Chocost@ge

3η Ομάδα

2nd GENIKO LYKEIO ALIVERIOU, GREECE – BERNARDINO LOTTI, MASSA MARITTIMA, ITALY

3η Ομάδα Συνεργασία με την Ομάδα "The Coconuts"

Ambrosia & Nectar  II – 2nd Geniko Lykeio Aliveriou, GREECE (Συντονίστρια: Λίτσα  Γλάρου)

THE COCONUTS – BERNARDINO LOTTI, Massa Marittima, ITALY (Συντονίστρια: Milena Lato)

Η Ομάδα Ambrosia & Nectar II συνεργάστηκε με το Λύκειο B. Lotti di Massa Marittima (GR)–The Coconuts στο project Chocost@ge (for the EXPO Milano 2015) με θέμα την ιστορία της σοκολάτας. Το project συγκαταλέχθηκε στα «φιναλίστ», εν όψει της τελετής απονομής των βραβείων του PoliculturaExpoMilano2015, που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο στις 30 Σεπτεμβρίου 2015 και πήρε βραβείο ειδικής μνείας για τη Διεθνή Συνεργασία.

Ο κύριος στόχος αυτού του προγράμματος είναι να δημιουργήσει μια εικονική κοινότητα των μαθητών που θα προτείνουν, θα αναπτύξουν και θα μοιραστούν το θέμα, ενισχύοντας την ψηφιακή τη διεθνή ανταλλαγή  πληροφοριών, την αδελφοποίηση και το διάλογο.

Abstract – Περίληψη

Οι μαθητές θα μάθουν:

  1. Για τις καλλιέργειες, τα χαρακτηριστικά προϊόντα της περιοχής τους και τι είδους πιάτα/συνταγές μπορούν να βρούν.
  2. Την προέλευση του κακάο και την ιστορία της σοκολάτας μέχρι σήμερα.
  3. Για τη σοκολάτα ως ρόφημα των Θεών».
  4. Για την Τοσκάνη, την Ιταλική κοιλάδα της σοκολάτας
  5. Συνταγές και δημιουργικότητα: πιάτα κακάο και σοκολάτας.

Επίσης:

– Θα μάθουν πώς να συλλέγουν, να συγκρίνουν και να ταξινομούν πληροφορίες, να μοιράζονται τις γνώσεις τους με τους συμμαθητές τους, να δημιουργούν ψηφιακά μέσα και να χρησιμοποιούν τα ΤΠΕ εργαλεία.

– Θα ανακαλύψουν τη σχέση μεταξύ μαγειρικής, τρόπου ζωής και κοινωνικής ανάπτυξης.

– Θα μάθουν από άλλα μαθήματα σχετικά με το project, όπως η Γεωγραφία, η Οικιακή Οικονομία, Μαγειρική και οι Θετικές Επιστήμες.

–  Θα χρησιμοποιήσουν εργαλεία πολυμέσων για την ανταλλαγή διδακτικού υλικού στο διαδίκτυο.

– Θα δημιουργήσουν ένα φυλλάδιο/αφίσα για να το δημοσιεύσουν στο διαδίκτυο και να το διανείμουν στο σχολείο ή ένα βίντεο, ένα spot, ένα blog/μια ιστοσελίδα.

The main aim of this project is to create a virtual community of students who propose, develop and share content, enhancing digital and international info exchange, twinning and dialogue.

Students will learn about:

  1. The agriculture and typical food of their area and what kind of dishes/recipes they can found.
  2. The origins of cacao and its history up to the present days.
  3. The chocolate as the Gods’ drink.
  4. Tuscany, the «Chocolate Valley» of Italy
  5. Recipes and creativity: cacao and chocolate dishes.

In additional they will learn how to:

– collect, compare and classify information, share knowledge with their peers, create digital resources and use ICT tools;

– find out the relationship among cooking, lifestyle and social development;

– learn from other subjects concerning the project, like Geography, Home Economy, Cooking and Science;

– use multimedia tools for sharing didactic material online;

– create a leaflet/poster to publish online and to distribute a school, or a video, a spot, a blog/website.

NarrazioneCHOCOST@GE

CHOCOST@GE  http://www.1001storia.polimi.it/generate/expo2015/p_2260/ 

Instagram 2ndgenikolykeioaliveriou

 

 

Βαθμολογία - Badges 331 over 2872  ATTESTATO CERTIFICATE_TIE_ENG3 C

Διακρίσεις

Στο πλαίσιο του project “Together in EXPO” συνεργαστήκαμε και διοργανώσαμε τηλεδιάσκεψη με το Ιταλικό σχολείο Istituto Lotti της Massa Marittima για το project Chocost@ge και δημιουργήσαμε το Chocost@ge blog, όπου αναρτήσαμε το υλικό μαςτο οποίο, όμως, για άγνωστο λόγο, δυστυχώς, καταστράφηκε.

Το project συμμετείχε, επίσης, με 21 σχολεία στο διαγωνισμό PoliCulturaExpoMilano2015 με την Αφήγηση του έργου Narrazione CHOCOST@GE. Στην τελετή απονομής βραβείων στις 13.10.2015 διακρίθηκε με το ειδικό βραβείο «Quality of International Collaboration». Στην Τελετή απονομής Policultura 2015 World Award Ceremony γίνεται αναφορά του σχολείου στο 19:44 λεπτό.

Awards – Το έργο τιμήθηκε με Ειδικό βραβείο Διεθνούς Συνεργασίας

Special Mention for the International Collaboration

Τιμητική Διάκριση - Certificate.png  October 13th 2015, Awarding Ceremony PoliculturaExpoMilano2015

Για το έργο τιμήθηκα με το Βραβείο Διακεκριμένου Μέλους της Ε.Ε.Π.Ε.Κ.

From: Δημήτρης Κολοκοτρώνης [mailto:kolokotr@sch.gr]
Sent: Tuesday, August 27, 2019 3:51 PM
Subject: Απονομή Bραβείων Διακεκριμένων Mελών της ΕΕΠΕΚ
Importance: High

Αγαπητό μέλος της ΕΕΠΕΚ,

Η Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας -σε συνέχεια των πολυδιάστατων δράσεών της και αναγνωρίζοντας την διάκρισή σας σε θέματα Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει πως κατά την ειδική συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, σας έχει απονεμηθεί ο τίτλος του Διακεκριμένου Μέλους της ΕΕΠΕΚ.

Το Βραβείο Διακεκριμένου Μέλους της Ε.Ε.Π.Ε.Κ σε ειδική μεταξοτυπία  μπορείτε να παραλάβετε κατά την τελετή έναρξης του 5ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας  (Παρασκευή 11/10/19 και ώρα 18:00) από τη Γραμματεία του Συνεδρίου, στη Λάρισα (https://synedrio.eepek.gr/el/ ). Τα βραβεία  δεν θα αποσταλούν ταχυδρομικά.

Κατά την τελετή έναρξης, θα πραγματοποιηθεί, επίσης, η απονομή των  11 τιμητικών πλακετών στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που απέσπασαν τις 11 κορυφαίες διακρίσεις σε Ελληνικό & Διεθνές επίπεδο και θα παρουσιαστεί εν συντομία το διακριθέν τους έργο στην ολομέλεια του Συνεδρίου. Παράλληλα, τα ονοματεπώνυμα ΟΛΩΝ των διακεκριμένων μελών θα προβάλλονται στην κεντρική οθόνη του Αμφιθεάτρου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Σας ευχαριστούμε που θα μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ.,

Δρ. Δημήτρης Κολοκοτρώνης

Πρόεδρος ΕΕΠΕΚ

Notification from TOGETHER IN EXPO 2015

 

Δελτίο Τύπου

2ο Γενικό Λύκειο Αλιβερίου 2014-15: Μια χρονιά γεμάτη Προγράμματα

Ευρωπαϊκά προγράμματα με άρωμα ζεστού ψωμιού

Ευρωπαϊκά προγράμματα με άρωμα ζεστού ψωμιού