Η Δευτέρα 3 του Οκτώβρη ήταν η 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Το θέμα της φέτος ήταν: «Νοιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός – Δικαίωμα για όλους»

Στο πλαίσιο αυτής της ημέρας ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας, με την καθοδήγηση και εποπτεία της γυμνάστριας του σχολείου κ. Λιάνα–Τολίκα Σταυρούλας, οργάνωσε και πραγματοποίησε τις παρακάτω δράσεις με στόχο την παρακίνηση των μαθητών στην βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης και ευεξίας με χαρά και σε επαφή με τη φύση.

  • Πεζοπορία 2 χιλιομέτρων παράκτια στην περιοχή Παπαθανασίου – τέννις

  • Σε συνεργασία με το σύλλογο αντισφαίρισης Χαλκίδας επίδειξη και εκμάθηση του αθλήματος από έμπειρους εκπαιδευτές

  • Παιχνίδια του χθες και του σήμερα: στα γήπεδα του τέννις και στον περιβάλλοντα χώρο παίξαμε μήλα, σχοινάκι, φύκια, ξυλορακέτες, μπάντμιντον και μπάσκετ

  • Περιηγηθήκαμε στο άλσος του Φάρου και εκεί κάθε τάξη δημιούργησε την αφίσα της με συνθήματα αφιερωμένα στην ημέρα σχολικού αθλητισμού

Οι μαθητές συμμετείχαν με κέφι και ενθουσιασμό σε όλες τις δραστηριότητες και συνειδητοποίησαν ότι η άσκηση και η άθληση είναι για όλους και για όλη μας τη ζωή και αυτό που μας προσφέρει είναι η χαρά και η σωματική ευεξία χωρίς να υπάρχει λόγος να φορτιζόμαστε με το άγχος της διάκρισης.

PA030012 Φωτογραφία0456 (2)
PA030032 PA030014
PA030002 PA030028
PA030011 Φωτογραφία0450 (2)