“Για μια καλύτερη ζωή, θέλω τη γη μου καθαρή”

Στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων της Α΄θεματικής ενότητας “Φροντίζω το περιβάλλον” με τίτλο “Σκέφτομαι πριν το πετάξω”, αλλά και του ευρωπαϊκού προγράμματος “Διατροφή και περιβάλλον-Η υγεία του πλανήτη περνάει μέσα από το πιάτο μας”, οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης γνώρισαν τα υλικά που μπορούν να ανακυκλωθούν, έφτιαξαν τη δική τους γωνιά ανακύκλωσης, έπαιξαν με τα υλικά, κατασκεύασαν το σήμα της ανακύκλωσης, τη δική τους αφίσα με θέμα “Σώζω τον πλανήτη κάνοντας ανακύκλωση”, ζωγράφισαν και κατασκεύασαν το “ANAKYKLOROBOT”.

Σήμερα, Τρίτη 22-11-2022, παρουσίασαν στους/στις μαθητές/τριες της Β΄ τάξης το τραγούδι της ανακύκλωσης από την Παιδική Χορωδία του Σπ. Λάμπρου, συνοδεία μουσικών οργάνων που ζωγράφισαν και κατασκεύασαν οι ίδιοι/ες, συμβάλλοντας στην ενημέρωση σχετικά με την ανακύκλωση, τα οφέλη της και τη σταδιακή ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης μέσω καλών πρακτικών.

– Ενδιαφέρον ε;;;

Εσείς κάνετε ανακύκλωση στο σπίτι;

Αν όχι, νομίζω ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε!

“Ανακύκλωση, θα πει ζωή από την αρχή!”

Θερμά συγχαρητήρια στην κ. Ελ. Βουρλογιάννη, δασκάλα, την κ. Μ. Τσινιά, Καθηγήτρια Εικαστικών και την κ. Άν.  Μεσολωρά, Μουσικό για τον σχεδιασμό και ολοκλήρωση αυτής της δράσης!