Αρχείο για "Φεβρουάριος, 2019"

Μετατίθεται η μηνιαία, προγραμματισμένη ενημέρωση γονέων

Σας ενημερώνουμε ότι η μηνιαία, προγραμματισμένη ενημέρωση γονέων για την πρόοδο των μαθητών/τριών, την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019,   δε θα πραγματοποιηθεί, επειδή θα γίνει επίδοση Βαθμολογίας – ενημέρωση Β΄ τριμήνου το β΄δεκαήμερο του Μαρτίου.

Ετικέτες:

13ος Διαγωνισμός “Παιχνίδι και Μαθηματικά”

Την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019 θα διεξαχθεί ο 13ος Διαγωνισμός “Παιχνίδι και Μαθηματικά¨ του περιοδικού «Ο μικρός Ευκλείδης»  της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΤΕ) για τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ  κατά τις διδακτικές ώρες  (από 8.15 έως 10.15). Η συμμετοχή των μαθητών/τριών στον διαγωνισμό είναι προαιρετική. Θέματα – λύσεις παλαιότερων διαγωνισμών μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Ετικέτες:

2η άσκηση σεισμού

Στις 19 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 2η άσκηση σεισμού. Οι μαθητές/τριες ήταν ενημερωμένοι/ες για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν σε περίπτωση σεισμού. Η πρόληψη παίζει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση  φυσικών φαινομένων, όπως ο σεισμός.

Ετικέτες:

Προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος

Στις 18 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε ο προγραμματισμένος προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος στους/στις μαθητές/τριες της Α’ τάξης από την οδοντίατρο κ. Νομικού Χ. και την κ. Καραπατά Ε. από το Κέντρο Υγείας του Δ. Αμαρουσίου.

Ετικέτες:

Αποκριάτικη εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου σάς προσκαλεί  στο Αποκριάτικο Πάρτι που θα γίνει την Κυριακή 3.3.2019 και ώρα 11:00 το πρωί στο προαύλιο του σχολείου μας!

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ετικέτες:

Το πρόγραμμα της κολύμβησης έφτασε στο τέλος του…

Σήμερα, 18 Φεβρουαρίου 2019,  το πρόγραμμα της κολύμβησης για τους/τις μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης ολοκληρώθηκε. Δυστυχώς, τελευταία στιγμή ακυρώθηκε η σημερινή προπόνηση, λόγω σοβαρού προβλήματος στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ. Επειδή το συγκεκριμένο πρόγραμμα λήγει στις 22-2-2019 και δεν μπορεί να υπάρξει παράταση, τα παιδιά ας κρατήσουν στη μνήμη τους τις όμορφες εμπειρίες που  απέκτησαν κι ας ευχηθούμε την επόμενη σχολική χρονιά η λειτουργία του προγράμματος να είναι καλύτερη και χωρίς απρόοπτα.

Από τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 θα ισχύει το Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα Διδασκαλίας που ίσχυε πριν από το πρόγραμμα της κολύμβησης.

Ετικέτες:

9 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Η 9η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του εθνικού ποιητή Διονυσίου Σολωμού, έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 17889 κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Εξωτερικών και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΦΕΚ Β’ 1384/24/04/2017).

«Με τη θέσπιση αυτής της παγκόσμιας ημέρας επιδιώκεται η ανάδειξη του θεμελιώδους ρόλου που διαδραμάτισε η ελληνική γλώσσα ανά τους αιώνες, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην εδραίωση τόσο του ευρωπαϊκού όσο και του παγκόσμιου πολιτισμού. Η ελληνική γλώσσα κατά την αρχαιότητα ευτύχησε να καταστεί φορέας μορφοποίησης και μεταβίβασης σημαντικών επιστημονικών θεωριών, φιλοσοφικών θεωρήσεων και λογοτεχνικών κειμένων. Στην ελληνική γράφτηκαν λίγο αργότερα τα πιο σημαντικά κείμενα του Χριστιανισμού για να διαδοθούν σε ολόκληρο τον κόσμο. Στο διάβα των αιώνων υπήρξε καθοριστική η συμβολή της ως μέσου αποθησαύρισης και διάδοσης του ελληνικού πολιτισμού και επιβιώνει ως τις μέρες μας, στη νεότερη εκδοχή της, ως μια από τις μακροβιότερες ζωντανές γλώσσες παγκοσμίως» αναφέρεται σε εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση, το Υπουργείο Εξωτερικών θα μεριμνήσει για την αναγνώριση της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας και από τους διεθνείς οργανισμούς, όπως ο ΟΗΕ και η ΟΥΝΕΣΚΟ.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας περιλαμβάνει εκδηλώσεις σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας, αλλά και σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής, που διατηρούν τμήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας ή ελληνικών σπουδών.

Πηγή:https://www.sansimera.gr/worldays/452

Ετικέτες:

Προστασία από τις εποχικές ιώσεις

 

Το τελευταίο διάστημα σημαντικός αριθμός μαθητών/μαθητριών του σχολείου ασθενεί λόγω των εποχικών ιώσεων. Παρακαλούμε, σε περιστατικά ιώσεων, κρατήστε τα παιδιά σας στο σπίτι έως ότου αναρρώσουν πλήρως. Η πρόωρη επάνοδος των μαθητών/μαθητριών στο σχολείο, προτού ολοκληρωθεί η ανάρρωσή τους, επιβαρύνει την υγεία των ίδιων των παιδιών, των συμμαθητών τους και των εκπαιδευτικών, ενώ διατηρείται ενεργή η αλυσίδα μετάδοσης της νόσου.
Θεωρούμε τουλάχιστον επιπόλαιο το να φέρνουν οι γονείς στο σχολείο παιδί που το ίδιο πρωί παρουσίαζε δεκατικό πυρετό ή το προηγούμενο απόγευμα είχε γαστρεντερικές ενοχλήσεις. Σύμφωνα και με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα ασθένειας αναμένουν, σε χώρο όπου δεν θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως.

Διαβάστε εδώ τη σχετική Εγκύκλιο του  Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Ετικέτες:

Προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Το οδοντιατρείο του Κέντρου Υγείας Αμαρουσίου, υλοποιεί πρόγραμμα/δράση οδοντιατρικού ελέγχου και ενημέρωσης για τη Στοματική Υγεία, στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής ευθύνης του.

Στο πλαίσιο του προγράμματος/δράσης, θα γίνει στις  18/02/2019 στους/στις  μαθητές/τριες  της Α΄τάξης του σχολείου, οδοντιατρική εξέταση. Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του σχολείου, με όλους τους κανόνες υγιεινής και κάθε παιδί θα λάβει ενημερωτική επιστολή με τα αποτελέσματα της εξέτασης. Την ημέρα της επίσκεψης των οδοντιάτρων, τα παιδιά είναι σημαντικό να έχουν μαζί τους το Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού.

Πατήστε εδώ, για να εκτυπώσετε το έντυπο συναίνεσης.

Ετικέτες:

5 Φεβρουαρίου: Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Με σύνθημα «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο», θα γιορταστεί και φέτος, στις 5 Φεβρουαρίου 2019, ημέρα Τρίτη, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day – SID), καλώντας όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς σε δράση, ώστε να διαμορφώσουν ουσιαστικό ρόλο στη δημιουργία ενός καλύτερου Διαδικτύου για όλους γενικότερα, και για τα παιδιά και τους εφήβους ειδικότερα.
Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου αποσκοπεί όχι μόνο στο να δημιουργήσει ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο, αλλά και ένα καλύτερο διαδίκτυο, όπου όλοι έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν την τεχνολογία υπεύθυνα, με σεβασμό, με κριτική σκέψη και δημιουργικά. Στοχεύει δε να προσελκύσει παιδιά και νέους, γονείς και κηδεμόνες, δασκάλους, εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς λειτουργούς, καθώς και τη βιομηχανία, τους υπεύθυνους για τη λήψη αποφάσεων και τους πολιτικούς, να ενθαρρύνει όλους να παίξουν το ρόλο τους στη δημιουργία ενός καλύτερου διαδικτύου.

Με αφορμή το σύνθημα της ημέρας το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ, επίσημος εκπρόσωπος στην Ελλάδα του Πανευρωπαϊκού δικτύου INSAFE/INHOPE, διοργάνωσε φέτος έναν πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό με στόχο τα ίδια τα παιδιά να αποτυπώσουν τις ιδέες τους για το πώς αντιλαμβάνονται την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων ή πως μπορούν να προάγουν την ασφάλεια των συσκευών τους, αλλά και γενικότερα πως αντιλαμβάνονται την ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο.

Ετικέτες:

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση