2nd Staff meeting in The Netherlands

logologo       GEW Generation Europe Web

Partner school  RSG Wolfsbos HoogeveenHoogeveen, Netherlands

 

 

 

 

Invitation for the 2nd staff meeting in Hoogeveen

ΑΔΑ ΩΨ6Ι4653ΠΣ-Υ6Φ Μετακίνηση εκπαιδευτικών στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+»

    

 

Erasmus+, Istituto Omnicomprensivo di Orte protagonista in Europa

2nd staff meeting – Ideas for the GEW project

Logo contest (Greek logos)

The 4 top logos that students were invited to vote for! 

The Italian logo  The Greek logoThe Dutch logo   The Spanish logo

Pictures of the meeting

Στην είσοδο του σχολείου     

    

 

   To δώρο μας ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΟ ΕΙΔΩΛΙΟ

       

 

Αξιολόγηση της συνάντησης 

Η δεύτερη συνάντηση στο Ολλανδικό σχολείο Wolfs bos στην πόλη Hoogeveen συνέβαλε ουσιαστικά στην περαιτέρω προώθηση των στόχων του προγράμματος. Σ᾽ αυτό, βέβαια, βοήθησε και η προηγούμενη εμπειρία της συνάντησης στο Όρτε της Ιταλίας με αποτέλεσμα η επικοινωνία με τους Ευρωπαίους συναδέλφους μας να είναι ακόμη πιο ουσιαστική και αποτελεσματική.

Ξεναγηθήκαμε στις εντυπωσιακές για μας εγκαταστάσεις του σχολείου όπως αίθουσες εφοδιασμένες με διαδραστικό πίνακα και προτζέκτορα, βιβλιοθήκη και ατομικά ερμάρια για τους μαθητές. Ιδιαίτερη εντύπωση μας προξένησαν επίσης τα υπερσύγχρονα εργαστήρια φυσικών επιστημών, το κλειστό γυμναστήριο του σχολείου καθώς και οι χώροι αναψυχής των μαθητών, διακοσμημένοι με φαντασία και έμπνευση.

Οι Ολλανδοί συνάδελφοι – των περισσότερων ειδικοτήτων –  έχουν ο καθένας τη δική τους αίθουσα, ανάλογα εξοπλισμένη, και εκείνοι που μετακινούνται είναι οι μαθητές. Είχαμε ακόμη τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε μια διδακτική ώρα σε διαφορετικό αντικείμενο ο καθένας από εμάς και να έχουμε μια ρεαλιστική εικόνα του πυρήνα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Αυτό μας έδωσε επίσης τη δυνατότητα να συνομιλήσουμε με συναδέλφους διαφορετικών ειδικοτήτων και να ανταλλάξουμε κάποιες απόψεις αλλά και με τους Ολλανδούς μαθητές. Από τους συναδέλφους μας ενημερωθήκαμε ακόμη για τις συνθήκες εργασίας τους, όπως το ωράριο, οι αμοιβές τους και ο αριθμός των εκπαιδευόμενων ανά τμήμα.

Στις συναντήσεις της ομάδας των εκπαιδευτικών είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τα μέλη της ομάδας των Ολλανδών μαθητών, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Οι νεαροί μαθητές μας αυτοπαρουσιάστηκαν και ακολούθησε διάλογος κυρίως σχετικά με τους λόγους συμμετοχής τους στο πρόγραμμα και τις προσδοκίες τους από αυτό. Στη συνέχεια όλες οι ομάδες πρόβαλαν βίντεο παρουσίασης της ομάδας των μαθητών τους. Έγινε ακόμη παρουσίαση των προτάσεων των μαθητών του κάθε σχολείου για το λογότυπο του προγράμματος και καταλήξαμε σε ένα από κάθε χώρα. Η τελική επιλογή μεταξύ των τεσσάρων συμφωνήσαμε να γίνει κατόπιν ψηφοφορίας της ομάδας των μαθητών της κάθε χώρας. Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε τις πολύ ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες προτάσεις των Ισπανών συναδέλφων σχετικά με το πρόγραμμα των δράσεων στην  πρώτη μας επίσκεψη με μαθητές, το Μάρτιο στη Σεβίλλη της Ισπανίας, το οποίο και μετά από διάλογο οριστικοποιήσαμε.

Παράλληλα είχαμε την ευκαιρία να προχωρήσουμε στην κατανόηση τους πραγματικά πολυδαίδαλου Ολλανδικού εκπαιδευτικού συστήματος αλλά και του τρόπου ζωής στη χώρα. Ιδιαίτερες στιγμές το δείπνο στο σπίτι της Ολλανδής συναδέλφου και η γνωριμία μας με τη φιλόξενη Ελληνίδα μετανάστρια που διατηρούσε εστιατόριο στο κέντρο του  Hoogeveen.

Ελπίζουμε και πιστεύουμε πως κάθε νέα συνάντηση θα αποβαίνει ολοένα και πιο εποικοδομητική.   (Σύνταξη κειμένου: Μαλούκος Ι.)

Press release

Erasmus+, Istituto Omnicomprensivo di Orte protagonista in Europa
«…The Italian delegation, guests in the Dutch Hoogeeven, worked with foreign partners with great friendship to discuss the planning of the subsequent phases of the Erasmus+ project “GEW-Generation European Web”.
The upcoming event will be held in March with cultural student exchanges in Seville.
The GEW project, which will last until 2020, has as its objective, the exchange of good practices through English and digital skills, the promotion of social skills, entrepreneurship among young people and the involvement in civil and democratic society. The Italian together with the Spanish, Greek and Dutch working groups have worked to plan the next activities involving ten students».

With the Italian partners Carmen & Fiorella

With the Sapnish partners Antonio & Maria Josè

The Business Model Canvas

Lean Canvas

Canvanizer 2.0 Demo

Open Innovation Canvas

The Business Model Canvas