ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΡΙΤΣΩΝΑ(21/3/2012)

Ο μαθητής της Γ΄τάξης, Πουλάκης Παναγιώτης και η μαθήτρια Σέρβου Χρύσα πήραν μέρος στη δεντροφύτευση.


Στις 21/3/2012  το σχολείο μας, μαζί με άλλα  δύο σχολεία, συμμετείχε στη δενδροφύτευση που έγινε στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος στην Ριτσώνα. Πήραν μέρος  περίπου 20 μαθητές χωρισμένοι σε 4 ομάδες με την συνοδεία των καθηγητών μας, κ.Ζούτσου και κ.Γαβριήλ. Εκεί μας υποδέχθηκαν οι αρμόδιοι και με την βοήθειά τους η  κάθε ομάδα φύτεψε από 15-20 δενδράκια, σύνολο 80 περίπου δένδρα. Η εκδρομή μας στην Ριτσώνα μας βοήθησε να κατανοήσουμε τους κινδύνους που αντιμετωπίζει το φυσικό μας περιβάλλον αλλά και να νιώσουμε την χαρά που του δώσαμε την ευκαιρία να ξαναζωντανέψει.

Σέρβου Χρύσα, μαθήτρια  της τρίτης τάξης.

Στο σχολείο μας για πρώτη φορά φέτος, τον Οκτώβρη του 2011,  ξεκίνησε πρόγραμμα με θέμα τη θεατρική αγωγή. Το ανέλαβε η διευθύντρια  κ. Πουλιανίτου Σπυριδούλα, με μαθήτριες από την δευτέρα τάξη και γινόταν  κάθε Παρασκευή  μετά το ωρολόγιο πρόγραμμα από τις 13:45 ως τις  15:00.  Στο πρόγραμμα συμμετέχει και η καθηγήτρια κ. Ψωίνου Έφη.

Η ομάδα προετοίμασε φέτος μια  κωμωδία  την οποία μάλιστα παρουσίασε την Πέμπτη 3 Μαΐου, στο Θέατρο  Παπαδημητρίου στα πλαίσια  της μαθητικής  ¨Καλλιτεχνικής  Εβδομάδας¨ και απέσπασε θερμά χειροκροτήματα και πολύ καλές κριτικές!

Ταυτόχρονα λειτουργεί στο σχολείο μας αλλά με την Α’ τάξη μια δεύτερη θεατρική ομάδα που παρουσίασε την κωμωδία “Τηλε-Σκρούτζ” στη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή με πολύ γέλιο και  πολύ μεγάλη επιτυχία !   Υπεύθυνη γιαυτό το πρόγραμμα είναι η καθηγήτρια κ. Κολτσιδοπούλου Ελένη ενώ πραγματοποιείται  κάθε Τετάρτη την ίδια ώρα.  Αυτές τις μέρες  ετοιμάζουν το  έργο  “Ο Μονόλογος ενός Εφήβου” για την Καλοκαιρινή Γιορτή του Ιουνίου.

Στα προγράμματα περνάμε ωραία  και μας αρέσουν παρα πολύ γιατί  κάθε φορά υποδυόμαστε ένα διαφορετικό ρόλο. Είναι πολύ ενδιαφέρον και οι καθηγήτριές μας με πολύ μεράκι μας βοηθούν  να αποδώσουμε σωστά τα τρια θεατρικά έργα!

Κούρνη Ευαγγελία, μαθήτρια της Β΄τάξης.