Αρχείο για "Οκτώβριος, 2023"

Υιοθεσία απειλούμενου ζώου από τους μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης

wwfΣτο πλαίσιο δράσεων που αναλαμβάνει η ΣΤ΄ τάξη για τη φετινή σχολική χρονιά, οι μαθήτριες και οι μαθητές της τάξης προχώρησαν σε μία ακόμη δράση ευαισθητοποίησης και προσφοράς.

Συγκεκριμένα, οι μαθήτριες και οι μαθητές της τάξης προχώρησαν σε συμβολική υιοθεσία ενός απειλούμενου είδους (πάντα), το οποίο και επέλεξαν έπειτα από ψηφοφορία. Ακολούθησε στην τάξη συζήτηση τόσο για την αξία της δράσης όσο και για τις προσπάθειες που γίνονται για την προστασία του ζώου. Τέλος, ο καθένας και η καθεμία συμμετείχε στην ενίσχυση της προσπάθειας έμπρακτα προσφέροντας το συμβολικό ποσό των 2 € στον οργανισμό WWF Ελλάς.

Μέσα από μια απλή, μικρή και συμβολική κίνηση, όταν αυτή γίνεται οργανωμένα και ομαδικά, όλοι μας μπορούμε να βοηθήσουμε και να κάνουμε τη διαφορά μεταξύ εξαφάνισης και επιβίωσης για ένα πολύτιμο κομμάτι της άγριας ζωής.

Πατήστε εδώ, για να δείτε το πιστοποιητικό υιοθεσίας.

Ετικέτες:

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου 2023

Χρόνια πολλά, Ελλάδα!

Οι μαθητές/τριες της Δ΄,  Ε΄ & ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας  και τη φετινή χρονιά, σήμερα 28 Οκτωβρίου 2023, παρέλασαν άψογα. Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριές μας!

Συγχαρητήρια επίσης, στον ΕΦΑ κ. Πασχάλη Μιχαήλ που προετοίμασε την παρέλαση των μαθητών/τριών και την εκπαιδευτικό κ. Δήμου Βασιλική που μαζί με τον ΕΦΑ συνόδευσαν στην παρέλαση τους μαθητές και τις μαθήτριες!

Ετικέτες:

Γιορτή της 28ης Οκτωβρίου στο σχολείο

 

Την Παρασκευή 27-10-2023 έγινε η καθιερωμένη παράδοση σημαίας στους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης και στη συνέχεια η γιορτή των μαθητών/τριών της Δ΄τάξης για την εθνική μας επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Νταβάκου Ι. Η γιορτή ήταν πολύ επιτυχημένη και συγκινητική. Για την ολοκλήρωσή της βοήθησαν η μουσικός κ. Ζουρνατζή Δ., ο εκπαιδευτικός κ. Παλούκης Θ. , ο ΕΦΑ Κ. Πασχάλης Μ. και η θεατρολόγος κ. Αντάρα Μ.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους μαθητές, μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς!

Ετικέτες:

Λαχταριστές δημιουργίες από τη Γ΄ τάξη

Την Πέμπτη 26-10-2023 οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης με τη δασκάλα τους κ. Μαμούγκα Ε. ετοίμασαν υγιεινά μπισκότα με μπανάνα, ταχίνι ολικής άλεσης, κακάο και αλεύρι βρώμης! Αφού συζήτησαν τις ευεργετικές ιδιότητες των φυσικών τροφίμων, τα παιδιά επιδόθηκαν στη δημιουργία μπισκότων με τα παραπάνω υλικά.

Η προετοιμασία και το ψήσιμο έγιναν στο σχολείο, αφού φέτος αγοράσαμε και μικρό φουρνάκι, για την κάλυψη παρόμοιων δραστηριοτήτων.

Στείλατε

Στάλθηκε πριν από 1 ημ
Μήνυμα στους

Ετικέτες:

Ενημέρωση για τους μαθητές που θα συμμετάσχουν στην παρέλαση

simaia xiosΑγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Η σχολική εκδήλωση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 και ώρα  08.30, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που έχουμε αναρτήσει.   Η προσέλευση θα είναι 08.15-08.30 και η  αποχώρηση θα γίνει στις 09.45 περίπου. Το Ολοήμερο Πρόγραμμα δε θα λειτουργήσει την ημέρα αυτή.

Μπορούν, εκτός από  όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες, να παρακολουθήσουν την εκδήλωση οι γονείς των μαθητών/τριών της Δ΄ τάξης κι αν επιθυμούν και οι γονείς των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης.

Την ημέρα αυτή στο σχολείο θα γίνει η επίδοση της σημαίας στους σημαιοφόρους, παραστάτες κλπ. ενώπιον των υπόλοιπων μαθητών και γονέων.

Αρχικά, θα γίνει η παράδοση της σημαίας στους/στις μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης, οι οποίοι θα πρέπει να προσέλθουν όλοι (και των δύο περιόδων), λόγω της παράδοσης της σημαίας, φορώντας τα ρούχα της παρέλασης (σημαιοφόροι, παραστάτες, διμοιρίτες, ταμπελοφόροι και υπεύθυνοι κατάθεσης στεφάνου) και στη συνέχεια θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

Στην κατάθεση στεφάνου στις 27-10-2023 δε θα παρευρεθούμε, γιατί έχει παρέλθει η σειρά του σχολείου μας ως υπεύθυνο κατάθεσης.

Στη δοξολογία (28-10-2023) θα παρευρεθούν, ο σημαιοφόρος της 28ης Οκτωβρίου και  οι  παραστάτες στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις 10.45. Έξω από την εκκλησία θα τους περιμένει ο  καθηγητής της Φυσικής Αγωγής κ. Πασχάλης Μιχαήλ.  Μετά το τέλος της δοξολογίας τα παιδιά,  θα οδηγηθούν στον χώρο της παρέλασης μαζί με τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό.

Στον χώρο της παρέλασης θα τους περιμένει και η εκπαιδευτικός κ. Δήμου Βασιλική.  Ώρα προσέλευσης στην παρέλαση: 10.45. Η συγκέντρωση των μαθητών/τριών θα γίνει κατά μήκος της οδού Γαρδέλη, από το σημείο της οδού Σαλαμίνος και κατά μήκος της οδού Βασ. Σοφίας, μέχρι το ύψος της πλατείας Κασταλίας. Στις 11.30 θα ξεκινήσει η παρέλαση.

Στη λήξη της παρέλασης οι γονείς θα παραλάβουν τα παιδιά τους από τον προαύλιο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου «ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ». Οι μαθητές θα εισέρχονται στον χώρο του γυμναστηρίου από την είσοδο της οδού Ν. Πλαστήρα και θα εξέρχονται από την έξοδο της οδού Βασ. Όλγας του γηπέδου. Η παραλαβή των μαθητών/τριών θα γίνει μετά τη λήξη της παρέλασης. Παρακαλούνται οι γονείς να κατευθύνονται στον χώρο παραλαβής των παιδιών τους χωρίς καθυστέρηση και να ενημερώνουν τον κ. Πασχάλη Μ.  και την κ. Δήμου Β.. για την αποχώρηση του παιδιού τους. Εάν κάποιος άλλος εκτός του γονέα παραλάβει το παιδί, να έχει ενημερωθεί προηγουμένως το σχολείο με ηλεκτρονικό μήνυμα.

Εδώ μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 2023 στον Δήμο Αμαρουσίου.

Η διευθύντρια του σχολείου

Μαρία Βαστάκη

 

Ετικέτες:

Ενημέρωση για τη σχολική γιορτή της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

Χωρίς τίτλοΑγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Η σχολική εκδήλωση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023  και ώρα 08.30 από τους/τις μαθητές/τριες της Δ΄ τάξης. Υπεύθυνη γιορτής είναι η δασκάλα της τάξης, κ. Νταβάκου Ιωάννα. Μπορούν να την παρακολουθήσουν οι γονείς των μαθητών/τριών της Δ΄ τάξης.

Αρχικά, θα γίνει η παράδοση της σημαίας στους/στις μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης, οι οποίοι θα πρέπει να προσέλθουν όλοι (και των δύο περιόδων), λόγω της παράδοσης της σημαίας, φορώντας τα ρούχα της παρέλασης (σημαιοφόροι, παραστάτες, διμοιρίτες, ταμπελοφόροι και υπεύθυνοι κατάθεσης στεφάνου) και στη συνέχεια θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Επίσης, όσοι γονείς των μαθητών/τριών της ΣΤ΄ τάξης επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν την παράδοση της σημαίας.

Οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στο σχολείο κατά το διάστημα 8.15-08.30 και θα αποχωρήσουν περίπου στις 09.45. Η Πρωινή υποδοχή και το Ολοήμερο  δε θα λειτουργήσουν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Η διευθύντρια του σχολείου

Ετικέτες:

Ευχαριστίες…

Β

Οι εκπαιδευτικοί και η διευθύντρια του σχολείου ευχαριστούν θερμά την κ. Ευθυμίου Χρ., μητέρα μαθητή μας, για την προσφορά της σε είδη φαρμακείου, τα οποία είναι αναλώσιμα και πάντα απαραίτητα για το σχολείο.

Ετικέτες:

Πώς γιορτάσαμε εμείς την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής…

                                  

Την  Τρίτη, 17/10/2023 στις τραπεζαρίες οι μαθητές/τριες του Ολοήμερου πραγματοποίησαν τη δράση: “Προσέχω την υγεία μου, τρέφομαι σωστά”, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής.

Οι μαθητές/τριες  γεύτηκαν τροφές,  όχι επεξεργασμένες που φέρνουν νοσταλγία με πλούσια αρώματα και μπαχαρικά των παιδικών χρόνων, όπως ντολμαδάκια, φακές, φασόλια, μπιφτεκάκια, σπανακόρυζο, ρεβύθια, αρακά, σπανακόπιτα, γεμιστά, ψάρι με σαλάτα, κρέας με ρύζι και πολλά άλλα πεντανόστιμα  και υγιεινά φαγητά που χαρίζουν υγεία και δύναμη και ταυτόχρονα φροντίζουν το περιβάλλον. Τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν κι ας μην ξεχνάμε ότι οι νόστιμες αυτές γεύσεις είναι η κληρονομιά που περνά από γενιά σε γενιά.

Χαρακτηριστικό το μήνυμα για φέτος με κύριο στόχο: “Όχι στην απίστευτη σπατάλη τροφίμων που γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο”.

 

 

 

Ετικέτες:

Θερμές ευχαριστίες

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΑγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας γνωστοποιούμε ότι με τα 1000 ευρώ που λάβαμε πέρυσι ως έπαθλο από τη συμμετοχή του σχολείου στον 1ο  Διαγωνισμό Ανακύκλωσης της Περιφέρειας Αττικής “Είμαστε Πρωταθλητές” αγοράσαμε μικροφωνική εγκατάσταση, για να καλύπτει τις ανάγκες του σχολείου στις γιορτές και σε άλλες εκδηλώσεις.

Εκ μέρους όλων των εκπαιδευτικών και της διευθύντριας του σχολείου  ευχαριστούμε θερμά τον κ. Δ. Ζωγραφάκη, πατέρα μαθητή μας, γιατί λόγω του επαγγέλματός του βοήθησε στην επιλογή και την αγορά της μικροφωνικής εγκατάστασης.

Ευχαριστούμε επίσης, θερμά και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, για την προσφορά των 400 ευρώ, ώστε να καλυφθεί πλήρως η επιπλέον των 1000 ευρώ  αγορά της μικροφωνικής εγκατάστασης.

Η αναγκαιότητα του σχολείου σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό είναι διαρκής, λόγω των μεγάλων διδακτικών απαιτήσεων. Για τον λόγο αυτό κάθε  παρόμοια πρωτοβουλία θεωρείται ευπρόσδεκτη.

Κάθε είδους στήριξη  στο σχολείο είναι ιδιαίτερα σημαντική, για να μπορέσει  το σχολείο από τη δική του πλευρά να υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο το έργο του προς όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας.

 

Ετικέτες:

1η άσκηση σεισμού

Στο πλαίσιο των ενεργειών πρόληψης για τον σεισμό, την Πέμπτη 13-10-2023 στις 09.20 πραγματοποιήθηκε η πρώτη άσκηση σεισμού με επιτυχία. Πριν την άσκηση οι μαθητές/τριες ενημερώνονται για τη διαδικασία από τους εκπαιδευτικούς.

Ετικέτες:

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση