Συμμετοχή του Νηπιαγωγείο Ριζαριού Τρικάλων σε προγ/μα Erasmus+ στην Αλάνυα της Τουρκίας

Eνα ακόμη εκπαιδευτικό σεμινάριο στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus : “Learning is interesting and Fun”που υλοποιεί το Νηπιαγωγείο Ριζαριου έληξε με εξαιρετική επιτυχία για τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς !Το σεμινάριο ήταν διάρκειας μιας εβδομάδας και πραγματοποιήθηκε στην Αλάνυα της Τουρκίας.

https://desktopapp.smilebox.com/playBlog/4e4459344d5445344d44673d0d0a&blogview=true

  Δύο εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου Ριζαριού είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην μακρινή Αλάνυα Τουρκίας και να συμμετάσχουν  σε σεμινάριο επιμόρφωσης  διάρκειας μιας εβδομάδας στα πλαίσια του προγ/τος  Εrasmus “Learning is interest and fun” 2018-2020 που υλοποιείται από το Νηπιαγωγείο Ριζαριού. Το σεμινάριο είχε ως αντικείμενο την αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας στην προσχολική εκπαίδευση και συμμετείχαν  εκπαιδευτικοί από Ελλάδα (Νηπ/γείο Ριζαρίου),Εσθονία, Τουρκία, Ισπανία και Γαλλία.

Το πρόγραμμα είναι ένα από τα δύο Erasmus + (Τομέας Σχολικών Συμπράξεων )που υλοποιεί Νηπιαγωγείο Ριζαριού για τη διετία 2018-2020 ,ενώ οι εκπαιδευτικοί του συμμετέχουν και σε τρίτο προγ/μα Erasmus+(κινητικότητας προσωπικού) και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή ένωση.

Την ευθύνη των προγ/των εχει η Δ/ντρια του Νηπ/γείου Μαγκιώση ‘Αννα η οποία είναι και η συντονίστρια για το ελληνικό σχολείο  και διαθέτει εμπειρία στη διαχείριση παρόμοιων προγ/των.Οι εκπαιδευτικοί επέστρεφαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και είναι πανέτοιμες να μεταδώσουν την αποκτηθείσα γνώση.

Το έργο δημιουργήθηκε με σκοπό  την αύξηση των δεξιοτήτων των παιδιών του 21ου αιώνα βαδίζοντας προς την κατεύθυνση της μελλοντικής παιδείας ,έχει διάρκεια 2 έτη και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή ένωση σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Ελλάδας ,που είναι και ο Εθνικός φορέας της χώρας μας.

 

   

 

   

   

   

Επιμέλεια άρθρου : ‘Αννα Μαγκιώση