Πρώτο μέρος: Άφιξη στη Χαλκίδα.

Part 1: Visiting places of interest in Halkida.

[slideboom id=530219&w=425&h=370]

Δεύτερο μέρος: Η υποδοχή στο Σχολείο και η επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Part 2: Welcome to 6th High School. Visit to Athens.

[slideboom id=530293&w=425&h=370]

Τρίτο μέρος:Τελευταίες μέρες.

Part 3: Song Contest and farewell.

[slideboom id=530270&w=425&h=370]

Μετακίνηση στο Kielce-Πολωνία 18/3/2012- 24/3/2012

 

Η ομάδα Comenius του 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας, στα πλαίσια του προγράμματος ‘Sensing Europe’ που διεξάγεται για δεύτερη χρονιά, επισκέφθηκε την Πολωνία και συγκεκριμένα την πόλη Kielce από τις 18/3/2012 ως τις 24/3/2012.

Η επίσκεψη στο Γυμνάσιο Gimnazjum Nr 16 im. Janusza Kusocinskiego της Πολωνίας με τη συμμετοχή των χωρών: Γερμανίας (2 σχολεία), Πολωνίας, Ελλάδας, Τουρκίας και Αγγλίας ολοκληρώθηκε, και οι προγραμματισμένες δραστηριότητες διεξήχθησαν επιτυχώς. Πιο συγκεκριμένα: Οι Έλληνες μαθητές συνεργάστηκαν με τους Ευρωπαίους συμμαθητές τους και έπειτα από παρουσίαση των σημαντικότερων περιοχών της πατρίδας τους ετοίμασαν ένα ψηφιακό ημερολόγιο με τα ωραιότερα μέρη των χωρών τους. Παράλληλα, ξεναγήθηκαν και γνώρισαν από κοντά την πόλη που τους φιλοξένησε, το όμορφο Kielce, εντυπωσιάστηκαν από τις εγκαταστάσεις και την οργάνωση του σχολείου, δοκίμασαν παραδοσιακές γεύσεις και έζησαν μια αξέχαστη εμπειρία Πολωνέζικης υποδοχής και φιλοξενίας σε μεσαιωνικό πύργο. Επίσης επισκέφθηκαν την Κρακοβία όπου θαύμασαν τα εκπληκτικής αρχιτεκτονικής δημοτικά κτίρια και εκκλησίες καθώς και το Κάστρο της Wawel. Ακόμα επισκέφθηκαν το παλαιότερο ορυχείο αλατιού της Ευρώπης που βρίσκεται στην πόλη Wiecliczka.

Για μια ακόμα φορά η κινητικότητα των μαθητών  του προγράμματος “Sensing Europe” πέτυχε απόλυτα αυτό που αποτελεί την καρδιά και το στόχο των ομάδων, δηλαδή να αντιληφθούν οι μαθητές την Ευρώπη με τις αισθήσεις τους. Μέσα από τη συμμετοχή τους στις κοινές δραστηριότητες οι μαθητές των διαφορετικών ευρωπαϊκών σχολείων ήρθαν πιο κοντά και ένιωσαν περισσότερο ενωμένοι. Η εξοικείωση και τα συναισθήματα σεβασμού και φιλίας που αποτελούν πια δεδομένο για όλους τους συμμετέχοντες ήταν κυρίαρχα καθ’ όλη την διάρκεια της επίσκεψης.

Η επαφή με την χώρα της Πολωνίας, που επισκεπτόμασταν για πρώτη φορά, και η γνωριμία με τον πολιτισμό της μας έκανε πιο πλούσιους σε εμπειρίες αλλά μας άνοιξε και νέους δρόμους σκέψης και κατανόησης απέναντι σε διαφορετικές κουλτούρες.

Η  Δ/ντρια του σχολείου κ. Πουλιανίτου Σπυριδούλα, η υπεύθυνη του προγράμματος κ.Χασιώτου Βιολέττα και η συνοδός καθηγήτρια κ.Χασιώτου Ευμορφία,  συγχαίρουν τους μαθητές της ομάδας για την εξαιρετική παρουσία τους και την σημαντική συμβολή τους στην εκπροσώπηση του σχολείου μας και της χώρας μας στην Ευρώπη.

Περισσότερες φωτογραφίες από το ταξίδι στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://picasaweb.google.com/xristinablue/ComeniusTripToPoland

Βραβείο Ποίησης στον Διεθνή Διαγωνισμό Castello Di Duino- VIII Edition- 2012,  κέρδισε  ομάδα μαθητριών του σχολείου μας.  Η διοργάνωση έγινε στο Trieste  της Ιταλίας και οι μαθήτριες, που συμμετείχαν με πέντε ποιήματα στο θέμα  «Καθρέφτες και Μάσκες»  “Mirror / Masks “,  κέρδισαν το 4ο βραβείο-διάκριση  στις ομαδικές εργασίες σχολείων. Έλαβαν μέρος οι : Αγγελακούδη Ευαγγελία, Γραμματικού Αικατερίνη, Κανέλλου Μαρίνα, Κανέλλου Χριστίνα, Κοντζίνου Ελένη, Κοτρώτσιου Ναταλία και Κούτρα Παρασκευή,όλες μαθήτριες της Γ’ τάξης, με την εποπτεία της καθηγήτριας κ. Χασιώτου Β.

Την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012 η Φωτογραφική Λέσχη του σχολείου μας πραγματοποίησε μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Αγωγή Υγείας ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα.

Αρχικά επισκεφτήκαν στο Ινστιτούτο Θερβάντες την φωτογραφική έκθεση της ισπανίδας Λέελε με θέμα την ουτοπία. Έπειτα στα καταπληκτικά Λουτρά των Αέρηδων στην Πλάκα μια έκθεση με θέμα τα θρησκευτικά μνημεία των Βαλκανίων και τέλος στο Μουσείο Μπενάκη μια έκθεση ανέκδοτων φωτογραφιών για την Μικρασιατική Καταστροφή και την ανταλλαγή πληθυσμών. Δεν έλλειψε βεβαίως μια βόλτα στο Μοναστηράκι. Την εκδρομή συνδιοργάνωσαν οι υπεύθυνες καθηγήτριες των προγραμμάτων Λιάτζουρα Κατερίνα και Νίκα Χαρά και συνόδεψαν η υποδιευθύντρια Ζούτσου Χάρις καθώς και ο μαθηματικός Δαμιανός Γιάννης.

Θα μπορούσε ένα σχολείο να κλείσει για τις διακοπές του Πάσχα με ένα καλύτερο, με ένα πιο αισιόδοξο μήνυμα, απ’ αυτό που έδωσε το σχολείο μας την Παρασκευή 6 Απριλίου 2012; Το μήνυμα της αγάπης και της αλληλεγγύης.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ανταποκριθήκαν στο κάλεσμα και έφεραν ότι θεώρησαν άχρηστο για τον εαυτό τους, αλλά χρηστικό για τους άλλους. Βιβλία, επιτραπέζια, ρουχισμός και μικροαντικείμενα έγιναν ανάρπαστα.

Το χαριστικό- ανταλλακτικό παζάρι λοιπόν που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας, μας έδωσε την ελπίδα και την ευχή να έχουμε όλοι μας μια Καλή Ανάσταση και ένα Καλό Πάσχα και ας είναι δύσκολοι οι καιροί !!!

Μια διαφορετική εκδρομή είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν στα προγράμματα Φωτογραφική Λέσχη και Αγωγή Υγείας του 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας, την Τετάρτη 4 Απριλίου στην Αθήνα. Με την επίβλεψη των καθηγητών κκ. Λιάτζουρα Κατερίνας, η οποία είχε και την ευθύνη για την διοργάνωση της εκδρομής, Νίκα Χαράς, Δαμιανού Γιάννη και της υποδιευθύντριας του σχολείου κ. Ζούτσου Χάριτος, επισκέφτηκαν το Ισπανικό Ινστιτούτο Θερβάντες, όπου ξεναγήθηκαν στην έκθεση της Ισπανίδας φωτογράφου Ούκα Λέελε με τον τίτλο “Η παραβατική ουτοπία”. Τα παιδιά θαύμασαν τις ανατρεπτικές φωτογραφίες της καλλιτέχνιδας, διατύπωσαν ενδιαφέροντα ερωτήματα και πήραν κατατοπιστικές απαντήσεις, σε άπταιστα ελληνικά, από τον πολύ συμπαθή Ισπανό ξεναγό Miguel. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Θερμό Λουτρό (Χαμάμ) στην Πλάκα, όπου περιηγήθηκαν στην έκθεση φωτογραφίας “Οθωμανική Αρχιτεκτονική στα Βαλκάνια” αλλά και ενημερώθηκαν για τα μυστικά και τις ευεργετικές ιδιότητες του Χαμάμ, από τις υπεύθυνες του μουσείου. Ακολούθησε βόλτα για ψώνια και φαγητό στην ηλιόλουστη Πλάκα και η πολιτιστική αυτή περιπλάνηση ολοκληρώθηκε στο Μουσείο Μπενάκη με την πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφίας για την ανταλλαγή πληθυσμών μετά τη Μικρασιατική καταστροφή.

Εκπαιδευτική επίσκεψη  στη εταιρία ανακύκλωσης Va.Ste.Eco   στο Σχηματάρι Βοιωτίας πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες του 6ου Γυμνάσιου Χαλκίδας από την Α’ τάξη και τα προγράμματα e-Twinning  και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2012. Ξεναγήθηκαν  στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου  από τον ιδιοκτήτη κ. Σιακανδάρη, παρακολούθησαν την πορεία των υλικών που συλλέγονται στους μπλε κάδους και ενημερώθηκαν σχετικά με το ποια υλικά – απορρίμματα πρέπει να τοποθετούν εκεί. Τα παιδιά  αποκόμισαν πλούσια εμπειρία χρήσιμη για τη διαμόρφωση της οικολογικής συμπεριφοράς τους.

Ενημέρωση από τον κ. Στέλιο Σιακανδάρη.

Στη συνέχεια η σχολική ομάδα αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον της για το περιβάλλον της  πόλη μας,  ανέλαβε τον καθαρισμό της παραλίας «Συκιές» στο Φάρο Χαλκίδας, στα πλαίσια του προγράμματος   e-Twinning   “My hometown” Στο πρόγραμμα που γίνεται με την ευθύνη της καθηγήτριας Πληροφορικής, κ. Τσούμαρη Χριστίνα, συμμετέχουν μαθητές από όλες τις τάξεις.

Μα, είναι πολύ δυνατή ομάδα αυτοί εδώ!

Η υπεύθυνη για την οργάνωση της δράσης,  κ. Τσούμαρη, και οι συνοδοί  καθηγητές  κ.Αναστάσιος  Ζησίμου και κ.  Ευαγγελία Παπαχαρισίου συγχαίρουν τα παιδιά για την προσπάθεια που έκαναν και το ζήλο που έδειξαν!

Για να δείτε σχετικό  βίντεο κάντε κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://www.youtube.com/watch?v=DwnvGhh2YmE

Την Πέμπτη 5 Απριλίου 2012, η ομάδα των κοριτσιών κατέκτησε την πρώτη θέση   στους σχολικούς αγώνες  βόλεϋ στο νομό Εύβοιας.

Η αθλητική παρουσία των κοριτσιών ήταν εξαιρετική. Ολοφάνερο πόσο είχαν επίπονα προπονηθεί, αλλά και πόσο είχαν εκπαιδευτεί στο πνεύμα της ομαδικής συνεργασίας. Ένα μεγάλο μπράβο στις αθλήτριες μας, καθώς και στον προπονητή τους Αλέκο Κοτρώτσιο. Πάντα τέτοια!

Το 6ο Γυμνάσιο Χαλκίδας παρέλασε πολύ καλά, με ωραίο παράστημα και σηκωμένο χέρι και φυσικά δέχτηκε πολύ καλές κριτικές τόσο για το βάδισμα όσο και για το ντύσιμο!!!
Αυτό το ωραίο αποτέλεσμα οφείλεται στον αξιότιμο καθηγητή κ. Κοτρώτσιο!