Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στο σχολείο μας

 

Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, το σχολείο μας πραγματοποίησε ειδική Εορταστική Εκδήλωση προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών.

Η Δ/νση του σχολείου μας και ο Σύλλογος Διδασκόντων απηύθυναν πρόσκληση προς τον   Σεβασμιότατο    Μητροπολίτη    Χαλκίδας          κ. Χρυσόστομο να παραστεί και να ομιλήσει στους μαθητές του σχολείου για το έργο και την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στο πλαίσιο της εκδήλωσης και  ο Σεβασμιότατος ανταποκρίθηκε με μεγάλη προθυμία.

Την Εκδήλωση άνοιξε με μια σύντομη εισαγωγή η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Βιολέττα Χασιώτου, η οποία καλωσόρισε τον Σεβασμιότατο και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του.

Στη συνέχεια, μαθητές του σχολείου με την καθοδήγηση της θεολόγου του σχολείου κ. Αικατερίνης Λιλή, παρουσίασαν τους βίους των Τριών Ιεραρχών, καθώς και ένα  μικρό απάνθισμα από τους λόγους και την διδασκαλία τους, χρησιμοποιώντας και πλούσιο εποπτικό υλικό.

Ακολούθησε ο λόγος του Σεβασμιότατου, ο οποίος μίλησε στους  μαθητές του σχολείου για τους Τρεις Ιεράρχες, με πολύ ζεστό και άμεσο τρόπο παρουσιάζοντάς τους ως αληθινά μορφωμένους ανθρώπους, με δυνατά μυαλά, φιλάνθρωπους και φιλόθεους και πρότυπα ελευθερίας.

Μετά την ομιλία, τα παιδιά προσέφεραν στον Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο ένα βιβλίο ως αναμνηστικό  δώρο της επίσκεψής του και εκείνος εικόνες του Ιησού Χριστού.

Προετοιμασία

Προετοιμασία

Η κάρτα

Η κάρτα

8831 2352

Ο μητροπολίτης

Ο μητροπολίτης

8831 2357 8831 2351