2014-15

   

Το σχολικό έτος 2014-15 ήταν μια χρονιά γεμάτη Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Στο σχολείο που εργάζομαι (2ο Γενικό Λύκειο Αλιβερίου) συντόνισα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning με θέμα “Our daily bread” («Τον άρτον υμών τον επιούσιον»). Αφορούσε την αξία του ψωμιού ως βασική τροφή του ανθρώπου. Συμμετείχαν έξι χώρες και εννέα σχολεία (Ελλάδα-Κροατία-Γεωργία με δύο σχολεία-Γερμανία- Πολωνία και Ιταλία με τρία σχολεία).

Παράλληλα συμμετείχα με τρεις Ομάδες μαθητών στον εκπαιδευτικό διαγωνισμό Together In EXPO, Milan 2015που συντόνιζε το Ιταλικό Υπουργείο Παιδείας (Μiur), στο πλαίσιο της παγκόσμιας έκθεσης που εγκαινιάστηκε 1η Μαΐου 2015 στο Μιλάνο, με θέμα: «Σίτιση του πλανήτη, ενέργεια για τη ζωή» (Feeding the planet: Energy for life).

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού οι Ομάδες του σχολείου μας συνεργάστηκαν με τρεις αντίστοιχες Ομάδες Ιταλικών σχολείων στα παρακάτω projects:

  1. Bread@Bread  με θέμα τη σημασία του ψωμιού για το οποίο φτιάξαμε ηλεκτρονικό βιβλίο και blog,
  2. Fare Trade: A path to justice με θέμα την ιστορία του καφέ και το δίκαιο εμπόριο που παρουσιάσαμε με βίντεο και
  3. Chocost@ge με θέμα την ιστορία της σοκολάτας για το οποίο φτιάξαμε blog.

Ειδικότερα

Α. eTwinning project Our daily bread

eTwinning project 2014-15 Our daily bread eTwinning Label Our daily bread

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EPEYNHTIKHΣ EPΓΑΣΙΑΣ «Τον άρτον ημών τον επιούσιον»

Το Πρόγραμμα τιμήθηκε με Ευρωπαϊκή και Εθνική Ετικέτα Ποιότητας.

European Quality Label Our daily bread Quality Label

Β. TOGETHER IN EXPO 2015

   Instagram 2ndgenikolykeioaliveriou

  3 Ομάδες για το Together In EXPO 2015


1η Ομάδα Bread@Bread

2nd GENIKO LYKEIO ALIVERIOU – ISTITUTO TECNICO AGRARIO G. CERABONA – MARCONIA, ITALY

Η Ομάδα Ambrosia & Nectar του 2ου ΓΕΛ Αλιβερίου συνεργάστηκε με την Ομάδα I Briganti Lucani – classe 2B του Λυκείου IIS G.Cerabona, Marconia (MT) ITALY (Συντονιστές: Λίτσα  Γλάρου – Franco Bia και Patrizia Porecca) στο project Bread@Bread με θέμα τη σημασία του ψωμιού (for the EXPO Milano 2015).

Για τις ανάγκες του project δημιουργήσαμε blog  στο gomilioτο οποίο για άγνωστο λόγο, δυστυχώς, καταστράφηκε.


2η Ομάδα Coffee: A path to justice

2nd GENIKO LYKEIO ALIVERIOU – ISTITUTO SCOLASTICO PARITARIO PLATEJA, TARANTO, ITALY

Η Ομάδα Café frappè του 2ου ΓΕΛ Αλιβερίου συνεργάστηκε με την Ομάδα Earth’s Friends του Λυκείου Istituto Plateja από τον Τάραντα (Συντονίστριες: Λίτσα  Γλάρου – Fabiola De Domenico) στο project Coffee: A path to justice με θέμα την ιστορία του καφέ και το δίκαιο εμπόριο (for the EXPO Milano 2015).


3η Ομάδα Chocost@ge

2nd GENIKO LYKEIO ALIVERIOU – BERNARDINO LOTTI, MASSA MARITTIMA, ITALY

Η Ομάδα Ambrosia & Nectar II του 2ου ΓΕΛ Αλιβερίου συνεργάστηκε με την Ομάδα The Coconuts του Λυκείου B. Lotti di Massa Marittima (GR) (Συντονίστριες: Λίτσα  Γλάρου – Milena Lato) στο project Chocost@ge με θέμα την ιστορία της σοκολάτας (for the EXPO Milano 2015). Το project συγκαταλέχθηκε στα «φιναλίστ», εν όψει της τελετής απονομής των βραβείων του PoliculturaExpoMilano2015, που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο στις 30 Σεπτεμβρίου 2015 και πήρε βραβείο ειδικής μνείας για τη Διεθνή Συνεργασία.

Για τις ανάγκες του project δημιουργήσαμε το blog Chocost@ge, στο gomilioτο οποίο για άγνωστο λόγο, δυστυχώς, καταστράφηκε.

Διακρίσεις

Στο πλαίσιο του project “Together in EXPO” συνεργαστήκαμε και διοργανώσαμε τηλεδιάσκεψη με το Ιταλικό σχολείο Istituto Lotti της Massa Marittima στο project “Chocost@ge” όπου δημιουργήσαμε και blog. Το project συμμετείχε, επίσης, με 21 σχολεία στο διαγωνισμό PoliCulturaExpoMilano2015 με την Αφήγηση του έργου Narrazione CHOCOST@GE. Στην τελετή απονομής βραβείων στις 13.10.2015 διακρίθηκε με το ειδικό βραβείο «Quality of International Collaboration». Στην Τελετή απονομής Policultura 2015 World Award Ceremony γίνεται αναφορά του σχολείου στο 19:44 λεπτό.

Awards – Το έργο τιμήθηκε με Ειδικό βραβείο Διεθνούς Συνεργασίας

Special Mention for the International Collaboration

Τιμητική Διάκριση - Certificate.png  October 13th 2015, Awarding Ceremony PoliculturaExpoMilano2015

Για το έργο τιμήθηκα με το Βραβείο Διακεκριμένου Μέλους της Ε.Ε.Π.Ε.Κ.

Notification from TOGETHER IN EXPO 2015

Δελτία Τύπου

2ο Γενικό Λύκειο Αλιβερίου 2014-15: Μια χρονιά γεμάτη Προγράμματα

Ευρωπαϊκά προγράμματα με άρωμα ζεστού ψωμιού

Ευρωπαϊκά προγράμματα με άρωμα ζεστού ψωμιού

Αφήστε μια απάντηση