Αρχείο για "Μάιος, 2023"

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας!

Συγχαρητήρια! στον μαθητή μας Ματέο Γκρέμσι (ΣΤ΄ τάξη) και τις μαθήτριές μας Εμμανουέλα Ρουμπή (ΣΤ΄ τάξη) και Μελίνα Οικονόμου (Ε΄ τάξη), που βραβεύτηκαν χθες, Κυριακή 28 Μαΐου 2023,  στην Αίθουσα Τελετών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου) για την επιτυχία τους στον 17ο Διαγωνισμό «Μαθηματικά και Παιχνίδι» στο πλαίσιο του περιοδικού «Ο Μικρός Ευκλείδης»!!!

 

Ετικέτες:

Επίσκεψη των μαθητών/τριών της ΣΤ΄ τάξης στο 7ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου

Την Τρίτη 24-05-2023, οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης με τη δασκάλα τους κ. Α. Καραβέζη επισκέφτηκαν το 7ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου στο πλαίσιο δραστηριοτήτων της μετάβασης των μαθητών/τριών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο. Εκεί τους υποδέχτηκε η Γυμνασιάρχης κ. Ε. Υφαντή, καθηγητές τους ξενάγησαν σε χώρους του σχολείου και παρακολούθησαν μάθημα με τη φιλόλογο κ. Β. Καλάβρια και τη μαθηματικό κ. Δ. Σωτηροπούλου.

 

Ετικέτες:

Παραλαβή φωτοτυπικού χαρτιού

Ευχαριστούμε θερμά τη Σχολική Επιτροπή ΠΕ του Δ. Αμαρουσίου για την προσφορά 16 κουτιών φωτοτυπικού χαρτιού για την κάλυψη αναγκών του σχολείου.

Ετικέτες:

Γνωριμία με τον κόσμο του προγραμματισμού

Τον μήνα Μάιο οι μαθητές/τριες των Δ1 και Δ2 τμημάτων εισήλθαν στον κόσμο του προγραμματισμού με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού Πληροφορικής κ. Κ. Λολίδου.

Συγκεκριμένα στο code.org/mc  οι μαθητές γνώρισαν τον προγραμματισμό σε ένα περιβάλλον που προσομοιώνει  το δημοφιλές παιχνίδι Minecraft. Οι δραστηριότητες βασίζονται στη χρήση έτοιμων εντολών μπλοκ, τα οποία οι μαθητές καλούνται να επιλέξουν σωστά και να τα βάλουν στη σωστή σειρά. Όποιος μαθητής ολοκληρώσει όλα τα επίπεδα της δραστηριότητας  του απονέμεται  πιστοποιητικό επιτυχούς ολοκλήρωσης!

Ετικέτες:

Η ανακύκλωση μας ανταμείβει…

Χθες, Πέμπτη 25 Μαΐου 2023, η ΣΤ’ τάξη του σχολείου μας με τη δασκάλα τους κ. Α. Καραβέζη και την εκπαιδευτικό Αγγλικών κ. Βασιλοπούλου, παραβρέθηκαν  στη 2η ATTICA GREEN EXPO Έκθεση στο Ολυμπιακό γήπεδο Taekwondo στο Φάληρο. Τα παιδιά περιηγήθηκαν στα περίπτερα της έκθεσης, συζήτησαν με τους αντιπροσώπους, έπαιξαν παιχνίδια ειδικά διαμορφωμένα για το περιβάλλον  και παρακολούθησαν ένα θεατρικό δρώμενο. Φεύγοντας τους μοίρασαν και διάφορα πρωτότυπα δώρα.

Το σχολείο για τη συμμετοχή του στο Πρόγραμμα ανακύκλωσης ανταμείφθηκε με ένα δώρο  (ένα φορητό bluetooth ηχείο).

NO WASTE 21

Απεντόμωση

600x600 απεντόμωση

Ενημερώνουμε ότι χθες, Πέμπτη 25-05-2023, μετά τη λήξη του Ολοήμερου προγράμματος πραγματοποιήθηκε απεντόμωση στον χώρο του σχολείου από τον υπεύθυνο του Δήμου Αμαρουσίου κ. Τζωρτζάκη Μ.,  μετά από πρόσκληση της διευθύντριας.

Ετικέτες:

Αδρομερής προγραμματισμός μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους (15-06-2023)

3Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας γνωστοποιούμε τις εκδηλώσεις του σχολείου μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους (15-06-2023) , ώστε να οργανώσετε κι εσείς καλύτερα τον οικογενειακό σας προγραμματισμό:

Τετάρτη 24/05/2023: Τελευταία αποκομιδή ανακυκλώσιμων υλικών για τον Διαγωνισμό  της Περιφέρειας Αττικής “Πρωταθλητές Ανακύκλωσης”, που συμμετέχει το σχολείο μας. Πριν 5 χρόνια σε αντίστοιχο διαγωνισμό, το σχολείο μας είχε λάβει το α΄βραβείο με έπαθλο 3.000 ευρώ, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τον εφοδιασμό του σχολείου σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Παρακαλούμε να φροντίσετε να φέρετε όσα περισσότερα ανακυκλώσιμα υλικά μπορείτε μέχρι τις 24-05-2023, για να πετύχουμε και φέτος μια διάκριση.

33092169 10156300497514242 7132415174991937536 n

Τετάρτη 24/05/2023: Οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄τάξης με τη δασκάλα τους κ. Καραβέζη θα επισκεφτούν το 7ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου, στο πλαίσιο της μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο  Θα γνωρίσουν τον χώρο του Γυμνασίου, θα γνωριστούν με τους καθηγητές και θα παρακολουθήσουν μάθημα Μαθηματικών, Φυσικής και Γλώσσας.

Πέμπτη 25/05/2023: Οι μαθητές /τριες της ΣΤ΄τάξης με τη δασκάλα τους κ. Καραβέζη θα επισκεφτούν το Ολυμπιακό του Ταεκβοντό στο Φάληρο, για να παρευρεθούν σε  εκδήλωση του διαγωνισμού της ανακύκλωσης “Πρωταθλητές Ανακύκλωσης”. Η μετάβαση θα είναι δωρεάν.

Κυριακή 28/05/2023 (12.00-14.00): Θα πραγματοποιηθεί η βράβευση των μαθητών/τριών που συμμετείχαν στον 17ο Διαγωνισμό “Παιχνίδι στα Μαθηματικά” στην Αίθουσα Τελετών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, είσοδος Κατεχάκη).

Τετάρτη 31/05/2023: Οι μαθητές/τριες της Ε΄ & ΣΤ΄ τάξης θα επισκεφτούν τη Μονή Καισαριανής και θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα:  “Ο βυζαντινός ναός και τα βότανα του Υμηττού”

Πέμπτη 08/06/2023: Θα πραγματοποιηθεί η εκδρομή λήξης για τους μαθητές/τριες όλου του σχολείου στο Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή. Το Ολοήμερο πρόγραμμα θα λειτουργήσει κανονικά.

Σάββατο 10/06/2023: Θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση βράβευσης των σχολείων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ανακύκλωσης  στο Πεδίο του Άρεως. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, θα παρουσιαστούν  έργα των μαθητών/τριών μας,  όπως ζωγραφιές και κατασκευές με θέμα την ανακύκλωση, τα οποία θα εκτεθούν στον χώρο. Υπεύθυνη γι΄αυτά είναι η εκπαιδευτικός Εικαστικών κ. Μαρία Τσινιά.

Δευτέρα 12/06/2023: Θα πραγματοποιηθεί η γιορτή λήξης στις 19.30 μαζί με το 19ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου. Το Πρωινό και το Ολοήμερο πρόγραμμα δε θα λειτουργήσει.

Πέμπτη 15/06/2023: Θα δοθούν οι Τίτλοι Προόδου και Σπουδών στους μαθητές και τις μαθήτριες (για την ώρα  θα ενημερωθείτε στο προσεχές διάστημα).

Με εκτίμηση

Η διευθύντρια του σχολείου

Μαρία Βαστάκη

 

 

 

 

Ετικέτες:

Ενδοσχολική επιμόρφωση για τους δασκάλους μας

Την Τετάρτη 17-05-2023 και ώρα 17.00-20.00 πραγματοποιήθηκε ενδοσχολική επιμόρφωση για τους/τις  δασκάλους/ες του σχολείου μας και τις νηπιαγωγούς  του 19ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου, με εισηγητή τον δάσκαλο κ. Παλούκη Θωμά και  θέμα “Ψηφιακά εργαλεία KAHOOT, WORDWALL” στο εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου μας. Την επιμόρφωση διοργάνωσαν η διευθύντρια του σχολείου κ. Μ. Βαστάκη και η Προϊσταμένη του 19ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου κ. Β. Πολίτου. Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Θ. Παλούκη για την ενδιαφέρουσα εισήγησή του!

Ετικέτες:

Διάκριση των μαθητών/τριών μας στον 17ο Διαγωνισμό «Μαθηματικά και Παιχνίδι»

Την 31η Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε ο  17ος Διαγωνισμός «Μαθηματικά και Παιχνίδι» στο πλαίσιο του περιοδικού «Ο Μικρός Ευκλείδης» για μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών σχολείων της χώρας μας με  στόχο να έλθουν οι μαθητές πιο κοντά στα Μαθηματικά και τις εφαρμογές τους. Το σχολείο μας συμμετείχε σ΄αυτόν και με τις δύο τάξεις. Από τα αποτελέσματα προέκυψε ότι αρίστευσαν οι: Μελίνα Οικονόμου (Ε΄ τάξη), Ματέο Γκρέμσι (ΣΤ΄ τάξη) και Εμμανουέλα Ρουμπή (ΣΤ΄ τάξη). Συγχαρητήρια παιδιά! Είμαστε πολύ συγκινημένοι  και περήφανοι για εσάς με την επιτυχία σας!

Η βράβευση των μαθητών θα γίνει τμηματικά το Σάββατο 27 Μαΐου από τις 9.00 έως τις 15.00 και την Κυριακή 28 Μαΐου 2023, από τις 9.30-14:00, στην Αίθουσα Τελετών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, είσοδος Κατεχάκη).

Αρχείο EXCEL με τα ονόματα των μαθητών/τριών.

Το πρόγραμμα της βράβευσης.

Ετικέτες:

“Οι Κεραυνοί” του σχολείου μας βγήκαν πρώτοι!

Το Σάββατο 13-5-2023 στο πρωτάθλημα “Handball”, που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Handball στις εγκαταστάσεις ” Δαΐς” των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων  “Δούκα” συμμετείχαν μαθητές/τριες του σχολείου μας και η ομάδα των “Κεραυνών” πήρε το α΄βραβείο. Συγχαρητήρια Μανώλη, Παύλο, Παναγιώτη, Μιχάλη, Δημήτρη και Ταντέους!

Ετικέτες:

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση