Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού  είναι μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.

Συμμετέχουμε στον διαγωνισμό  και προγραμματίζουμε το beebot στην ολομέλεια της τάξης, σε ζευγάρια κάθε φορά να φτάσει σε προορισμούς με συμπεριφορές που προάγουν την ασφάλεια και ομαλότητα στην τάξη και στις μεταξύ τους σχέσεις. Το ένα παιδί καθοδηγεί με τις καρτέλες προσανατολισμού και το άλλο προγραμματίζει το beebot. Στο δάπεδο υπάρχει το πλέγμα με τις αντίστοιχες εικόνες αποδεκτής και μη συμπεριφοράς.

1

Τα παιδιά επιλέγουν μια εικόνα με φυσικά φαινόμενα (πλημμύρα, σεισμό, ανεμοστρόβιλο..) και με τη βοήθεια του beebot διασώζουν ανθρώπους, ζωάκια που βρίσκονται σε κίνδυνο.

2

Επίσης, με αφορμή την ημέρα μείωσης φυσικών καταστροφών παίζουμε παιχνίδια ρομποτικής σε ρόλο διασώστη τα ίδια τα παιδιά, καθώς καθοδηγούνται από το παιδί-οδηγό.

3 1

4