Αρχείο για "Απρίλιος, 2022"

Αριθμός εισακτέων μαθητών/μαθητριών σε Εκκλησιαστικά Γυμνάσια και Γενικά Εκκλησιαστικά Λύκεια για το σχολικό έτος 2022-2023

Το Εποπτικό Συμβούλιο Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης αποφάσισε τον  αριθμό των κενών θέσεων των εισακτέων μαθητών/μαθητριών στην Α ́ τάξη του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου ή στην Α ́ τάξη του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου, κατόπιν εξετάσεων ή δοκιμασίας (τεστ) δεξιοτήτων. Πατήστε εδώ, για να διαβάσετε τη σχετική Εγκύκλιο.

 

Ετικέτες:

Πανελλαδική συγκέντρωση Ειδών Πρώτης Ανάγκης από το «Tο Χαμόγελο του Παιδιού» για τη φροντίδα και υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών στην Ουκρανία

Σας ενημερώνουμε ότι ο Εθελοντικός Οργανισμός για τα παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού», επιθυμεί να συγκεντρώσει είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και λούτρινα παιχνίδια, για τη φροντίδα και υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών στην Ουκρανία. Ο ανωτέρω Οργανισμός καλεί τους μαθητές και τις μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να συμμετάσχουν στη δράση «Το αρκουδάκι μου για σένα», συγκεντρώνοντας παιχνίδια και συγκεκριμένα είδη για την Ουκρανία που θα αποσταλούν άμεσα, στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής βοήθειας. Λαμβάνοντας υπόψη τις επισημάνσεις των ειδικών, κρίνεται εξαιρετικά βοηθητικό για τα παιδιά της χώρας μας να αναλάβουν δράση συμμετέχοντας ενεργά σε κάποια προσπάθεια, στηρίζοντας τους ανθρώπους που πλήττονται και κυριότερα τους συνομηλίκους τους. Με αυτόν τον τρόπο, θα διαχειριστούν αποτελεσματικότερα την πολύ δυσάρεστη και τρομακτική πραγματικότητα και παράλληλα θα ενισχυθεί η αίσθηση ελέγχου της
κατάστασης.

Για περισσότερες πληροφορίες. πατήστε εδώ.

Ετικέτες:

Πασχαλινές ευχές-Επαναλειτουργία του σχολείου

ΠΑΣΧΑ 1

Οι διακοπές του Πάσχα σύμφωνα με το ΠΔ 79/2017, αρθρ. 3, παρ. 1, για τους/τις μαθητές/τριες  θα αρχίσουν από τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου 2022 μέχρι και την Παρασκευή της Διακαινησίμου 29 Απριλίου 2022. Επειδή όμως η Πρωτομαγιά, που είναι υποχρεωτική αργία, συμπίπτει με Κυριακή, μετατίθεται τη Δευτέρα 2 Μαΐου 2022, με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Επομένως, τα σχολεία θα αρχίσουν τα μαθήματα την Τρίτη 3 Μαΐου 2022.

Οι εκπαιδευτικοί και η Διευθύντρια του σχολείου σάς εύχονται «Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα!»

 

 

 

Ετικέτες:

Οι δάσκαλοι πάντα μαθητές…

Η βελτίωση της κατάρτισης των εκπαιδευτικών αποτελεί βασική προτεραιότητα για τη βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας της εκπαίδευσης. Έτσι και χθες, 13-04-2022, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας και οι Νηπιαγωγοί του συστεγαζόμενου 19ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου παρακολούθησαν, στην αίθουσα εκδηλώσεων,  επιμορφωτικό σεμινάριο τριών ωρών με θέμα: “Διαθεματική και Διεπιστημονική (STEAM) Διδασκαλία”. Φορέας υλοποίησης: POLAR STAR DOTS (Ευρωπαϊκά Προγράμματα με συγχρηματοδότηση από το πρόγραμμα Erasmus+). Επιμορφώτρια η κ. Ελ. Τσουρλιδάκη.

Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους για τη συμμετοχή τους!

Η διευθύντρια του σχολείου & Η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου

Μαρία Βαστάκη                                      Βικτωρία Πολίτου

 

Ετικέτες:

Αναμνηστική φωτογράφιση

βΣήμερα, Δευτέρα 11-04-2022, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη, αναμνηστική φωτογράφιση των μαθητών/τριών του σχολείου, μετά από αίτημα των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και τη συγκατάθεση των γονέων.

Ετικέτες:

Ενημέρωση με θέμα “Πρόληψη ατυχημάτων”

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 11-04-2022, ενημέρωση  με θέμα “Πρόληψη ατυχημάτων” από την κ. Ματίδου Στέλλα, του Κέντρου Υγείας Αμαρουσίου, στο πλαίσιο δράσεων και παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του μαθητικού πληθυσμού. Σήμερα, ενημερώθηκαν οι μαθητές/τριες της Ε, ΣΤ1 & ΣΤ2 τάξης. Στις 13-04-2022 θα ενημερωθούν οι μαθητές/τριες της Γ1, Γ2 & Δ τάξης και στις 15-04-2022 της Α & Β τάξης.

Ετικέτες:

Μύρισε Πάσχα…

Η διευθύντρια του σχολείου κ. Μαρία Βαστάκη και η δασκάλα κ. Ιωάννα Νταβάκου  με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γ2 την ώρα του μαθήματος των Θρησκευτικών έφτιαξαν”Λαζαράκια”, μίλησαν για την Εβδομάδα των Παθών και διάβασαν ένα παραμύθι, μέχρι να  “ξεκουραστεί η ζύμη”…

Η συνταγή ήταν του Τάσου…

1

Το αποτέλεσμα φανταστικό! “Το καλύτερο μάθημα, κυρία!”

Ευχαριστούμε την κ. Αλευρά Έλ. και την κ. Πατρίκη Ν., μαμάδες παιδιών του τμήματος, για τη βοήθειά τους στο ψήσιμο και στη διάθεση των ταψιών.

Ετικέτες:

Δράση συνεργασίας 6ου Δημοτικού και 19ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα γέννησης του Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, συναντήθηκαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας οι μαθητές/τριες της Α’ και της Γ2’ τάξης με τους μαθητές/τριες του 19ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου. Οι μαθητές/τριες της Γ2‘ τάξης αρχικά διάβασαν το μήνυμα  της διεθνούς οργάνωσης βιβλίων για τη νεότητα (IBBY) που γράφτηκε από τον πολυβραβευμένο Καναδό συγγραφέα Richard Van Camp για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου 2-4-2022. Στη συνέχεια, παρουσίασαν ένα διασκευασμένο απόσπασμα από το βιβλίο της Φυλλιώς Νικολούδη «Το χαρούμενο λιβάδι», εκδ. Ελληνικά Γράμματα, το οποίο υπάρχει στο δεύτερο τεύχος του βιβλίου της Γλώσσας της Γ’ τάξης και αναφέρεται στη διαφορετικότητα. Στο τέλος, οι μαθητές/τριες της Α’ και της Γ2’ τάξης χάρισαν στους μαθητές/τριες του νηπιαγωγείου σελιδοδείκτες που κατασκεύασαν οι ίδιοι/ες, ενώ οι μαθητές/τριες του Νηπιαγωγείου με τη σειρά τους προσέφεραν ζωγραφιές εμπνευσμένες από το ίδιο το βιβλίο.
Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

2η παραλαβή φρούτων και λαχανικών

277689635 686821199227968 4682827300269446041 nΣήμερα, Τρίτη 5-04-2022, πραγματοποιήθηκε η 2η παραλαβή φρούτων και λαχανικών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού σχολικού προγράμματος διανομής φρούτων, λαχανικών και γάλακτος και διανεμήθηκαν στους μαθητές και μαθήτριες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Ετικέτες:

Τροποποίηση προγράμματος, λόγω απεργίας στις 6-04-2022

Λόγω συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην προγραμματισμένη απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αύριο Τετάρτη 6-04-2022, θα ενημερωθείτε για την προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών/τριών, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ετικέτες:

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση