Η ομάδα αγορίων μπάσκετ του σχολείου μας νίκησε τη Λάμψακο στο γήπεδο μπάσκετ δίπλα στο κολυμβητήριο της Χαλκίδας 35-25 υπο την επίβλεψη του γυμναστή μας του κύριου Α.Κοτρώτσιου. ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ! ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ!

Οι μαθητές των Γαλλικών της Β΄ τάξης  συμμετείχαν στον διαγωνισμό ‘’Γαλλοφωνία 2012 ‘’ που διοργανώθηκε από την Υπηρεσία Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, με θέμα την ‘’Οδύσσεια’’, γράφοντας και δραματοποιώντας ένα ποίημα με τίτλο’’La Cité Idéale’’ η ‘’ Ιδανική Πόλη ‘’, στο οποίο περιέγραψαν πώς θα ήθελαν να είναι η πόλη τους για να ζουν αρμονικά:
Ειρήνη , φιλία, αγάπη, δικαιοσύνη, ισότητα, σεβασμός για τους άλλους, καλοσύνη, αλληλεγγύη είναι τα γνωρίσματα της δικής τους πόλης. Το ποίημα κέρδισε βραβείο ποίησης για τα Γυμνάσια και οι μαθητές μαζί με την καθηγήτρια τους κ. Χασιώτου Ευμορφία παρευρέθηκαν στην γιορτή της της Γαλλοφωνίας το Σάββατο 17 Μαρτίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθήνας όπου έγινε η βράβευση τους.
Τα παιδιά δεν μπορούσαν να κρύψουν το ενθουσιασμό και τη χαρά τους για αυτή την εμπειρία, που σίγουρα θα τους μείνει αξέχαστη!

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ 25η
ΜΑΡΤΙΟΥ

Η Ελληνική επανάσταση του 1821 υπήρξε ο αγώνας για απελευθέρωση των Ελλήνων από την οθωμανική καταπίεση. Ήταν η τελευταία από μια σειρά εξεγέρσεων που άρχισαν από τον 15ο αιώνα. Προετοιμάστηκε από την Φιλική Εταιρία τα μέλη της οποίας δημιούργησαν επαναστατικές εστίες από την Μολδοβλαχία μέχρι την Κρήτη. Στην επιτυχία της συνέβαλε και το κίνημα του Ελληνικού Διαφωτισμού που αναπτύχθηκε από τον 18ο αιώνα. Στις περιοχές που επαναστάτησαν συγκαταλέγονται η Πελοπόννησος, η Στερεά Ελλάδα, τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου, η Κρήτη, περιοχές της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, περιοχές της Μακεδονίας και η Κύπρος. Παρά την προσπάθεια καταστολής από τη πλευρά του Σουλτάνου, η επανάσταση κατάφερε να επιζήσει οδηγώντας μετά από μία σειρά διεθνών συνθηκών μεταξύ 1827 και 1832 στη δημιουργία ανεξάρτητου ελληνικού κράτους.

Η Ελληνική επανάσταση υπήρξε από τα σημαντικότερα γεγονότα του 19ου αιώνα. Διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις της Δυτικής Ευρώπης, προκάλεσε τη διάλυση της Ιεράς Συμμαχίας, ενέπνευσε διανοούμενους και καλλιτέχνες της δύσης και γέννησε το κίνημα του Φιλελληνισμού.
Η περίοδος είναι ευρέως γνωστή στην σύγχρονη Ελλάδα με τον όρο “επανάσταση του 21”, και η επέτειος εορτασμού της έναρξής της είναι η 25η Μαρτίου, ημέρα επίσημης αργίας για το Ελληνικό κράτος
Σήμερα Πέμπτη 25 Μαρτίου το σχολείο μας, το 6ο Γυμνάσιο Χαλκίδας πραγματοποίησε την πανελλήνια αυτή γιορτή προς τιμήν των ηρώων προγόνων μας που πολέμησαν κι έδωσαν στο Έθνος μας το αγαθό της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.
Το πρόγραμμα της γιορτής ανέλαβαν τα παιδιά του Β1 κ’ Β3 με την επιμέλεια της καθηγήτριάς τους,  φιλολόγου  του σχολείου μας, κ. Παπαχαρισίου Ευαγγελία.

Από το 6ο Γυμνάσιο Χαλκίδας
ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ!

Από τον μαθητή Γιώργο Πολίτη
του Α2 τμήματος.

Μια μουσική πανδαισία απόλαυσαν οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στα πλαίσια του προγράμματος Κυρικαή πρωί στο Μέγαρο. Οι μαθήτριες και οι μαθητές του σχολείου, συνοδευόμενοι από την Δ/ντρια κ. Πουλιανίτου, την υποδ/ντια κ. Ζούτσου και τις καθηγήτριες κ.κ. Νίκα, Τσούμαρη και Σαριδάκη, ήρθαν σε επαφή με έργα Bizet, Verdi, Rossini, Delibes, καθώς και με μελοποιημένα παραμύθια από τους Π. Κούκο και Ν. Ξανθούλη. Τα αποσπάσματα από σύγχρονα μιούζικαλ με τις κεφάτες χορογραφίες ολοκλήρωσαν το μαγευτικό πρωινό και ενθουσίασαν μαθητές και καθηγητές που καταχειροκρότησαν την εξαίρετη παιδική χορωδία Rosarte, τους πολύ αξιόλογους μουσικούς και γενικά όλους τους συντελεστές της καλοκουρδισμένης παράστασης.
Η βόλτα που ακολούθησε γύρω από την Ακρόπολη και το Θησείο ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την ανοιξιάτικη εξόρμηση του σχολείου μας και ήταν ένα ευχάριστο καλωσόρισμα στην Άνοιξη που φέτος άργησε χαρακτηριστικά.

Έξω από το Μέγαρο

Η παιδική χορωδία Rosarte

“Ο κύκλος της ζωής”, μουσικό δρώμενο.

Η φωτογραφική λέσχη του σχολείου μας στις 21 Μαρτίου 2012 παρακολούθησε ένα σεμινάριο και συγκεκριμένα με θέμα το σινεμά. Σε αυτό σεμινάριο τα παιδιά έμαθαν  πολλά για το πως να φτιάχνουν μια ωραία ταινία με όποιο θέμα ήθελαν! Στην πραγματικότητα, τα παιδιά έλαβαν μέρος σε ένα μικρό γύρισμα με τη βοήθεια ενός επαγγελματία σκηνοθέτη μέσα στο ίδιο, το θέατρο “Παπαδημητρίου”. Επίσης, παρακολούθησαν μια υπέροχη ταινία με τίτλο “Ο κύκλος των χαμένων ποιητών”, με αφορμή τη  Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21/03).

Από, Αρετή-Σταυρούλα Σφονδύλη μαθήτρια του τμήματος Β3′

Το σχολείο μας ετοιμάζεται να παρει μέρος στους σχολικούς αθλητικούς αγώνες μπάσκετ και βόλεΐ. Στο μπάσκετ συμμετέχουν αγόρια από την δευτέρα και την τρίτη γυμνασίου και στο βολεΐ κορίτσια κυρίως από την τρίτη γυμνασίου αλλά και από την δευτέρα και την πρώτη γυμνασίου. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!!…..

Το σχολείο μας θα κάνει μια εκπαιδευτική επίσκεψη  με θέμα την ανακύκλωση σε μια εταιρία, στις 2/4/12 και με τιμη εισιτηρίου 1,50€. Φέρτε όλες τις παλιές συσκευές σας για ανακύκλωση στο εργαστήριο Πληροφορικής!

Παραδοσιακός χορός στην αυλή του σχολείου.

Όποιος δεν ήρθε έχασε τον αποκριάτικο χορό που διοργάνωσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 6ου γυμνασιου Χαλκίδας, την Παρασκευή πριν την Κυριακή της Αποκριάς  τις δυο τελευταίες ώρες. Χαρές,  ξεφάντωμα, τρελή διασκέδαση και χορός χωρίς τέλος από μαθητές και καθηγητές, απόπου και τα παρακάτω  βίντεο,

1.     http://www.youtube.com/watch?v=a2X3ciK_OUg&feature=g-upl&context=G23ae949AUAAAAAAAAAA

2.   http://www.youtube.com/watch?v=AmHKMZpj95A&feature=youtu.be

Πολύ ωραίο ήταν το δρώμενο  “Ο γάμος του κάβουρα με τη χελώνα” από την χορωδία του σχολείου μας! Μαθητές και μαθήτριες ντυμένοι με διαφορετικά στυλ και απόψεις που η κάθε μία είχε το δικό της ιδιαίτερο ενδιαφέρον.   Το πάρτυ μασκέ τελείωσε με έναν ξέφρενο χορό, γεμάτο ζωντάνια και χαρά που όλοι έμειναν ευχαριστημένοι.  Και του χρόνου παιδιά!

Από τις μαθήτριες  του Α1 Εβελίνα Μουτσοπούλου και Αγγελική Μυρίτζου.