Αρχείο για "Ιανουάριος, 2023"

Εορτή των Τριών Ιεραρχών

325526188 966487754757323 946022239053046354 n

Εορτή των Τριών Ιεραρχών σήμερα. Τιμούμε τα γράμματα, τους δασκάλους και τους μαθητές. Πραγματοποιήθηκε εκκλησιασμός  και αρτοκλασία.  Η προσφορά των Τριών Ιεραρχών στην ανθρωπότητα είναι μοναδική. Θεμελίωσαν την Ορθοδοξία, γι΄ αυτό και τους λέμε Πατέρες. Μορφώθηκαν ελληνικά και δίδαξαν ελληνικά.  Είχαν χαρίσματα και πήραν φροντισμένη αγωγή απ΄ τα σπίτια τους και κυρίως από τις μητέρες τους, την Εμμέλεια, τη Νόνα και την Ανθούσα. Όμως με τη δική τους επιμέλεια, τον κόπο και την προσπάθεια έγιναν μεγάλοι. Αγωνίστηκαν ασταμάτητα, προσευχήθηκαν αδιάκοπα και ασκήθηκαν στον αγώνα της αρετής. Έτσι έγιναν οι πρωταθλητές της ευσέβειας, της αρετής, της αγιότητας, αλλά και των γραμμάτων και της σοφίας. Αξίζει να τους μιμηθούμε.

Πατήστε εδώ, για να διαβάσετε το μήνυμα της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Ετικέτες:

“Κάν΄το ν΄ακουστεί 2023”: Διαγωνισμός του European School Radio

325016032 568778098190811 860037245830071563 n BΤο σχολείο μας συμμετέχει στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Τραγουδιού και Ραδιοφωνικού Μηνύματος του European School Radio “Κάν΄το ν΄ακουστεί 2023” με θέμα: “Η νέα γενιά για την Ειρήνη”, με το τραγούδι “Ένα παιδί που μιλά”.

Συμμετέχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης, που με τη βοήθεια της κ. Άννας Μεσολωρά (καθηγήτρια Μουσικής) και της διευθύντριας του σχολείου κ. Μαρίας Βαστάκη, η προσπάθειά τους υλοποιήθηκε. Ευχόμαστε και σε διάκριση!

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Δημήτρη Ζωγραφάκη και τον κ. Δημήτρη Σαμαρά, γονείς μαθητών του σχολείου μας,  που αφιλοκερδώς και με μεγάλη προθυμία βοήθησαν στην ηχοληψία και τη βιντεοσκόπηση.

Όταν ανοίξει η πλατφόρμα της ψηφοφορίας, θα σας ενημερώσουμε και ζητάμε από όλους την υποστήριξή σας!

1η διανομή γάλακτος, φρούτων και λαχανικών

Χθες, 27-01-2023, ξεκίνησε η διανομή γάλακτος, φρούτων και λαχανικών στους μαθητές και τις μαθήτριες που είχαν λάβει τη συναίνεση των γονέων τους, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διανομής  Φρούτων,  Λαχανικών και Γάλακτος, που συμμετέχει το σχολείο μας.

Μέχρι το Πάσχα θα πραγματοποιηθούν περίπου δεκαοχτώ (18) διανομές.

Ετικέτες:

27 Ιανουαρίου: Διεθνής Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος

Holocaust Remembrance Day

Η ανθρωπότητα θα διαβάσει, θα θυμηθεί, θα μάθει για την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της.
Όμως, η μνήμη και η γνώση γεννούν ευθύνη…

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε στις 2 Νοεμβρίου 2005 να ανακηρύξει την 27η Ιανουαρίου Διεθνή Ημέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος από το ναζιστικό καθεστώς κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η ημερομηνία επιλέχθηκε επειδή στις 27 Ιανουαρίου 1945 τα προελαύνοντα σοβιετικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Άουσβιτς – Μπίρκεναου στην Πολωνία.

Το σχέδιο της απόφασης αυτής, που υποβλήθηκε από το Ισραήλ και υποστηρίχθηκε από 89 χώρες, «καλεί τα κράτη – μέλη να επεξεργαστούν προγράμματα εκπαίδευσης που θα μεταδώσουν στις μελλοντικές γενεές τα διδάγματα του Ολοκαυτώματος και να βοηθήσουν να προλαμβάνονται πράξεις γενοκτονίας».

Πηγή: https://www.sansimera.gr/worldays/130

Διαβάστε εδώ το μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως.

 

Ετικέτες:

Αποκομιδή ανακυκλώσιμων υλικών

οθόνης 2021 03 22 121754 333Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως την Τετάρτη 01/02 θα γίνει η αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών. Παρακαλούμε, αν  έχετε συγκεντρώσει ανακυκλώσιμα υλικά στο σπίτι,  καλό θα είναι να τα φέρετε στο σχολείο την Τρίτη ή την Τετάρτη το πρωί σε ξεχωριστές σακούλες ανά υλικό.

Θα σας ενημερώνουμε για την ημερομηνία αποκομιδής, ώστε να κρατάτε τις σακούλες στο σπίτι και να τις παραδίδετε στο σχολείο την προηγούμενη ή ανήμερα.

Να υπενθυμίσουμε επίσης, ότι μπορείτε να δείτε τα κιλά του κάθε σχολείου, στο Link: recycleatticaschools.gr/schools

Ετικέτες:

Κοπή βασιλόπιτας 2023

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που και φέτος κατά το έθιμο πρόσφεραν πεντανόστιμες βασιλόπιτες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Σε κάθε τμήμα ο τυχερός μαθητής ή μαθήτρια έλαβε το δώρο του, το ίδιο και η τυχερή εκπαιδευτικός της Πληροφορικής κ. Λολίδου Αικατερίνη.

Ετικέτες:

30-01-2023: Εορτή των Τριών Ιεραρχών

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Ενόψει της εορτής προς τιμή των Τριών Ιεραρχών, Προστάτες των δασκάλων και των μαθητών, τη Δευτέρα 30-01-2023, οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων του σχολείου θα εκκλησιαστούν τις δύο πρώτες διδακτικές ώρες (08.15-09.45).

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα δοθούν άρτοι σε όλα τα παιδιά. Όποιο παιδί επιθυμεί  να κοινωνήσει, να μην έχει φάει το πρωί και ο γονέας του να το αναφέρει στη σχετική δήλωση συγκατάθεσης.

Προτείνουμε τα παιδιά να φορούν μάσκα εντός του ναού.

Όσοι γονείς, δεν επιθυμούν να εκκλησιαστούν τα παιδιά τους να προσέλθουν στο σχολείο στις 09.45.

Ετικέτες:

Ενημέρωση γονέων των μαθητών/τριών για τον μήνα Φεβρουάριο

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε  ότι την  Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 13.20 έως 14.00, θα πραγματοποιηθεί η  προγραμματισμένη, μηνιαία ενημέρωση γονέων των μαθητών/τριών στις αντίστοιχες αίθουσες διδασκαλίας των μαθητών/τριών.

Παρακαλούμε να περιμένετε να σχολάσουν οι μαθητές/τριες  και μετά να εισέλθετε στον χώρο του σχολείου, καθώς και να τηρηθεί ο χρόνος συνάντησης με τους εκπαιδευτικούς, για να λειτουργήσει ομαλά το Ολοήμερο.

Ετικέτες:

Συμμετοχή του σχολείου μας στο 2ο Σχολικό Τουρνουά Ανακύκλωσης Μπαταριών “ΑΦΗΣ”

Paidakia introΑπό τις 18-01-2023 το σχολείο μας και επίσημα συμμετέχει στο  2ο Σχολικό Τουρνουά Ανακύκλωσης Μπαταριών!

Γίνετε “ΜΕΓΑΛΟΙ μικροί κυνηγοί” και ξεκινήστε το κυνήγι, φέρνοντας όσες περισσότερες μπαταρίες μπορείτε στο σχολείο!

Πέρυσι καταφέραμε να συλλέξουμε αρκετά κιλά μπαταριών, αλλά όχι αρκετά, για να διακριθούμε.

Τη φετινή χρονιά ας προσπαθήσουμε περισσότερο, προσφέροντας τα καλύτερα στο περιβάλλον, στον εαυτό μας και στο σχολείο.

Περιηγηθείτε στην ηλεκτρονική σελίδα του ΑΦΗΣ Οι Μεγάλοι Μικροί Κυνηγοί (https://www.afis-kinigoi.gr)

 

 

 

Ετικέτες:

Ευχαριστίες…

ΒΓια άλλη μια φορά ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της Σχ. Επιτροπής ΠΕ Δ. Αμαρουσίου και ιδιαιτέρως την Πρόεδρο κ. Ελένη Βλάχου Σταματάκη για τον εφοδιασμό του σχολείου με 16 κούτες φωτοτυπικό χαρτί, καθώς και έναν lazer έγχρωμο εκτυπωτή. Η φροντίδα της Σχ. Επιτροπής ΠΕ Δ. Αμαρουσίου προς τα σχολεία του Δήμου δηλώνεται κάθε φορά εμπράκτως.

Ετικέτες:

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση