Ο Πάμπλο Ρουίθ ι Πικάσο, περισσότερο γνωστός ως Πάμπλο Πικάσο, (1881 –  1973) ήταν Ισπανός ζωγράφος, χαράκτης, γλύπτης, ποιητής, σκηνογράφος και δραματουργός.

Είναι ένας από τους κυριότερους Ισπανούς εκπροσώπους της τέχνης του 20ού αιώνα, συνιδρυτής μαζί με τον Ζωρζ Μπρακ του κυβισμού και με σημαντική συνεισφορά στη διαμόρφωση και εξέλιξη της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης.

Ο Κυβισμός του Πικάσο είναι η εισαγωγή στην μοντέρνα τέχνη, στην Νέα τέχνη. Χρησιμοποίησε έντονα τα στοιχεία της Γεωμετρίας για να <<φορμάρει>> τα πρόσωπα και τα πράγματα που παρίστανε σαν να μπορούσες να τα βλέπεις από πολλές πλευρές ταυτόχρονα , από μπροστά αλλά και από το πλάι, από ψηλά αλλά και από κάτω . Αυτό φυσικά παραμόρφωνε τα μοντέλα όμως ταυτόχρονα η θεωρία του κυβισμού ήταν πως αυτήν είναι και η πραγματική όψη των πραγμάτων. Κυβισμός είναι η παρατήρηση ενός θέματος από διάφορες πλευρές ταυτόχρονα, δηλαδή, το να μετακινήσε  γύρω από ένα αντικείμενο για να το παρατηρήσεις από όλες τις μεριές του οι οποίες θα συγχωνευτούν σε μία εικόνα. .https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%AC%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%BF_%CE%A0%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CF%83%CE%BF

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%85%CE%B2%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82

Αρχικά, είδαμε διάφορα πορτραίτα τα οποία έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση στα παιδιά , παρατήρησαν ότι τα χαρακτηριστικά του προσώπου ήταν παράξενα και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για αποκριάτικες μάσκες , για να είμαστε και στο πνεύμα των ημερών!

20

21

23

24

25

Το κάθε παιδί , επέλεξε ένα περίγραμμα προσώπου και το χρωμάτισε με έντονα λαδοπαστέλ. Στη συνέχεια, επέλεξε τα χαρακτηριστικά του προσώπου, τα χρωμάτισε με παλ λαδοπαστέλ για να κάνουν αντίθεση με το γενικό φόντο.  Ο Πικάσο σίγουρα θα εντυπωσιαζόταν από τις δημιουργίες τους!!!

c06a944a 89ad 4fb0 b252 240ad641982b

3906099f d13a 4ab0 b409 7da7bc1156fe

2 13

18

16

14

13

11

10

9

8

6 4

5 5

4 5