουγεννιάτικο παζάρι,  τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν, για να καλυφθούν ανάγκες του σχολείου.

Η συγκέντρωση των δημιουργιών σας θα γίνει την προηγούμενη ημέρα, Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023, στο γραφείο της διευθύντριας.

Το πρόγραμμα του παζαριού θα έχει ως εξής:

10.00-12.00: Χριστουγεννιάτικο παζάρι
10.30 -11.00: Α΄ τάξη
11.00-11.30:  Β΄ τάξη
11.00-11.30:  Γ΄ τάξη
11.30-12.00:  Δ΄ τάξη

Υπεύθυνοι του παζαριού οι μαθητές/τριες της Ε΄& ΣΤ΄ τάξης…

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ!

Ακόμη, από τις 12.00 έως τις 14:00 θα δοθούν οι Έλεγχοι Προόδου για το Α΄ Τρίμηνο στις τάξεις Γ΄, Δ΄, Ε΄& ΣΤ΄, ενώ στις τάξεις Α΄& Β΄ θα πραγματοποιηθεί απλή ενημέρωση.

Το Ολοήμερο αυτή την ημέρα θα λειτουργήσει κανονικά.

Ο σχολικός κήπος μάς έδωσε καρπούς…για δεύτερη φορά

Ο σχολικός κήπος βοηθάει τους μαθητές/τριες να μάθουν να φροντίζουν ένα ζωντανό οικοσύστημα. Μ’ αυτόν τον τρόπο αναπτύσσουν με κατανόηση τη σημασία της φύσης στη ζωή και έτσι προάγεται η περιβαλλοντική συνείδηση.

Στο σχολείο μας με τη φροντίδα των μαθητών/τριών και των καλών καιρικών συνθηκών, ο σχολικός μας κήπος μάς έδωσε καρπούς… για δεύτερη φορά.

Ετικέτες:

Χριστουγεννιάτικη διάθεση στο σχολείο…

Το σχολείο μας δε θα μπορούσε να μην “ντυθεί” χριστουγεννιάτικα…Αφού στολίσαμε τα δεντράκια μας  και το καραβάκι μας, σε κάθε διάλειμμα, βάζοντας χριστουγεννιάτικη μουσική και τραγούδια, οι μαθητές/τριές μας χαίρονται και πολλές φορές χορεύουν όλοι μαζί…Το διάλειμμα γίνεται πράγματι πολύ ευχάριστο γι΄αυτούς!

Ετικέτες:

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση