Πρόγραμμα εκπαιδευτικής εκδρομής της Β’ Λυκείου του 5ου ΓΕΛ Τρικάλων στην Κέρκυρα (αρχές Απριλίου 2019)

Πρόγραμμα εκπαιδευτικής εκδρομής της Β’ Λυκείου του 5ου ΓΕΛ Τρικάλων στην Κέρκυρα (αρχές Απριλίου 2019)

1η ΗΜΕΡΑ
Συγκέντρωση στο σχολείο και αναχώρηση το πρωί 8:00. Άφιξη στην Ηγουμενίτσα και απόπλους για την Κέρκυρα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.  Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ : ΓΥΡΟΣ ΠΟΛΕΩΣ
Πρωινό και περιήγηση. Η πόλη της Κέρκυρας χαρακτηρίζεται από το έντονο Βενετσιάνικο στοιχείο, αλλά και από πολλές Αγγλικές και Γαλλικές επιρροές. Είναι κοσμοπολίτικη πόλη που αποπνέει μια αίσθηση αρχοντιάς, με κύρια αξιοθέατα τη μεγάλη πλατεία Σπιανάδα, που είναι η μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, το Παλιό και το Νέο Φρούριο, το Δημαρχείο (Θέατρο Σαν Τζιάκομο), τα καντούνια, το μουσείο Ασιατικής τέχνης, τη στοά Λιστόν, το ναό του Αγίου Σπυρίδωνα. Βραδινή Έξοδος με προαιρετική ψυχαγωγία & διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ : ΑΧΙΛΛΕΙΟ – ΜΟΝ ΡΕΠΟ – ΚΑΝΟΝΙ- ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ
Πρωινό και επίσκεψη στο Αχίλλειο, το παλάτι της βασίλισσας Ελισάβετ (Σίσσι), με το διάσημο γλυπτό «Αχιλλέας Θνήσκων» και τα υπέροχα έργα τέχνης, όπως τοιχογραφίες και πίνακες. Η περιοχή του Πέλεκα φημίζεται για τη θέα του ηλιοβασιλέματος που προσφέρει. Στην συνέχεια αναχωρούμε για το Κανόνι. Ίσως το πιο φημισμένο της αξιοθέατο είναι το νησάκι μπροστά στο Κανόνι, που συνδέεται με αυτό μέσω μιας μικρής λωρίδας στεριάς, πάνω στο οποίο βρίσκεται η εκκλησία της Παναγίας των Βλαχερνών και το ξακουστό Ποντικονήσι. Πάνω στο μικρό αυτό νησάκι βρίσκεται μια μικρή εκκλησία του Παντοκράτορα του 11ου ή 12ου αιώνα. Στην Παλαιόπολη της Κέρκυρας βρίσκεται το καταπράσινο κτήμα του Μον Ρεπό, το οποίο απλώνεται σε 258 στρέμματα πυκνής βλάστησης και πανέμορφων κήπων, τους οποίους στολίζουν διάσπαρτα θραύσματα της αρχαίας μνήμης. Στο κτήμα του Μον Ρεπό, το οποίο απέχει μόλις 3 χλμ από την πόλη της Κέρκυρας, και το οποίο καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του λόφου της Αναλήψεως, έχτισε τη θερινή του έπαυλη το 1831 ο Άγγλος Αρμοστής των Ιονίων Νήσων Φρέντερικ Άνταμ (Frederic Adam) για χάρη της αγαπημένης του γυναίκας της Κερκυραίας Νίνας Παλατιανού, σε σχέδια του Άγγλου αρχιτέκτονα Γουάιτμορ (Whitmore). Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ : ΚΕΡΚΥΡΑ – ΜΕΤΣΟΒΟ – ΤΡΙΚΑΛΑ
Πρωινό και επιβίβαση στο πλοίο, άφιξη στην Ηγουμενίτσα. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το γραφικό Μέτσοβο , χρόνος ελεύθερος για φαγητό , καφέ ή γεύμα.  Άφιξη στα Τρίκαλα 20:00 μ.μ.