Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. εναρμονίζει την 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018.

Έτσι, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθούν ενδοσχολικές ενημερωτικές και αθλητικές δραστηριότητες  με σύνθημα: «Ας κινηθούμε…» και στόχο την υλοποίηση δραστηριοτήτων συνδυασμού ψυχαγωγίας και άσκησης στην κατεύθυνση απόκτησης ενός υγιούς τρόπου ζωής και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών,  αποβάλλοντας την αδράνεια και την υποκινητικότητα, που αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης της παχυσαρκίας στους νέους σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Ειδικότερα:
• Την ημέρα αυτή δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.
• Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο κανονικά και θα αποχωρήσουν σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα στις 13.15. Το Ολοήμερο Πρόγραμμα θα λειτουργήσει κανονικά.
• Οι μαθητές/μαθήτριες να φορούν ενδύματα που επιτρέπουν τη συμμετοχή σε αθλητικές και παιγνιώδεις δραστηριότητες καθώς και κατάλληλα υποδήματα. Κρίνοντας από τις συνθήκες ηλιοφάνειας – και κατά την κρίση των οικογενειών – ας έχουν καπέλο για τον ήλιο και επιπλέον προμήθεια νερού. Για τη συμμετοχή στις δραστηριότητες απαιτείται η ύπαρξη ΑΔΥΜ σε ισχύ (για τους μαθητές της Δ’  τάξης που ενδεχομένως δεν το έχουν επιστρέψει συμπληρωμένο).
• Στην περίπτωση που δεν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, οι δραστηριότητες θα αναβληθούν για άλλη ημέρα. Για τον σκοπό αυτό οι μαθητές θα έρθουν στο σχολείο με τις τσάντες και τα βιβλία τους, προετοιμασμένοι για τα μαθήματα που περιλαμβάνει το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας, ώστε σε περίπτωση που δεν το επιτρέπει ο καιρός να πραγματοποιηθεί κανονικά το μάθημα.