Ένα ακόμη ενδιαφέρον σεμινάριο που αφορούσε στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ τομέα σχολικών συμπράξεων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18.00 έως 20.30 ,με τη συμμετοχή 698 εκπαιδευτικών απ’ όλη την Ελλάδα, στα πλαίσια των σεμιναρίων ενδοεπιμόρφωσης .
Το σεμινάριο χαιρέτησε η Προϊσταμένη του τμήματος Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, εκπροσωπώντας το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) ,κ Βάνα Σωτηροπούλου η οποία παρουσίασε τις δράσεις του προγράμματος και τους τομείς που αφορούν και την οποία ευχαριστούμε θερμά για την τιμητική της παρουσία!
Η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου η κ. Μαγκιώση Άννα, συνεχίζοντας ανέπτυξε τις δράσεις ΚΑ1 και ΚΑ2 , που αφορούν στην σχολική εκπαίδευση (Δράση ΚΑ1 κινητικότητας προσωπικού και δράση ΚΑ2 σχολικές συμπράξεις και συμπράξεις μικρής κλίμακας )και δόθηκαν πρακτικές πληροφορίες και συμβουλές για τη συγγραφή τους .
Η Δράση της μαθησιακής κινητικότητας προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης προσφέρει την ευκαιρία σε στελέχη σχολικών μονάδων και σε προσωπικό Τοπικών ή περιφερειακών σχολικών αρχών που είναι επικεφαλής Εθνικής Κοινοπραξίας να βιώσουν μια μαθησιακή εμπειρία σε μια άλλη χώρα.
Οι συμμετέχοντες μέσω των επιμορφωτικών δραστηριοτήτων που προσφέρουν τα σχέδια μαθησιακής κινητικότητας έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους. Δίνεται επίσης η δυνατότητα να βελτιώσουν τις γλωσσικές δεξιότητες, να έρθουν σε επαφή με μια νέα κουλτούρα και πολιτισμό και να αναπτύξουν το αίσθημα της ευρωπαϊκής ταυτότητας.
Μέσω των δράσεων KA2 ενθαρρύνεται η συμμετοχή φορέων από διαφορετικούς χώρους, ώστε, με την αλληλεπίδραση σε επίπεδο δεξιοτήτων και εμπειριών, οι συμμετέχοντες φορείς να αυξάνουν την ικανότητά τους για διεθνική συνεργασία και να παράγουν υψηλής ποιότητας καινοτόμα προϊόντα.
Απώτερος στόχος των Στρατηγικών Συμπράξεων που θα υλοποιηθούν με επιχορήγηση από το πρόγραμμα Erasmus+ είναι να αποφέρουν θετικά αλλά και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα για τα άτομα και τους φορείς που συμμετέχουν στις δραστηριότητες αλλά και να επιφέρουν βελτιώσεις στα συστήματα και τις πολιτικές για την εκπαίδευση στην Ευρώπη δυνατότητα να βελτιώσουν τις γλωσσικές δεξιότητες, να έρθουν σε επαφή με μια νέα κουλτούρα και πολιτισμό και να αναπτύξουν το αίσθημα της ευρωπαϊκής ταυτότητας.
Επιμέλεια άρθρου : ‘Aννα Μαγκιώση