Εργαστήριο Δεξιοτήτων: “Το παιδί σκέφτεται για το παιδί – Γίνε ο εθελοντής ήρωας του Make a wish Ελλάδας””

Το συγκεκριμένο Εργαστήριο Δεξιοτήτων ανήκει στην κατηγορία: Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ – Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη

Εθελοντισμός, Διαμεσολάβηση. 

Κάθε χρόνο, την εποχή των Χριστουγέννων, γονείς, εκπαιδευτικοί και παιδιά, προμηθευόμαστε αστεράκια από το Make a wish για να τα κρεμάσουμε στα Χριστουγεννιάτικα δέντρα μας κάνοντας, ταυτόχρονα, μια όμορφη πράξη αγάπης για παιδιά-συνανθρώπους μας που, ίσως, είναι λίγο λιγότερο τυχερά από εμάς. Φέτος, η αγορά αστεριών ήταν η αφορμή, ένα όμορφο ξεκίνημα, για να μάθουμε περισσότερα για τους οργανισμούς που βοηθούν και ενεργούν προς την ανακούφιση μικρών και μεγάλων συνανθρώπων μας. Είδαμε, ακούσαμε, διαβάσαμε αλλά, προπαντός, δράσαμε προς την ίδια κατεύθυνση. Μάθαμε τι θα πει “εθελοντισμός”, “αγάπη”, “καλοσύνη”, “προσφορά” και με μικρές αλλά σημαντικές πράξεις αποδείξαμε ότι είμαστε μικροί αλλά ενεργοί πολίτες αυτής της κοινωνίας.

asterakia gnorizoyme tis neraides toy ftiachnoyme ton agaph ethelontismos kalosynh ta choria koybari poion agapo 1 3b941a9e 800d 4234 98d6 33e7d541c38d anakyklosh kapakion afisa

Πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο θα μπείτε κι εσείς στο μαγικό κόσμο της αγάπης και της προσφοράς!

https://sway.cloud.microsoft/5ybSyilBRd5r4LVc?ref=Link

Εργαστήριο Δεξιοτήτων μ’ ένα βιβλίο αγκαλιά : “Τα παραμύθια της γιαγιάς πάνε σχολείο” – Τμήμα 1

Το Εργαστήριο Δεξιοτήτων Ζω καλύτερα – Ευ ζην : Ψυχική και συναισθηματική υγεία / Πρόληψη ήρθε στο Τμήμα 1 του Νηπιαγωγείου μας για να βοηθήσει τα παιδιά ν’ αναγνωρίσουν και να μιλήσουν για τα συναισθήματά τους ώστε να μπορέσουν να τα καταλάβουν και να μην τα φοβούνται. Άλλωστε, όλα μα όλα τα συναισθήματα είναι καλά γιατί όλα επιτελούν ένα έργο που βοηθά τη ζωή μας!

Όλα ξεκίνησαν όταν η γιαγιά της δασκάλας μας, μας επισκέφτηκε στο σχολείο, με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης, και μας είπε ότι μας έστειλα τα παραμύθια που διάβαζε στη δασκάλα μας όταν ήταν μικρή αλλά και στα άλλα εγγονάκια της! Αυτό ήταν υπέροχο! Παλιά παραμύθια που δεν είχαμε ακούσει!

Capture

Μιλήσαμε για τα δικά μας αγαπημένα παραμύθια, καλέσαμε τη γιαγιά του φίλου μας του Γιώργου να μας διαβάσει τις περιπέτειες του ατρόμητου και πανέξυπνου Οδυσσέα και αρχίσαμε να διαβάζουμε τα παραμύθια που μας έστειλε η γιαγιά.

1728317822138

Είδαμε και νιώσαμε πολλά, ήρθαμε πιο κοντά, αγαπηθήκαμε πιο πολύ και άνοιξε ο δρόμος για πιο “ζωντανές” οικογενειακές και φιλικές σχέσεις!

parathroyme bibliothhkh to monopati toy thymoy pros th chara pragmata apo ta archika hlektroniko paichnidi h synecheia toy paramythioy 1 zografizoyme lyseis gia scholiko ekfobismo dramatopoihmeno 3 dramatopoihmeno 1a

Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο και θ΄ απολαύσετε όλες τις δραστηριότητές μας!

https://sway.cloud.microsoft/fUW8vgnTghIvRV7f?ref=Link