Οι πίνακες ζωγραφικής μεγάλων και διάσημων καλλιτεχνών αποτελούν μοναδική πηγή έμπνευσης για το νηπιαγωγείο. Τη φετινή χρονιά , προσεγγίσαμε τα τέσσερα βασικά σχήματα μέσα πό τρεις ζωγράφους .
Ξεκινήσαμε από τους πασίγνωστους ομόκεντρους κύκλους του Καντίνσκι .
Ο κύκλος είναι ένα σχήμα πολύ αγαπητό στα παιδιά καθώς είναι το πιο εύκολο στο σχεδιασμό του. Ξεκινώντας από το κεντρικό μικρό κύκλο , δε δυσκολεύτηκαν καθόλου να προχωρήσουν στη διεύρυνσή του .Οι χρωματισμοί εντυπωσιακοί !!
Και τι μας θυμίζει ο κύκλος;
Βλέπουμε τα ” Χαρούμενα τρίγωνα” του Καντίνσκι . ” Είναι χαρούμενο επειδή έχει πολλά χρώματα ” αναφωνεί ο Ν.
Και τα δικά μας όμως δεν πάνε πίσω σε πρωτοτυπία σχεδίων!!!!
Βρίσκουμε υλικά της τάξης και φτιάχνουμε τρίγωνα
Για το τετράγωνο βλέπουμε τον πίνακα του Πάουλ Κλέε με τίτλο Colour Chart
Βρίσκουμε αντικείμενα της τάξης που είναι τετράγωνα
Αναπαραγάγουμε το έργο του Κλέε
Τα δικά μας Colour Charts τα κάναμε από περιοδικά
Μέσα από τον Κζιμίρ Μαλέβιτς προσεγγίσαμε το ορθογώνιο
Ο Καζιμίρ Μαλέβιτς ( 1879-1935ήταν Ρώσος ζωγράφος και θεωρητικός, που γεννήθηκε από γονείς πολωνικής καταγωγής. Υπήρξε πρωτοπόρος της γεωμετρικής αφηρημένης τέχνης και ο δημιουργός των Avant-garde κινημάτων του Σουπρεματισμού και του Κονστρουκτιβισμού.






































