Αρχείο για "Ιούνιος, 2023"

Ευχές για το καλοκαίρι!

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Οι εκπαιδευτικοί και η διευθύντρια του σχολείου εύχονται στους μαθητές και τις μαθήτριες μας, καθώς και στις οικογένειές τους:

“Καλό και ξένοιαστο Καλοκαίρι!

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη!

Ετικέτες:

Γιορτή λήξης σχολικού έτους 2022-23

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η γιορτή λήξης του φετινού σχολικού έτους με θέμα: “Με πυξίδα…την Παράδοση”. Σε έργα σύγχρονων καλλιτεχνών που εμπνεύστηκαν από την λαϊκή μας παράδοση οι μαθητές/τριες τραγούδησαν, χόρεψαν και  έπαιξαν θέατρο σκιών. Αποχαιρετήσαμε με πολλή συγκίνηση τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης.  Διοργανωτής της γιορτής ήταν ο ΕΦΑ κ. Μιχαήλ Πασχάλης και βοήθησαν οι εκπαιδευτικοί:  μουσικής κ. Άννα Μεσολωρά, εικαστικών κ. Μαρία Τσινιά, θεατρικής αγωγής κ. Μαρία Αντάρα και όλοι οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας.

Συγχαρητήρια σε όλους και όλες, εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες!

Ετικέτες:

Η “Μόνα Λίζα” των παιδιών

Στο μάθημα των εικαστικών οι μαθητές/τριες μελέτησαν και γνώρισαν το διάσημο έργο του Λεονάρντο ντα Βίντσι “Μόνα Λίζα “. Στη συνέχεια, δημιούργησαν το δικό τους αντίγραφο, πάντα βέβαια με την δική τους ξεχωριστή πινελιά!!! και πάντα με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού των εικαστικών κ. Μαρίας Τσινιά!

Ετικέτες:

Από την παραγωγή στην κατανάλωση με τον πιο όμορφο τρόπο…

Τα φυτά στον σχολικό κήπο μας άρχισαν να δίνουν καρπούς, κολοκυθάκια, αγγουράκια, ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, σέλινο και φράουλες.

Οι μικροί μαθητές της  Α΄τάξης  μάζεψαν τους καρπούς και χθες Τετάρτη, 14/6/2023 ετοίμασαν μία πεντανόστιμη  σπιτική  κολοκυθόπιτα. Έφαγαν όλοι μαζί και απόλαυσαν τους καρπούς των φυτών που περιποιούνται. Η εκπαιδευτικός που στηρίζει αυτή τη δράση είναι η κ. Ελένη Βουρλογιάννη.

Μπράβο σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς, γιατί τέτοιες δράσεις διδάσκουν και ευχαριστούν τα παιδιά!

Ετικέτες:

“Τη ζωή σου πάντα μέτρα με το χώμα και την πέτρα”

Την Τετάρτη 14-06-2023 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, τραγούδι, παντομίμα και συγκίνηση η γιορτή των μαθητών/τριών του Δ1 τμήματος με τίτλο: “Τη ζωή σου πάντα μέτρα με το χώμα και την πέτρα”, αφιερωμένη στον Νίκο Γκάτσο. Υπεύθυνοι για τη γιορτή ήταν η δασκάλα του τμήματος κ. Αποστολοπούλου Α. και ο συγγραφέας/δάσκαλος κ. Καρτσωνάκης Στ. Συνόδευσαν στο τραγούδι ο δάσκαλος κ.  Μακρής Πασχάλης  με το μπουζούκι του και ο δάσκαλος κ. Κάιτατζης Μ. με την κιθάρα του. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους!

 

 

Ετικέτες:

Πραγματοποίηση της γιορτής λήξης-Επίδοση Τίτλων Προόδου & Σπουδών

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Για να ολοκληρωθεί η φετινή σχολική χρονιά με τη γιορτή λήξης των παιδιών που τόσο επιθυμούν, σας ενημερώνουμε ότι θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15-06-2023 στις 09.00. Μετά τη λήξη της, δηλαδή γύρω στις 10.30 με 11.00 θα δοθούν οι Τίτλοι Προόδου και Σπουδών.

Η προσέλευση των μαθητών θα γίνει στις 08.45.Οι οδηγίες για το ντύσιμο των παιδιών ισχύουν, όπως έχουν δοθεί. Το Ολοήμερο Πρόγραμμα και η Πρωινή Ζώνη δε θα λειτουργήσουν.

Με εκτίμηση

Η Διευθύντρια του σχολείου

Μαρία Βαστάκη

Ετικέτες:

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης αποχαιρετούν τη φετινή σχολική χρονιά…

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης αποχαιρετούν τη φετινή σχολική χρονιά παρουσιάζοντας ένα κομμάτι της σχολικής μας καθημερινότητας σε ένα αποχαιρετιστήριο βίντεο για τη γιορτή λήξης του σχολείου μας.

Με χαμόγελο και όρεξη ολοκληρώνουμε τη φετινή μας προσπάθεια και ετοιμαζόμαστε για όσα πρόκειται να έρθουν.

Το σίγουρο είναι ότι οι αναμνήσεις που φτιάξαμε φέτος θα μας ακολουθούν για όλη μας τη ζωή.

Στο βίντεο συμμετέχουν οι μαθήτριες και οι μαθητές της Ε΄ τάξης.

Το βίντεο επιμελήθηκε ο εκπαιδευτικός της τάξης κ. Παλούκης Μάκης.

Καλό Καλοκαίρι!!!

Το βίντεο μπορείτε να το παρακολουθήσετε πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://youtu.be/U7uA8tKYwCs

 

 

Ετικέτες:

Πρόσκληση προς τους γονείς των μαθητών/τριών του Δ1 τμήματος

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες του Δ1 τμήματος,

TΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΠΑΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕ ΤΟ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΤΡΑ…’

Μια αυτοσχέδια γιορτή της τελευταίας στιγμής από το Δ’1 με τις ζωγραφιές της Γ’ τάξης, το τραγούδι και τις παντομίμες των παιδιών, την κιθάρα του Μίλτου, το μπουζούκι του Πασχάλη, τους στίχους του Νίκου Γκάτσου. Η αφορμή για τη γιορτούλα μας δόθηκε από το αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο που παρακολουθήσαμε στο σχολείο μας και ετοίμασε ο δάσκαλος/συγγραφέας κ. Σταύρος Καρτσωνάκης. Τα υπόλοιπα επί της σκηνής του σχολείου την Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 10 το πρωί! Ελάτε να μας καμαρώσετε!

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!

Πατήστε εδώ, για να δείτε την πρόσκληση.

Ετικέτες:

5 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Οι μαθητές/τριες της Α’ τάξης την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023 μίλησαν για τη φύση και το περιβάλλον, είδαν σχετικό βίντεο, δημιούργησαν με πολλή διάθεση όμορφες κατασκευές και συνειδητοποίησαν την ευθύνη όλων μας για τη φροντίδα και την προστασία του. Τίμησαν έμπρακτα την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σκαλίζοντας τον λαχανόκηπο, βάζοντας στηρίγματα στις ντοματιές και συλλέγοντας τους πρώτους καρπούς! Υπεύθυνη για όλη τη δράση η κ. Ελένη Βουρλογιάννη.

Ετικέτες:

Η βράβευση του σχολείου μας στον Διαγωνισμό Ανακύκλωσης

Χθες, Σάββατο 10-06-2023, το σχολείο μας βραβεύτηκε, γιατί κατέλαβε την 1η θέση στη Β΄ Αθήνας, στον Διαγωνισμό Ανακύκλωσης της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ “Πρωταθλητές Ανακύκλωσης”. Η βράβευση έγινε σε σχετική εκδήλωση στο Πεδίον του Άρεως και το έπαθλο ήταν “1000 ευρώ!”. Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτό! Ευχαριστούμε επίσης, την εκπαιδευτικό Εικαστικών κ. Μ. Τσινιά για τη βοήθειά της στη δημιουργία έργων με ανακυκλώσιμα υλικά που εκτέθηκαν στην εκδήλωση, την εκπαιδευτικό κ. Μ. Αντάρα που τα πήγε στον χώρο της εκδήλωσης, τους εκπαιδευτικούς κ. Ι. Αναγνώστου και κ. Θ. Παλούκη που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, καθώς και τους μαθητές και τις μαθήτριές μας και τους γονείς τους, που στήριξαν με την παρουσία τους τη δράση μας! Ό,τι κάνουμε είναι προς όφελος του σχολείου και των μαθητών/τριών μας!

Με εκτίμηση

Η διευθύντρια του σχολείου

Μαρία Βαστάκη

Ετικέτες:

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση