Αρχείο για "Απρίλιος, 2023"

Ο Διαγωνισμός “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2023” ολοκληρώθηκε

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΚΡΟΑΤΩΝ 2023 1Η Ψηφοφορία Ακροατών του European School Radio για τον Διαγωνισμό “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2023” ολοκληρώθηκε στις 21 Απριλίου 2023 και οι φετινοί νικητές αναδείχθηκαν!

Από τις 25 Μαρτίου 2023 μέχρι τις 20 Απριλίου 2023 συνολικά υποβλήθηκαν 87817 ψήφοι!

  • Στα Τραγούδια Βραβείο Ακροατών παίρνει το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καματερού με το τραγούδι Νο  8479. “Άσε με να ζήσω”, με 5571 ψήφους!!!
  • Στα Ραδιοφωνικά Μηνύματα Βραβείο Ακροατών παίρνει το 15ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας με το ραδιοφωνικό μήνυμα Νο 8465. “Ειρήνη είναι”, με 2352 ψήφους!!!

Τα δύο σχολεία ήδη ετοιμάζονται να παραστούν στην Τελετή Βράβευσης στο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου σήμερα 29 Απριλίου 2023.

Το δικό μας τραγούδι Νο 8515 “Ένα παιδί που μιλάει και φωνάζει δυνατά” συγκέντρωσε μόνο 180 ψήφους!!!

Ευχόμαστε του χρόνου, αν συμμετέχουμε να υποστηρίξουμε όλοι έμπρακτα με την ψήφο μας την προσπάθεια των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών.

Συγχαρητήρια για τη συμμετοχή τους, στους μαθητές, τις μαθήτριες, τη μουσικό κ. Άννα Μεσολωρά και τη διευθύντρια του σχολείου κ. Μαρία Βαστάκη.

 

Επιλογή Β΄ Ξένης Γλώσσας

germanikaigallika

Σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. Φ52/40220/Δ1/05-04-2023 Εγκύκλιο οι μαθητές/τριες της Δ΄τάξης επιλέγουν τη δεύτερη ξένη γλώσσα που θα παρακολουθήσουν το σχολικό έτος 2023-2024. Επίσης, οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄τάξης επιλέγουν, αν θα συνεχίσουν ή όχι τη δεύτερη ξένη γλώσσα που παρακολουθούσαν στο Δημοτικό. Εάν υπάρχει αλλαγή την αιτιολογούν, συμπληρώνοντας τη σχετική δήλωση. έχουν δοθεί τα σχετικά έντυπα στα παιδιά.

 

Ετικέτες:

Μια νέα θητεία αρχίζει…

ΝΕΑ ΘΗΤΕΙΑ β

Σήμερα, 19-4-2023, ολοκληρώθηκε η διαδικασία των κρίσεων των διευθυντών. Το αποτέλεσμα με γέμισε χαρά κι ευτυχία, αφού παραμένω στο αγαπημένο μου σχολείο, το 6ο Δημοτικό Αμαρουσίου, που ήταν και η πρώτη μου επιλογή. Θα συνεχίσουμε όλοι μαζί, συνάδελφοι, μαθητές/τριες, γονείς να προσπαθούμε για το καλύτερο για τα παιδιά μας! Συγχαρητήρια και σε όλους τους συναδέλφους για την τοποθέτησή τους!

Ετικέτες:

Πασχαλινό δώρο με πολλή αγάπη

Τη δεύτερη μέρα του Πάσχα, 17-04-2023,  προσφέραμε  στα παιδιά του Χωριού SOS στο Μαρούσι, ένα πασχαλινό δώρο με πολλή, πολλή αγάπη. Παρακολούθησαν μαζί με τους συνοδούς τους την παιδική παράσταση”Μούμιες” και χάρηκαν πολύ. Με ευαισθησία στεκόμαστε πάντα δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη από φροντίδα και αγάπη.

Ετικέτες:

Παρουσίαση βιβλίου του συναδέλφου, Σταύρου Καρτσωνάκη

Είναι μεγάλη τιμή για το σχολείο μας, όταν η πολύχρονη δουλειά ενός δασκάλου μας, αποτυπώνεται σε ένα βιβλίο. Πρόκειται για το βιβλίο του συναδέλφου κ. Σταύρου Καρτσωνάκη “Νίκος Γκάτσος – Δώστε μου μια ταυτότητα να θυμηθώ ποιος είμαι. Ποίηση και στιχουργική 1931-1991”,  του οποίου η παρουσίαση έγινε την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023, στις 20:30 στο καφέ του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ.
Για το βιβλίο μίλησαν οι:
Νίκος Ξυδάκης, συνθέτης
Κώστας Φασουλάς, στιχουργός
Αγαθή Δημητρούκα, συγγραφέας, ποιήτρια
και ο συγγραφέας, Σταύρος Καρτσωνάκης.
Στίχους του ποιητή Νίκου Γκάτσου διάβασε η ηθοποιός Ερμίνα Γεράρδη
Τραγούδια σε στίχους του Νίκου Γκάτσου ερμήνευσαν οι: Δώρος Δημοσθένους, Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή
Στο πιάνο  συνόδευε ο Νεοκλής Νεοφυτίδης.  Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την παρουσίαση εδώ.
Καλοτάξιδο το βιβλίο σου, Σταύρο!

Ετικέτες:

Ανοιξιάτικες & πασχαλινές δραστηριότητες

Πασχαλινές δραστηριότητες στο μάθημα των γερμανικών

Στο μάθημα των γερμανικών ασχοληθήκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες με τα ήθη και τα έθιμα του Πάσχα στις γερμανόφωνες χώρες.

Τραγούδησαν το τραγούδι του Osterhase ( πασχαλινού λαγού) και  ετοίμασαν με όρεξη και φαντασία υπέροχες πασχαλινές κάρτες.

Επίσης ο πασχαλινός λαγός έκρυψε αυγουλάκια και οι μαθητές έψαξαν με ενθουσιασμό και χαρά να βρουν όσο το δυνατόν περισσότερα.

Για ακόμα περισσότερα πασχαλινά παιχνίδια, τραγούδια και πληροφορίες για το Πάσχα στη Γερμανία μπορούν οι μαθητές να επισκεφτούν την ηλεκτρονική μας τάξη των γερμανικών.

Frohes Osterfest!

Ίρις Κελπερή

Οι μαθητές/τριες του Δ1 τμήματος, με τη βοήθεια της κ. Αποστολοπούλου Μ.,  κ. Τσινιά Μ. και κ. Κάιτατζη Μ.,  έβαψαν τα δικά τους πασχαλινά αυγά και διακόσμησαν πασχαλινές λαμπάδες, για να τις δωρίσουν σε αγαπημένα τους πρόσωπα.

Πασχαλινές δημιουργίες των μαθητών του σχολείου στο μάθημα των Εικαστικών με υπεύθυνη την κ. Τσινιά Μαρία.

 

Τα παιδιά του Δ2 μαζί με τη δασκάλα τους, κ. Ιωάννα Νταβάκου, έφτιαξαν λαμπάδες της Λαμπρής, έβαψαν κόκκινα αυγά και εύχονται σε όλους Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

Οι μαθητές/τριες της Α ‘ δημοτικού έφεραν την άνοιξη στην τάξη τους, ζωγραφίζοντας σπάνιες και πολύχρωμες πεταλούδες, με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού των Εικαστικών κ. Μαρίας Τσινιά!!!

 

Πασχαλινές δημιουργίες των παιδιών κάθε τάξης/τμήματος με τη υποστήριξη της κ. Λολίδου Κατερίνας, εκπαιδευτικού Πληροφορικής.

Για να τις δείτε, πατήστε εδώ.

 

Ετικέτες:

Πασχαλινές ευχές

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ

Οι διακοπές του Πάσχα σύμφωνα με το ΠΔ 79/2017, αρθρ. 3, παρ. 1, για τους/τις μαθητές/τριες  θα αρχίσουν από τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου 2023 μέχρι και την Παρασκευή της Διακαινησίμου 21 Απριλίου 2023. Η επάνοδος στα σχολεία θα γίνει τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2023.

Οι εκπαιδευτικοί και η Διευθύντρια του σχολείου σάς εύχονται «Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα!»

Ετικέτες:

«Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου-Be Internet Awesome».

ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥΤα τμήματα Δ1 και Δ2, σε συνεργασία με τη δασκάλα των ΤΠΕ, κ. Λολίδου Αικατερίνη, συμμετείχαν στο πρόγραμμα του ΙΤΕ-Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας «Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου-Be Internet Awesome».

Η εκπαιδευτικός, αφού παρακολούθησε το σχετικό σεμινάριο, προέβη σε εφαρμογή ενός κύκλου  8 μαθημάτων μέσα από τα οποία τα παιδιά διδάχθηκαν τις βασικές αρχές ψηφιακής ασφάλειας και ψηφιακής ιθαγένειας.

Κατά τα μαθήματα αυτά, οι μαθητές: παρακολούθησαν βίντεο, συμμετείχαν σε συζητήσεις, έλυσαν κουίζ και έπαιξαν το διαδραστικό παιχνίδι Ίντερλαντ. Οι πέντε βασικές θεματικές ενότητες του προγράμματος είναι:

  1. Μοιράσου, αλλά φυλάξου.
  2. Μην την πατάς με την απάτη.
  3. Κράτα καλά τα μυστικά σου.
  4. Η κουλ συμπεριφορά είναι η καλή συμπεριφορά.
  5. Αν έχεις αμφιβολίες, συζήτησέ το αμέσως.

Στο τέλος του κύκλου μαθημάτων τα παιδιά έλαβαν πιστοποιητικό ως «Ήρωες του Διαδικτύου».

Ετικέτες:

“Η κοκκινοσκουφίτσα…από την ανάποδη”

Οι μαθητές/τριες του Δ2 τμήματος, για να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που ήταν χθες 2 Απριλίου 2023, έγραψαν και  εικονογράφησαν το δικό τους παραμύθι: “Η κοκκινοσκουφίτσα…από την ανάποδη”.

Το παρουσίασαν στους συμμαθητές τους και το απόλαυσαν πολύ. Στο τέλος, έφτιαξαν όμορφους σελιδοδείκτες γι΄αυτούς και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

 

 

Ετικέτες:

2 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Το σημερινό σχολείο είναι ένα σχολείο για όλα τα παιδιά, χωρίς αποκλεισμούς. Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να δώσουν τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να αναπτυχθούν σύμφωνα με τους ρυθμούς και τις ικανότητές τους.

Το 2007 καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ στις 2 Απριλίου η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας όσον αφορά την ομαλή ένταξη των ατόμων με αυτισμό.

Οι άνθρωποι οφείλουν να δείχνουν αποδοχή και αγάπη σε αυτά τα υπέροχα ξεχωριστά παιδιά που θα τους χαρίσουν όμορφες στιγμές και απρόσμενες χαρές. Και να θυμάστε…τα αυτιστικά άτομα δεν υποφέρουν από τον αυτισμό, υποφέρουν από τον τρόπο που τους φερόμαστε!

Πηγή: https://www.autismosirakleio.gr/gr/arthrografia/pagkosmia-imera-autismou-2-apriliou-65

Ετικέτες:

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση