ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Την Δευτέρα 20 Ιουνίου, στις 7.30 το απόγευμα, το 6ο Γυμνάσιο Χαλκίδας πραγματοποίησε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου την εορτή λήξης του σχολικού έτους 2021-2022. Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους εκ μέρους του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Χαλκίδας ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Νικόλαος Πριμηκύριος, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων, κ Παλαιολόγου Ευαγγελία, η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ευβοίας κ. Νίκα και ο ταμίας της ΕΛΜΕ Ευβοίας κ Κουρμπέτης Κωνσταντίνος, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και φυσικά οι μαθητές και οι μαθήτριες  του σχολείου μας.

Στη γιορτή έγινε παρουσίαση των εργασιών των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του σχολείου, παρουσίαση των δράσεων των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων  όλων των τάξεων καθώς και παρουσίαση των δράσεων στο πλαίσιο της Αξιολόγησης.

Η Διευθύντρια του σχολείου κυρία  Χασιώτου Βιολέττα μαζί με τους υπεύθυνους καθηγητές κ. Αμπατζή Γ. και κ. Κουκουναράκη Ε. απένειμαν τα βραβεία και τους επαίνους συμμετοχής στους μαθητές του σχολείου που έλαβαν μέρος στους Πανελλήνιους διαγωνισμούς Φυσικής και Βιολογίας. Ακολούθησαν σκέψεις αποχαιρετισμού από εκπρόσωπο των μαθητών της Γ΄ τάξης καθώς και από την Διευθύντρια του σχολείου, η οποία ευχήθηκε στους μαθητές να πορεύονται στη ζωή τους έχοντας πάντα σαν γνώμονα τις αξίες και τα ιδανικά που διδάχτηκαν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο σχολείο.  Να αγωνίζονται για ισότητα, ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη και οι αποφάσεις και οι πράξεις τους να χαρακτηρίζονται  από υπευθυνότητα, δημοκρατικό ήθος, ευγένεια και αξιοπρέπεια. Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κ. Σταυρινίδης, μοίρασε αναμνηστικά δώρα στους μαθητές της Γ΄ τάξης.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία του 6ου Γυμνασίου με τραγούδια των Ελλήνων συνθετών Χατζιδάκι και Θεοδωράκη υπό τη διεύθυνση του μαέστρου και μουσικού του σχολείου κυρίου Παύλου Κουρμπέτη. Στη χορωδία συμμετείχαν και οι καθηγήτριες του σχολείου κ. Καπαγιάννη Φωτεινή, Λιάνα -Τολικά Σταυρούλα και  Νίκα Ζαχαρούλα. Στην κιθάρα συνόδευσε ο μαθητής του σχολείου Δημήτρης Κακαλιάς και στο πιάνο συνόδευσε η καθηγήτρια του σχολείου κ. Γεωργία Κολιογιώργη. Σ’ αυτή την όμορφη εκδήλωση οι μαθητές κατάφεραν να μας συγκινήσουν με τα λόγια και την προσπάθειά τους και να μας ταξιδέψουν μουσικά με τις υπέροχες μελωδίες τους.

Η γιορτή έκλεισε με μία μικρή δεξίωση  – κέρασμα σε όλους τους προσκεκλημένους από το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Ευχόμαστε σε όλους ένα όμορφο καλοκαίρι!

Ακολουθούν βίντεο, φωτογραφίες και σύνδεσμοι στους οποίους μπορείτε να απολαύσετε τα τραγούδια της γιορτής και στιγμιότυπα από την εορτή λήξης.

 

 

 

 

jjjj IMG eb587c6894c0cb6f7ccc8d2770a952a9 V DSC9790
DSC9800 DSC9742 DSC9741

 

πάτησε να δεις περισσότερες φωτογραφίες

πάτησε να δεις το πρόγραμμα της γιορτής

Στο πλαίσιο της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας μαθητές και μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου συμμετείχαν εθελοντικά στο Σχέδιο Δράσης «Φωτογραφί-Ζουμε» που οργανώθηκε πάνω στον άξονα που διερευνά τις σχέσεις μεταξύ μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών και στόχο είχε την καταγραφή και ανάδειξη των δύσβατων για ΑμεΑ σημείων της πόλης.

Αρχικά, οι μαθητές με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών  Κολιογιώργη Γ.,  Κουκουναράκη Ε., Μήτσου Δ. και συντονιστή της δράσης τον Υποδιευθυντή του σχολείου, Αμπατζή Γ., χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο εισόδου ώστε να καταγράψουν στόχους, σκέψεις και προτάσεις για το εγχείρημα. Κατόπιν πήραν τις φωτογραφικές τους μηχανές, βγήκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και αποτύπωσαν σημεία που δυσκολεύουν την μετακίνηση των συνανθρώπων μας με κινητικές δυσκολίες. Οι «φωτοβόλτες», η συγκέντρωση των φωτογραφιών και η σύνθεση  του υλικού σ’ ένα ολοκληρωμένο powerpoint  έδωσαν τη δυνατότητα στους μαθητές να επικοινωνήσουν με τους εκπαιδευτικούς σε ένα πλαίσιο εξωδιδακτικό και να επιτευχθεί κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ τους. Παράλληλα, οι μαθητές έμαθαν να συνεργάζονται, να αλληλεπιδρούν, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και να βρίσκουν λύσεις προκειμένου να ολοκληρώσουν μια ομαδική εργασία (project). Το κυριότερο, μαθητές και εκπαιδευτικοί βίωσαν μια ξεχωριστή εμπειρία κατανοώντας τη σημασία του ενεργού πολίτη στην τοπική κοινότητα, γεγονός που καταγράφηκε και στο ερωτηματολόγιο εξόδου.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος η ομάδα του Σχεδίου Δράσης «Φωτογραφί-Ζουμε», αιτήθηκε επικοινωνία με τη Δήμαρχο του Δήμου Χαλκιδέων κ. Ε. Βάκα. Η Δήμαρχος ανταποκρίθηκε άμεσα και δέχτηκε τους μαθητές, τους καθηγητές του προγράμματος και τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Β. Χασιώτου στο γραφείο της στο Δημαρχείο της πόλης. Στην συνάντηση η ομάδα εξήγησε τη στόχευση, την πορεία και τα αποτελέσματα του εγχειρήματος και στο τέλος παρέδωσε στην κ. Βάκα το συγκροτημένο υλικό σε μορφή power point. Η Δήμαρχος ευχαρίστησε την ομάδα για το έργο της και την συνεισφορά της στο κοινωνικό γίγνεσθαι, ενημέρωσε για τα έργα που έχουν δρομολογηθεί και αφορούν στην προσβασιμότητα στο Δήμο Χαλκιδέων  και υποσχέθηκε την άμεση επεξεργασία του υλικού που της παραδόθηκε με σκοπό τις περαιτέρω διορθωτικές παρεμβάσεις.

Ως εκ τούτου, η ικανοποίηση της ομάδας υπήρξε πολύ μεγάλη και όλα τα μέλη   ευελπιστούν πως στο προσεχές μέλλον, η πρόσβαση και η κυκλοφορία των  ΑμεΑ σε κεντρικές αρτηρίες της πόλης  θα είναι ευκολότερη.

20220526 180404 20220526 113145

 

πάτησε εδώ για την εργασία  “Η φωτογράφιση των δύσκολων σημείων για τα Άτομα με Αναπηρία”

Την Τρίτη 24 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας η δράση ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης των μαθητών της Α΄ τάξης στην διαχείριση στερεών αποβλήτων με έμφαση στην ανακύκλωση. Η δράση έγινε στο πλαίσιο του άξονα «Το σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία», και υλοποιήθηκε από τον κ. Ρουμελιώτη Νικόλαο, μηχανικό, προϊστάμενο των ΧΥΤΑ Χαλκίδας, και στελέχη του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας,  οι οποίοι με πολλή διάθεση ενημέρωσαν τους μαθητές στο θέμα της  ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων και τους ενθάρρυναν να συμμετέχουν ενεργά στην ανακύκλωση τονίζοντας την σημασία αυτής της ενέργειας για την εξοικονόμηση πόρων και την προστασία του πλανήτη. Η δράση ολοκληρώθηκε με θεατρικό παιχνίδι σε σενάρια περιβαλλοντικού προβληματισμού. Παράλληλα, διανεμήθηκε στους μαθητές από τους υπευθύνους του φορέα ενημερωτικό υλικό με πρακτικές συμβουλές για την ανακύκλωση.

Η Δ/ντρια του σχολείου κ. Βιολέτα Χασιώτου ευχαριστεί τον κ. Ρουμελιώτη Νικόλαο, την κ. Λακιώτη Σοφία, και τον κ. Φρούσιο Αναστάσιο για την συνεργασία που άφησε όλους του συμμετέχοντες με την αισιοδοξία πως όταν όλοι μαζί προσπαθούμε τότε μπορούμε να αντιστρέψουμε τις προβληματικές καταστάσεις και να προστατεύσουμε το περιβάλλον.

1 2 2 1
3 1 4

 

5

 

Την Παρασκευή 20-5-2022 όλες οι τάξεις του 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας πραγματοποίησαν την ημερήσια εκδρομή για το σχολικό έτος 2021-22 στο όμορφο νησί της Κέας (Τζιά).

Ξεκινήσαμε πολύ νωρίς το πρωί και στις 8.00 επιβιβαστήκαμε στο πλοίο της γραμμής από το Λαύριο. Αν και το πρωινό θαλασσινό ταξίδι μας ταλαιπώρησε λίγο γιατί οι άνεμοι ήταν αρκετά δυνατοί, η άφιξή μας στο νησί και η υπόλοιπη ημέρα μας αποζημίωσε.

Επισκεφθήκαμε το παλιό – ιστορικό Δημαρχείο στην Πλατεία της Ιουλίδας και το Αρχαιολογικό Μουσείο και θαυμάσαμε τα ευρήματα από τον νεολιθικό οικισμό της Κεφάλας, τον προϊστορικό οικισμό της Αγίας Ειρήνης, από όπου προέρχονται και οι  μοναδικές «κόρες» (μεσοκυκλαδικά πήλινα αγάλματα γυναικείων μορφών με κωδωνόσχημες φούστες) καθώς και από τις τέσσερις πόλεις-κράτη της Κέας κατά τους ιστορικούς χρόνους, την Καρθαία, την Κορησσία, την Ποιήεσσα και την Ιουλίδα.

Περπατήσαμε στα πανέμορφα σοκάκια της χώρας και απολαύσαμε την θέα και την ομορφιά του τοπίου. Γευματίσαμε στην Κορησσία και επιστρέψαμε γεμάτοι εικόνες και χαμόγελα.

1 1 2
3 .jpeg

 

Πιστοποιημένο πρόγραμμα επιμόρφωσης στις πρώτες βοήθειες παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί του σχολείου μας στις 16 και 23 Μαΐου 2022, στο χώρο του σχολείου. Το πρόγραμμα διεξήχθη στο πλαίσιο του άξονα “Σχολείο και Κοινότητα – το σχολείο ανοιχτό στην Κοινωνία” και υλοποιήθηκε από την Νοσηλεύτρια –Εκπαιδεύτρια του τμήματος Χαλκίδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κ. Αρουτζίδου Αναστασία. Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου οι εκπαιδευτικοί επιμορφώθηκαν σε ποικιλία θεμάτων όπως έκτακτα περιστατικά και πρώτες βοήθειες, τραύματα, αιμορραγίες, αλλεργικές διαταραχές, δηλητηριάσεις, χτυπήματα στο κεφάλι, εγκαύματα, επιληψία, κρίση πανικού, πνιγμονή, ασφυξία, σοκ και έκαναν πρακτική εξάσκηση σε σενάρια πιθανά να αντιμετωπισθούν στην καθημερινότητά μας.  Επειδή οι πρώτες κινήσεις, σε ένα έκτακτο περιστατικό, με συγκεκριμένη σειρά και τρόπο εκτέλεσης στην κυριολεξία σώζουν ζωές, η επιμόρφωση στις πρώτες βοήθειες αποτελεί επιτακτική ανάγκη για όλους μας.

Το συγκεκριμένο  πρόγραμμα επιμόρφωσης ανταποκρίθηκε πλήρως στις προσδοκίες των εκπαιδευτικών και σε αυτό συνετέλεσε κατά πολύ η κατάρτιση, η υπομονή και  ο τρόπος παρουσίασης από την κ. Αρουτζίδου, την οποία και ευχαριστούμε θερμά.

 

1

Το  6ο Γυμνάσιο  Χαλκίδας  όπως  κάθε χρόνο  έτσι και  φέτος  με υπεύθυνη προγράμματος την εκπαιδευτικό του σχολείου κ. Λιάνα-Τολίκα Σταυρούλα, συμμετείχε ενεργά σε όλες τις δράσεις των Special Olympics Hellas στο πλαίσιο του  προγράμματος ‘play unified ‘ «Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί.». Το καινοτόμο αυτό εκπαιδευτικό και βιωματικό πρόγραμμα, έχει ως στόχο εκτός από την κοινή συμμετοχή  σε αθλητικές δραστηριότητες  των μαθητών με και χωρίς αναπηρία,  κυρίως την αλληλεπίδραση,  την συνεργασία και την επικοινωνία, με απώτερο σκοπό την ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία σε έναν κόσμο χωρίς προκαταλήψεις, απαλλαγμένο από φαινόμενα εκφοβισμού και αποκλεισμού.

Ξεκινήσαμε λοιπόν  με τη συμμετοχή μας σε τουρνουά αγώνων μπάσκετ στο πλαίσιο της 18ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Καλαθοσφαίρισης Special Olympics 2021,  που υλοποιήθηκε  στο Κλειστό Γυμναστήριο Κανήθου “Τάσος Καμπούρης”,  την Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021. Συντονιστής της δράσης ήταν  ο προπονητής των Special Olympics κ. Βαγγέλης Μπλέτσας μαζί με την προπονήτρια καλαθοσφαίρισης των Special Olympics κ .Αντιγόνη Τσόλη. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος Γ4, που πήραν μέρος βίωσαν μία ξεχωριστή εμπειρία, έπαιξαν μπάσκετ σε μεικτές ομάδες με τους μαθητές του ΕΝΕΕΓΥΛ  Χαλκίδας, συνεργάστηκαν, χάρηκαν και αλληλεπίδρασαν με μοναδικό τρόπο.

Στην ίδια εκδήλωση έγινε και η βράβευση του 6ου Γυμνασίου. λόγω της συνεχόμενης και αδιάλειπτης  συμμετοχής  στις δράσεις των Special Olympics Hellas στο πλαίσιο του  προγράμματος ‘play unified’ «Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί.» Το σχολείο μας  πιστοποιήθηκε ως σχολείο Ενταξιακού Αθλητισμού.

Το ραντεβού μας ανανεώθηκε  για τον Μάιο του 2022, με τη συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ποδοσφαίρου των Special Olympics 2022.

Τα Special Olympics Hellas στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ποδοσφαίρου Special Olympics 2022 (20-29 Μαΐου) και του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί» που υλοποιήθηκε με τη Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, διοργάνωσαν μια σειρά αθλητικών δράσεων με τη συμμετοχή σχολείων γενικής και ειδικής εκπαίδευσης. Ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ποδοσφαίρου, στο πλαίσιο της συνεργασίας UEFA και Special Olympics Ευρώπης, έχει καθιερωθεί από το 2000.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες μας  με μεγάλη χαρά πήραν μέρος  στους  φιλικούς αγώνες  Unified Ποδοσφαίρου 5Χ5 με τους  μαθητές του ΕΝΕΕΓΥΛ  Χαλκίδας (Μεικτές ομάδες με μαθητές με και χωρίς αναπηρία) που διεξήχθησαν  στα γήπεδα του ΕΡΜΗΛΙΟΣ Soccer Club, την Τρίτη 24 Μαΐου 2022. Η συμμετοχή αυτή  βοήθησε πολύ στην κατανόηση και αποδοχή της διαφορετικότητας.

Με τη συμμετοχή μας σε όλες τις δράσεις  των  Special Olympics Hellas επιδιώκουμε και ευελπιστούμε σε ένα συμπεριληπτικό σχολείο, που να χωρά όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, χωρίς διακρίσεις.

πάτησε να δεις φωτογραφίες