Εκπαιδευτική Επίσκεψη από το ΕΚΑΒ

Στις 6 Ιουνίου πήραμε ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα εδώ στο νηπιαγωγείο μας…

Μας επισκέφτηκαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ και μας παρουσίασαν σημαντικά πράγματα που αφορούσαν τις πρώτες βοήθειες που πρέπει να παρέχουμε σε κάποιον όταν τις χρειάζεται.

Τι πρέπει να προσέχουμε; Πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε ορισμένες καταστάσεις; Τι κάνουμε για να βοηθήσουμε κάποιον που βρίσκεται σε ανάγκη, και ποιος είναι ο αριθμός που καλούμε το ΕΚΑΒ «166».

Τα παιδιά φόρεσαν μάσκες και γάντια και έγιναν και τα ίδια γιατροί, με βιωματικό τρόπο αντιμετώπισαν διάφορα περιστατικά όπως πληγή στο χέρι ή στο πόδι, τα κάλυψαν με γάζες και περιποιήθηκαν τους τραυματίες.

Τέλος, είδαμε τον εξοπλισμό ενός ασθενοφόρου και γίναμε γιατροί και ασθενείς, ακούσαμε την καρδούλα, μετρήσαμε την πίεση και ξαπλώσαμε στο φορείο.

Φεύγοντας το ΕΚΑΒ μας χαιρέτησε με την σειρήνα του και ο ενθουσιασμός μας εκτοξεύτηκε στα ύψη!

FunPic 20240609 200917497

Οι Μικροί Γεωργοί

Στις 4 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον χώρο του νηπιαγωγείου μας από την ομάδα «Μικροί Ήρωες» που σχεδιάζουν και υλοποιούν εκπαιδευτικά, αθλητικά και ψυχαγωγικά προγράμματα με βιωματικά ερεθίσματα.

Τα παιδιά βιωματικά γνώρισαν διάφορα είδη κηπευτικών και λουλουδιών, καθώς και την φροντίδα τους. Ντύθηκαν με ποδιές κηπουρού, έβαλαν καπελάκια, πήραν μικρά εργαλεία και όλοι μαζί φύτεψαν στα διαμορφωμένα παρτέρια. Τα παιδιά σκάλισαν, τσάπισαν, έσπειραν, φύτεψαν και πότισαν τα γλαστράκια τους, τα οποία στο τέλος πήραν μαζί τους για να το φροντίσουν και να το δουν να μεγαλώνουν.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με παιχνίδια κατάλληλα προσαρμοσμένα στην ηλικία τους υπό την επίβλεψη καθηγητών Φυσικής Αγωγής (τοξοβολία και πίστa Survivor).

Τα παιδιά έμαθαν για:

  • τα βασικότερα είδη λαχανικών, δέντρων
  • το φώς ,το νερό, το χώμα, το λίπασμα.
  • το όργωμα, τη σπορά, το φύτεμα, το πότισμα, (καλλωπιστικά, Αρωματικά βότανα κλπ).
  • το κλάδεμα, το ράντισμα.
  • τα βασικά εργαλεία.
  • το κύκλο ζωής των φυτών και την διάρκεια ζωής τους.

1000001628

Αθλητική επίσκεψη στο Νηπιαγωγείο

Στις 20 και 22 Μαΐου πραγματοποιήθηκε αθλητική επίσκεψη στο νηπιαγωγείο μας από γυμναστές της PRSCHOOL όπου ειδικεύονται στην παροχή αθλητικών υπηρεσιών σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Συγκεκριμένα τα παιδιά διδάχθηκαν τις βασικές τεχνικές της σφαιροβολίας, του ακοντίου, του τρέξιμο μετ’ εμποδίων, του άλμα εις μήκος, του άλμα εις ύψος και του mini basket μέσα από παιχνίδια και ασκήσεις που περιλαμβάναν νευρομυϊκό συντονισμό, ευλυγισία, ευκινησία, δύναμη και ταχύτητα.

1000001249

1000001250

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Ανέστη Παπαλύρα για αυτη την συνεργασία!

Βραβείο 2ης Θέσης στο Σχολικό Μαραθώνιο “Πάμε ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ”

 «Ανακύκλωσε κι εσύ μαζί, μπορείς!!!»

Την Δευτέρα 27/5 πραγματοποιήθηκε στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο Αμπελοκήπων η εκδήλωση βράβευσης των σχολείων που συμμετείχαν στο σχολικό μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση»!
Το νηπιαγωγείο μας κατέκτησε την 2η θέση!
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους γονείς που βοήθησαν ώστε να συγκεντρώσουμε τόσο μπαταρίες όσο και πόντους μέσα απο την εφαρμογή της Followgreen και να κατακτήσουμε την 2η θέση. Ευχαριστούμε πολύ και τον κ. Γραμματικό Στράτο που μας εκπροσώπησε στην εκδήλωση και παρέλαβε το βραβείο μας…ένα tablet!

DHMOS AMPELOKOIPWN MENEMENHS 2023 2024 01

Για να δείτε τις φωτογραφίες της εκδήλωσης ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.ampelokipi-menemeni.gr/ekdilosi-vravefsis-ton-scholeion-gia-ti-drasi-pame-anakyklosi-tou-dimou-abelokipon-menemenis/

Ομαλή Μετάβαση των Νηπίων στο Δημοτικό!!!

Την Παρασκευή 24/5 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη επίσκεψη στο 7ο Δημοτικό σχολείο Αμπελοκήπων με σκοπό την ομαλή μετάβαση των Νηπίων στο Δημοτικό!

Ειδικοί στόχοι:

    • Να εξοικειωθούν τα νήπια με το περιβάλλον του Δημοτικού σχολείου (χώρος ,μαθητές,δάσκαλοι,διευθύντρια) και τις εκπαιδευτικές μεθόδους και δραστηριότητες της Α’ Δημοτικού.
    • Να αναπτυχθεί συνεχής συνεργασία μεταξύ δασκάλων και νηπιαγωγών με την ανταλλαγή εμπειριών και με τον από κοινού σχεδιασμό δραστηριοτήτων.

Οι μαθητές της Α΄Δημοτικού ανέλαβαν να ενημερώσουν τους νέους μαθητές για τα πρώτα μαθήματα όπως την Γλώσσα και τα Μαθηματικά, καθώς και να συνεργαστούν  και να φτιάξουν δυο ομαδικά έργα με θέμα το καλοκαίρι. Ο κος Δημήτρης (Γυμναστής) ανέλαβε να τους ξεναγήσει στον προαύλιο χώρο του σχολείου και να λάβουν μέρος στο μάθημα της γυμναστικής.

 

1000001223

1000001224

Ευχαριστούμε πολύ την Διευθύντρια του 7ου Δημοτικού κα. Παναγιώτα Παπαδημητρίου, τις δασκάλες της Α΄Δημοτικού κα. Βάσω και κα. Αρετή καθώς και τον κ. Δημήτρη (Γυμναστή) για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε και για την φιλοξενία στο σχολείο τους!

Σε κλίμα…Πασχαλινό

Καθώς το Πάσχα πλησιάζει, ασχοληθήκαμε με πολλές πασχαλινές δραστηριότητες, παίξαμε παιχνίδια, φτιάξαμε πασχαλινές κατασκευές και στολίσαμε τις τάξεις μας. Γνωρίσαμε τα έθιμα του Πάσχα και με τη βοήθεια των γονέων που επισκέφθηκαν το σχολείο μας βάψαμε πασχαλινά αυγά και φτιάξαμε τα πασχαλινά μας κουλουράκια. Ευχαριτούμε πολύ όλους τους γονείς για τη συνεργασία και την καλή τους διάθεση!

                                                                                                                                                                                                                                                                 1714137397430

1714121349078

1714124971624

1714121349083

1714137397436

1714137397433

Καλό Πάσχα με υγεία σε μικρούς και μεγάλους! 

Επίσκεψη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Σε συνέχεια της δράσης μας για την Μαθητική εβδομάδα δράσης της Actionaid και εν όψει των εορτών του Πάσχα επισκεφθήκαμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης έτσι ώστε να συμβάλλουμε με τον δικό μας τρόπο στην προσπάθεια του Κοινωνικού Παντοπωλείου για τη στήριξη και την  κάλυψη των αναγκών οικονομικά αδύναμων νοικοκυριών που κατοικούν στην περιοχή μας με δωρεές ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής). Επισκεφθήκαμε τη δομή με τη συνοδεία γονέων, ενημερωθήκαμε για τον τρόπο λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου και περιηγηθήκαμε στον χώρο.

1714121349070

Συμμετοχή στην 20η Μαθητική Εβδομάδα Δράσης της Actionaid

Η Μαθητική Εβδομάδα Δράσης 2024 εντάσσεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η δύναμη στο πιάτο σου» εστιάζει στον πρώτο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης – Μηδενική Φτώχεια και στον δεύτερο Στόχο – Μηδενική Πείνα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη «Διατροφική Δικαιοσύνη», στη δίκαιη δηλαδή, πρόσβαση όλων των ανθρώπων στο φαγητό. Στο πλαίσιο της φετινής δράσης, οι μαθήτριες και οι μαθητές μας μέσα από δραστηριότητες προσέγγισαν την έννοια της άνισης κατανομής του φαγητού, προβληματίστηκαν για το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να έχει πρόσβαση στην τροφή και μαζί αναζητήσαμε ποιες ενέργειες και επιλογές μπορούμε να κάνουμε ως καταναλωτές και ενεργοί πολίτες.

 

1714121349074

 

 

* Η αφίσα του σχολείου μας για τη συμμετοχή μας στην 20η Εβδομάδα Δράσης  με βασικό σύνθημα «Ισότητα στη Γη, δικαιοσύνη στο φαΐ» . 

Επίσκεψη της Αστυνομίας στο σχολείο μας!

Με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε στο σχολείο μας την τροχαία Χαλκηδόνας. Η χαρά των παιδιών ήταν απερίγραπτη όταν είδαν το περιπολικό να μπάινει στην αυλή του σχολέιου μας. Η αξιωματικός της Τροχαίας μας  παρουσίασε με λεπτομέρειες , ζητήματα που αφορούν την κυκλοφοριακή αγωγή , την  ασφαλή κυκλοφορία  μέσα στην πόλη, τη σημασία που έχει το κράνος και η ζώνη ασφαλείας. Μας έλυσαν πολλές απορίες σχετικά με τον μύθο των μεγαλύτερων “Αν δεν είσαι καλό παιδί θα έρθει η αστυνομία!” και μας εξήγησαν ότι η αστυνομία μας προστατεύει και δεν πρέπει να την φοβόμαστε αντιθέτως να ζητάμε την βοήθεια της.

1714113592523

Ευχαριστούμε θερμά την Τροχαία Χαλκηδόνας για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά μας!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ – 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

«Αν θέλετε το παιδί σας να γίνει έξυπνο, διαβάστε του παραμύθια. 

Αν θέλετε να γίνει πιο έξυπνο, διαβάστε του περισσότερα παραμύθια.»

                                                                                           Άλμπερτ Αϊνστάιν

IMG 19ae3d92cf97c901da1f2255d5412dd3 V

FunPic 20240403 123931025

FunPic 20240403 123823349