Το πάρκο, στο τέρμα της οδού Σάουμπερτ, φέρει το όνομα του κορυφαίου Έλληνα αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη (1887-1968) την προτομή του οποίου φιλοτέχνησε το 1941 η γλύπτρια Φρόσω Ευθυμιάδη Μενεγάκη ( 1911-1955) αρχικά σε τερακότα, όπως συνήθιζε στα έργα της εκείνη την εποχή, και μετέπειτα σε μπρούντζο.Για την ιστορία να πούμε ότι η γλύπτρια ήταν κάτοικος της Κυπριάδου και τα σχέδια της οικίας της επιμελήθηκε ο Πικιώνης . Η προτομή αποτελεί δωρεά της κόρης του αρχιτέκτονα, Αγνής Πικιώνη, προς τον Δήμο Αθηναίων, ενώ η πρωτοβουλία για την τοποθέτησή του προήλθε από τον Σύλλογο «Αναγέννηση» της περιοχής Κυπριάδου.
Αυτό το πάρκο επισκεφθήκαμε στην τρίτη έξοδό μας στην περιοχή της Κυπριάδου . Ο κύριος Σταύρος , κηπουρός της 5ης Δημοτικής Κοινότητας μας ξενάγησε στα πολλά φυτά του κήπου, και μας έμαθε τα ονόματά και τα χαρακτηριστικά του καθενός . .
Εμείς ως ” Ευχαριστώ” του χαρίσαμε ένα μικρό βιβλίο για τις ανοιξιάτικες πεταλούδες.
Στη συνέχεια , τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες, έκαναν έρευνα πεδίου και συμπλήρωσαν σχετικό φύλλο εργασίας
Φύγαμε με μια μεγάλη συλλογή από ” θησαυρούς ” που βρήκαμε στο χώμα προκειμένου να δημιουργήσουμε με αυτούς land art στο σχολείο. Το πάρκο μας άφησε πολύ ωραίες εντυπώσεις , αν και τα παιδιά , ως μελανό σημείο, ανέφεραν τα σκουπίδια που εντόπισαν σε διάφορα σημεία…
Μια σκηνή με ένα δέντρο από πίσω
Ένα σπίτι ανάμεσα σε δύο δέντρα
Αστείο λουλούδι
Σπίτι με πόρτα και παράθυρα
Από το συγκεντρωμένο φωτογραφικό υλικό, τα παιδιά στις ομάδες τους επιλέγουν ό, τι χαρακτηριστικό στοιχείο του πάρκου θέλουν και γεμίζουν το πάρκο από το Google χάρτη