Aρχείο Δημοσιευμάτων

Επιμορφωτική τηλεημερίδα Θεολόγων Ν. Ευβοίας για τα νέα βιβλία και τα νέα, μεταβατικά Προγράμματα Σπουδών

Τηλεημερίδα με θέμα “Διδακτικές προσεγγίσεις και παιδαγωγικοί προσανατολισμοί του μαθήματος των Θρησκευτικών στο σύγχρονο σχολείο. Ενημέρωση για τα νέα, μεταβατικά προγράμματα σπουδών 2020-2021» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25-06-2020, μέσω της πλατφόρμας Cisco Webex, από το Συντονιστή Θεολόγων του Περιφερειακού Κέντρου Εκπ/κού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Στερεάς Ελλάδος Χαράλαμπο (Χάρη) Ανδρεόπουλο για τους θεολόγους εκπ/κούς που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες του Ν. Ευβοίας.

O Συντονιστής Θεολόγων παρουσίασε στους θεολόγους εκπαιδευτικούς τα νέα βιβλία μαθητή που θα χρησιμοποιηθούν από την νέα σχολική χρονιά (2020-2021) στο Γυμνάσιο και το Λύκειο αναλύοντας το – κατά θεματικές ενότητες – περιεχόμενό τους, όπως το προσάρμασε στο πλαίσιο του μεταβατικού Προγράμματος Σπουδών η Επταμελής Επιστημονική Επιτροπή του ΙΕΠ . Τα βιβλία αυτά θα χρησιμοποιηθούν μέχρι την έκδοση εκείνων που θα προκύψουν μετά την εκπόνηση των νέων και οριστικών Προγραμμάτων Σπουδών που θ΄ αντικαταστήσουν τα ακυρωθέντα από το Συμβούλιο της Επικρατείας παλαιά Π.Σ. (τα ισχύσαντα την περίοδο 2016-2020).

Μετά την παρουσίαση των διδακτικών προσεγγίσεων και των παιδαγωγικών προσανατολισμών και στόχων που θέτουν τα νέα, μεταβατικά Π.Σ., ο κ. Ανδρεόπουλος ανέπτυξε το θέμα της δημιουργικής χρήσεως των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στη δια ζώσης και στην εξ αποστάσεως μαθησιακή διαδικασία. Επακολούθησε συζήτηση στη διάρκεια της οποίας ο Συντονιστής Θεολόγων απάντησε σε απορίες, έδωσε διευκρινίσεις επί προβληματισμών, ευχαριστώντας τους θεολόγους εκπ/κούς για το δημιουργικό τους ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε με τη μαζική συμμετοχή τους στη τηλεημερίδα, όπως και σ΄ όλες τις προηγηθείσες επιμορφωτικές δράσεις και e-σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν είτε δια ζώσης, είτε εξ αποστάσεως κατά τη διάρκεια της απερχομένης σχολικής χρονιάς. Τέλος, εν όψει της λήξεως της χρονικής χρονιάς, αντηλλάγησαν ευχές για καλές διακοπές και καλή αντάμωση τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Στους/-τις θεολόγους που συμμετείχαν στη (υπό την αιγίδα του ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδος πραγματοποιηθείσα) επιμορφωτική τηλεημερίδα χορηγήθηκε Βεβαίωσης Παρακολούθησης.

*  Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς (Σεπ. 2020) θα πραγματοποιηθούν ανάλογες επιμορφωτικές ημερίδες για τα νέα βιβλία και το περιεχόμενο των νέων, μεταβατικών Προγραμμάτων Σπουδών και για τους θεολόγους εκπ/κούς που υπηρετούν στις λοιπούς Νομούς αρμοδιότητας του ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδος (Φθιώτιδος, Βοιωτίας, Φωκίδος και Ευρυτανίας).

Μέχρι τότε θερμές ευχές για Καλό Καλοκαίρι σ΄ όλους /-ες τους/τις συναδέλφους!

Fresh-eduction.gr

«Η θεολογική προσέγγιση της σεξουαλικότητας»: Με μεγάλη επιτυχία και το 2ο Webinar Θεολόγων Στερεάς Ελλάδος και Θεσσαλίας

σεξουαλικότητα είναι μια από τις έμφυτες δυνάμεις του ανθρώπου και όπως έχουν διευκρινίσει οι Πατέρες της Εκκλησίας δεν είναι κακή, ούτε αμαρτωλή αφ΄ εαυτής. Στο πλαίσιο της χριστιανικής ανθρωπολογίας ο άνθρωπος καλείται να μην την αφήνει τυφλή, αλλά να την προσανατολίσει προς συγκεκριμένο πρόσωπο καθώς η σεξουαλικότητα δεν (πρέπει να) είναι απλώς τρόπος ικανοποίησης μιας βιολογικής ορμής, αλλά (πρέπει να) γίνεται οδός για την πραγμάτωση μιας προσωπικής (δηλ. μεταξύ συγκεκριμένων προσώπων) ερωτικής κοινωνίας μέσα απ΄ το μυστήριο του γάμου”.

Τα παραπάνω τονίσθηκαν στο επιμορφωτικό ψηφιακό / webinar (web-based seminar) σεμινάριο (τηλεσπερίδα, 03-06-2020) Θεολόγων κεντρικής Ελλάδος το οποίο υλοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας σύγχρονης τηλεκπαίδευσης Cisco Webex έχοντας ως θέμα την “Θεολογία του σώματος”ένα θέμα που επιλέχθηκε μ΄ αφορμή τη συζήτηση για την ένταξη στο σχολείο του μαθήματος της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.

* Oλόκληρο το δημοσίευμα για το Webinar ΠΕ01- Θεολόγων Στερεάς & Θεσσαλίας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ, sch.gr) 

Eπίσης, αναδημοσιεύσεις: Εφημ. «Ελευθερία» Λαρίσης,  Fresh-education.gr«Ιδιωτική Οδός»Larissanet.grΟnlarissa.gr ,  Larissapress.gr , Efthia.gr ,  Πέρα από το άτομο

H ομιλία του Καθηγητή κ. Χρυσοστόμου Σταμούλη στο ψηφιακό σεμινάριο Θεολόγων Στερεάς Ελλάδος και Θεσσαλίας με θέμα «Η θεολογία του σώματος» (03-06-2020)

Η ομιλία του Καθηγητή Δογματικής και Συμβολικής Θεολογίας του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ κ. Χρυσοστόμου Σταμούλη στο e-σεμινάριο Θεολόγων αρμοδιότητας (επιστημονικής και παιδαγωγικής) των Περιφερειακών Κέντρων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Στερεάς Ελλάδος και Θεσσαλίας (Τετάρτη, 03-06-2020, Webinar on Cisco Webex) με θέμα «Η θεολογία του σώματος«, θέμα που επελέγη από τους διοργανωτές του ψηφιακού σεμιναρίου Συντονιστές Θεολόγων των ΠΕΚΕΣ Δρ Χαράλαμπο Ανδρεόπουλο και Δρ Νίκο Παύλου με αφορμή την εν εξελίξει συζήτηση για την ένταξη του μαθήματος σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία της υποχρεωτικής εκπ/σης (Νηπ/γείο/Δημοτικό και Γυμνάσιο).

 Λήψη αρχείου

Webinar ΠΕ01 Στερεάς Ελλάδος & Θεσσαλίας: Oδηγίες για την παρακολούθηση του ψηφιακού σεμιναρίου «Η θεολογία του σώματος» (Με αφορμή τη συζήτηση για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση)

«H θεολογία του σώματος»

Συνδιοργάνωση εξ αποστάσεως e-σεμιναρίου (web-based seminar) των ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ01 κ. Νικολάου Παύλου και κ. Χαράλαμπου Ανδρεόπουλου.

Τετάρτη, 03-06-2020 (18.30-21.00)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

Διεύθυνση συνδέσμου (link) για συμμετοχή στο σεμινάριο:

https://minedu-gov-gr.webex.com/minedu-gov-gr/onstage/g.php?MTID=e055a921a24cda32fe2729539d17f7ad1

Είσοδος στο Τηλε-δωμάτιο

Για την είσοδό σας στο τηλε-δωμάτιο, αφού ακολουθήσετε τον αντίστοιχο σύνδεσμο:

  1. Συμπληρώνετε το Επώνυμο και το Όνομά σας
  2. Επιλέγετε Join Now.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕΝ επεμβαίνετε στον κωδικό πρόσβασης (Event password), είναι προσυμπληρωμένος !!!

Όνομα και ένα e-mail

Δεν απαιτείται κωδικός, είναι προσυμπληρωμένος και ΔΕΝ τον πειράζετε

 

Πρόγραμμα σεμιναρίου «Η θεολογία του σώματος»

18.30-18.45: Έναρξη – Χαιρετισμοί

18.45- 19.05: Εισήγηση του κ. Χαράλαμπου Ανδρεόπουλου, ΣΕΕ ΠΕ01 Στερεάς Ελλάδας

19.05- 19.25: Εισήγηση του κ. Νικολάου Παύλου, ΣΕΕ ΠΕ01 Θεσσαλίας & Δυτ. Μακεδονίας

19.25- 20.00: Ομιλία κ. Χρυσόστομου Σταμούλη, Καθηγητή ΑΠΘ

20.00-20.45: Ερωτήσεις – Συζήτηση

20.45-21.00: Κλείσιμο σεμιναρίου από την συντονίστρια της εκδήλωσης κ. Δέσποινα Πανάγου, Εκπαιδευτικό ΠΕ01 του 4ου Γυμνασίου Λάρισας.

Οι  συνάδελφοι ΠΕ01 των σχολικών μονάδων αρμοδιότητας ΠΔΕ / ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδος που επιθυμούν να λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης να το δηλώσουν (αναφέροντας και τη σχολική τους μονάδα) στο υπηρεσιακό μου e-mail: syn01-ste@sch.gr

 Λήψη αρχείου

Εγγραφές στα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια και Λύκεια. Σπουδές με δωρέαν σίτιση και διαμονή στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο – Λύκειο Λαμίας

Ξεκίνησαν απο 1η Ιουνίου οι εγγραφές στα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας με καταλητική προθεσμία την 30η Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους. Το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο – Γυμνάσιο Λαμίας, το μοναδικό στη κεντρική Ελλάδα (Στερεά και Θεσσαλία) εκκλησιαστικό Σχολείο το οποίο ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και είναι ισότιμο με όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας μας, καλεί μαθητές και μαθήτριες προς εγγραφή σε όλες τις τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου για το επόμενο σχολικό έτος, 2020-2021.

Θα λειτουργήσει η Περιφερειακή Εκκλησιαστική Εστία Λαμίας (οικοτροφείο) υπό την ευθύνη της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, εξασφαλίζοντας δωρεάν σίτιση και διαμονή σε όσους μαθητές το επιθυμούν. Στο Λύκειο λειτουργούν όλες οι Ομάδες Προσανατολισμού. Το Σχολείο διαθέτει, επίσης, Εργαστήρια Φυσικών Επιστημών και Πληροφορικής, πλουσιότατη και οργανωμένη δανειστική Βιβλιοθήκη για το κοινό, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, παρεκκλήσι για τη συμμετοχή και την εξάσκηση των μαθητών στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας και πλήρως ανακαινισμένους χώρους αθλοπαιδιών με γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ.

Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα, πολιτιστικά, περιβαλλοντικά, αγωγής υγείας, καθώς επίσης και σε ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως το ERASMUS+ και το Etwinning, εθελοντικές δράσεις, όπως Lets do it Greece και Action Aid, διαγωνισμούς τοπικής αλλά και πανελλαδικής εμβέλειας. Το Σχολείο, επίσης, διοργανώνει επιτυχώς μεγάλες εκδηλώσεις (Ημερίδες, εορτασμούς κ.ά..), καθώς και δωρεάν για τους μαθητές πολυήμερες εκπαιδευτικές επισκέψεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τελειόφοιτοι των Εκκλησιαστικών Λυκείων έχουν τη δυνατότητα να εισάγονται στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες της χώρας σε ποσοστό 10% επί του αριθμού των εισακτέων.

Τέλος, οι απόφοιτοι των Εκκλησιαστικών Λυκείων μπορούν να έχουν δωρεάν σπουδές (φοίτηση, σίτιση και διαμονή) στην Πατριαρχική Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή στο Τορόντο του Καναδά, η οποία είναι συμβεβλημένη με το Πανεπιστήμιο του St. Paul στην Οττάβα.

Τα δικαολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή είναι:

1) Απολυτήριο τίτλο (Δημοτικού ή Γυμνασίου αντίστοιχα) ή Υπηρεσιακό Σημείωμα Μετεγγραφής, όταν πρόκειται για μετεγγραφή από τάξεις Γυμνασίου ή Λυκείου, 2) Συστατική επιστολή του επιχώριου Μητροπολίτη, 3) Ατομικό Δελτίο Υγείας του Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) [Συμπληρώνεται από Παιδίατρο ή Παθολόγο Δημόσιου Νοσηλευτικού Ιδρύματος ή Ιδιώτη Ιατρό και είναι απαραίτητο στην Α΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου αντίστοιχα.], 4) Σύντομο βιογραφικό σημείωμα, και, 5) Τέσσερις (04) έγχρωμες φωτογραφίες

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε, όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες της εβδομάδας, στο Σχολείο, το οποίο βρίσκεται στην οδό Σινώπης 1 στη Νέα Μαγνησία Λαμίας, στα τηλέφωνα 22310 21381 & 22310 22576, καθώς και στο email: mail@lyk-ekkl-lamias.fth. sch.gr και στην ιστοσελίδα: www.ekklamias.gr του Σχολείου.

*Διαβάστε εδώ και την σχετική εγκύκλιο του Υπ. Παιδείας για τις Εγγραφές στα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια και Λύκεια:

Εγγραφές στα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια και Λύκεια

Ψηφιακό επιμορφωτικό σεμινάριο (webinar) ΠΕ01 Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος με θέμα «Η θεολογία του σώματος» (Mε αφορμή τη συζήτηση για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση).

Τα Περιφερειακά Κέντρα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, δια των Συντονιστών Εκπ/κού Έργου κλ. ΠΕ01- Θεολόγων Δρ Νικολάου Παύλου και Δρ Χαράλαμπου Ανδρεόπουλου, αντιστοίχως, διοργανώνουν από κοινού ψηφιακό σεμινάριο απευθυνόμενο στους εκπαιδευτικούς κλ. ΠΕ01 των οικείων ΠΕΚΕΣ με θέμα «Η θεολογία του σώματος» την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 (18.30-21.00), θέμα που επιλέχθηκε μ΄ αφορμή τη συζήτηση για την ένταξη στο σχολείο του μαθήματος της σεξουαλικής  διαπαιδαγώγησης.

Κύριος ομιλητής θα είναι ο καθηγητής της Δογματικής και Συμβολικής Θεολογίας του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ κ. Χρυσόστομος Σταμούλης. Παρεμβάσεις για τη σχολική χρήση του θέματος θα γίνουν από τον κεντρικό ομιλητή και από τους Συντονιστές Θεολόγων, σε σχέση τόσο και τις σχετικές θεματικές ενότητες του (παλαιού και νέου) προγράμματος σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών (π.χ. Γ’ Λυκείου, Δ.Ε. 11 του παλαιού βιβλίου για τις διαφυλικές σχέσεις, Β΄ Λυκείου, 5η Θ.Ε. του φακέλου μαθήματος με βασικό θέμα [Β.Θ] τον Έρωτα), όσο και με την εξαγγελία του Υπ. Παιδείας για την πιλοτική διδασκαλία από τη νέα χρονιά του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής, στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος του “Εργαστηρίου Δεξιοτήτων”.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι Οργανωτικοί Συντονιστές των οικείων ΠΕΚΕΣ Δρ Βασ. Κωτούλας και Δρ Χρίστος Μαρκαντώνης.

Μετά την ομιλία του πανεπιστημιακού Καθηγητή και τις ολιγόλεπτες παρεμβάσεις των Συντονιστών θα ακολουθήσει διάλογος.

Για το e – σεμινάριο θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα Cisco Webex.

Οι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος παρακαλούνται να συμπληρώσουν και υποβάλλουν μέχρι την Πέμπτη 28/5/2020 (ώρα 11.00) τη φόρμα που βρίσκεται στη διεύθυνση:

https://docs.google.com/forms/d/1rROXE2hZXe3QrQQeOjNibsLKuIv-i1NL5vSTTrBrRb4/edit .

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Στη συνέχεια, η πληροφόρηση για την ηλεκτρονική διεύθυνση της τηλεδιάσκεψης, οδηγίες και το ακριβές πρόγραμμα του e – σεμιναρίου θα αναρτηθούν στις υπηρεσιακές ιστοσελίδες των Συντονιστών ΠΕ01 Νικολάου Παύλου (Θεσσαλίας) και Χαράλαμπου Ανδρεόπουλου (Στερεάς Ελλάδος). Οι θεολόγοι της αρμοδιότητας ΠΔΕ / ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδος θα ενημερώνονται στην ιστοσελίδα του οικείου Συντονιστή ΠΕ01 Χαρ. Ανδρεόπουλου: https://blogs.sch.gr/xandreo/

Θα χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Πανελλήνιο Σχολικό ΔίκτυοΛήψη αρχείου

Τhe Greek Orthodox Church during the Dictatorship of Colonels. Relations of Church and State in Greece at the seven-year period of military Junta (1967-1974)

Τhe Greek Orthodox Church during the Dictatorship of Colonels. Relations of Church and State in Greece at the seven-year period of military Junta (1967-1974)” είναι ο τίτλος της δημοσιευθείσης στο International Working Paper 2020/07 του «Eusebius Lab» (of AUTH) μελέτης με αποδέκτες ιστορικούς επιστήμονες και θεολόγους μελετητές / ερευνητές θεμάτων εκκλησιαστικής ιστορίας στο αγγλόφωνο κοινό.

Οι φιλίστορες συνάδελφοι, γνώστες της αγγλικής, μπορούν να αναγνώσουν την αναφερομένη στη νεότερη ιστορία της Εκκλησίας της Ελλάδος μελέτη στη ψηφιακή της μορφή (pdf) που δημοσιεύεται στην έγκριτη ιστοσελίδα:

                                             ΟRTHODOXIA.INFO

 

Ταχύρρυθμα επιμορφωτικά προγράμματα για εκπαιδευτικούς στην ΕξΑΕ, μέσω διαδικτυακών ανοικτών μαθημάτων

Tην έναρξη δύο διαδικτυακών ανοικτών μαθημάτων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (ΕξΑΕ) ανεκοίνωσε το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Το πρώτο που θα υλοποιηθεί από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει αντικείμενο την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην «Εξ Αποστάσεως Σχολική Εκπαίδευση». ο πρόγραμμα φιλοξενείται στην πλατφόρμα Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων elearn του Πανεπιστημίου Αιγαίου που είναι προσβάσιμη στη διεύθυνση https://elearn.aegean.gr

Το δεύτερο θα υλοποιηθεί από το «Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο θέμα την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στη «Μεθοδολογία της σχολικής εκπαίδευσης από απόσταση«. Το μάθημα φιλοξενείται στην πλατφόρμα Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων Learn του ΕΑΠ που είναι προσβάσιμη στη διεύθυνση https://learn.eap.gr

Αμφότερα τα ταχύρρυθμα αυτά επιμορφωτικά προγράμματα είναι μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και υλοποιήθηκαν με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) με τα αντίστοιχα ΑΕΙ.

Για να τα παρακολουθήσετε – και να λάβετε τη σχετική Βεβαίωση – θα πρέπει να αποκτήσετε, σε καθένα από αυτά λογαριασμό εισόδου, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες που παρέχονται μέσω των ως άνω – αντιστοίχων για κάθε πρόγραμμα – ιστοσελίδων.

Θεολόγοι on Web! Mεγάλη επιτυχία στο Webinar Θεολόγων Στερεάς Eλλάδος και Θεσσαλίας. Ξεπέρασαν τις 200 οι (ψηφιακές) συμμετοχές εκπαιδευτικών

Μιλτ. Κωνσταντίνου, Νικ. Παύλου, Χαρ. Ανδρεόπουλος, Χρ. Μαρκαντώνης, Βασ. Κωτούλας

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης (06-05-2020)  το  ψηφιακό / webinar (web-based seminar) επιμορφωτικό σεμινάριο (τηλεσπερίδα) Θρησκευτικών με θέμα “Διδάσκοντας e Θρησκευτικά στο σύγχρονο σχολείο”  στο πλαίσιο των συνεργατικών δράσεων τηλεκπαίδευσης που σχεδίασαν και υλοποίησαν τα Περιφερειακά Κέντρα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, δια της συμπράξεως, των αντιστοίχων  Συντονιστών ΕΕ κλ. ΠΕ01 – Θεολόγων των εν λόγω  ΠΕΚΕΣ Δρ Νικολάου Παύλου και Δρ Χαράλαμπου Ανδρεόπουλου.

Καρπός της άριστης οργάνωσης του webinar, εξ επόψεως τόσο της θεματολογίας, όσο της συνεργασίας των οργανωτών της τηλεσπερίδας με την εκπαιδευτική κοινότητα των θεολόγων της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδος, υπήρξε η μεγάλη συμμετοχή που έφθασε στις 200 (ψηφιακές) παρουσίες θεολόγων οι οποίοι/-ες επί τρείς (3) σχεδόν ώρες παρακολούθησαν τις εργασίες (6 μ.μ – 8 μ.μ) της τηλεσπερίδας και έλαβαν μέρος στο επακολουθήσαντα (8 μ.μ. – 9 μ.μ.) δημιουργικό διάλογο με τους τρείς εισηγητές. (περισσότερα…)

«Διδάσκοντας e Θρησκευτικά στο σύγχρονο σχολείο»: Εξ αποστάσεως σεμινάριο Θεολόγων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος. Το πρόγραμμα.

Αγαπητοί/-ές συνάδελφοι,

Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την αίτηση συμμετοχής σας στο εξ αποστάσεως σεμινάριο. Η ανταπόκρισή σας αναδεικνύει το ενδιαφέρον του θεολογικού  κόσμου για τα δρώμενα στην παιδεία μας. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κατά  πολύ τις προσδοκίες μας. Ίσως να είναι η μεγαλύτερη θεολογική  συνάντηση που έχει γίνει.

Επειδή την Τετάρτη το πρωί θα είμαστε  στα σχολεία μας και στις  υπηρεσίες μας, σύμφωνα με το 50434/ΓΔ4/02-05-2020/ΥΠΠΑΙΘ, έγινε  σύμπτυξη των δύο μερών του σεμιναρίου μας σε ένα.  Θα πραγματοποιηθεί  λοιπόν  την Τετάρτη 6/5/2020, ώρες 18.00 – 21.00.

Στους/-τις  αιτηθέντες/-είσες τη συμμετοχή τους στο e-σεμινάριo έχουν ήδη σταλεί αναλυτικές οδηγίες για την είσοδό τους στην πλατφόρμα Cisco Webex,  καθώς και το τελικό πρόγραμμα του σεμιναρίου.

Καλή αντάμωση στο σεμινάριο. Να είναι δημιουργικό και χρήσιμο.

ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας / Συντονιστής ΕΕ Θεολόγων Δρ Νικ. Παύλου

ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδος / Συντονιστής ΕΕ Θεολόγων Δρ Χαρ. Ανδρεόπουλος

Top
 
Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων