Easter Egg Hunt

0

Συγγραφέας: Μάνια Καπασκέλη | Κατηγορία Τα νέα μας | , στις 26-04-2024

Η χαρούμενη περιπέτεια του ” Easter Egg Hunt” έφερε χαμόγελα και αναμνήσεις που θα μας συντροφεύουν για πάντα! Μαζί με την αγαπημένη μας εκπαιδευτικό στα αγγλικά, ζήσαμε μια μέρα γεμάτη αναζήτηση και εκπλήξεις. Κρυμμένα αυγά περίμεναν να βρεθούν σε κάθε γωνιά του νηπιαγωγείου και εμείς με ενθουσιασμό και ανυπομονησία τα αναζητούσαμε. Με κάθε νέο αυγό που βρίσκαμε, ένιωθαν όλο και πιο κοντά στο μεγάλο μυστικό που μας περίμενε! Και τελικά, όταν το ανακαλύψαμε, η χαρά μας ήταν απερίγραπτη! Με ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη, μοιραστήκαμε τις ευχές μας για ένα υπέροχο Πάσχα σε όλους! Η αναζήτηση των αυγών μας έδωσε πολλές αναμνήσεις που θα θυμόμαστε για πάντα. Το “Easter egg Hunt” μας έφερε πιο κοντά και μας χάρισε μια αξέχαστη εμπειρία!


1714123426683
        1714123426648      1714123426663

1714123374770      1714123374775          1714123374782

 

ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ

0

Συγγραφέας: Μάνια Καπασκέλη | Κατηγορία Τα νέα μας | , στις 26-04-2024

Τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας έζησαν μια ξεχωριστή εμπειρία φέτος, ψάλλοντας τα κάλαντα του Λαζάρου στο  Δημοτικό σχολείο . Με χαρά και ενθουσιασμό, περπατήσαμε από τμήμα σε τμήμα, χαιρετώντας τους μεγάλους και τους μικρούς μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας. Οι αντιδράσεις όλων ήταν εξαιρετικές, καθώς όλοι μας υποδέχτηκαν με χαρά και χαμόγελα.
Οι εκπαιδευτικοί μας περιποιήθηκαν ιδιαίτερα, προσφέροντάς μας φρούτα και κάνοντας αυτή την ημέρα ακόμα πιο αξέχαστη για μας. Η ανταπόκριση από την κοινότητα ήταν θερμή και φιλόξενη, γεγονός που έκανε την εμπειρία ακόμα πιο ιδιαίτερη τα παιδιά του νηπιαγωγείου.
Οι καλαντιστές επέστρεψαν στο σχολείο γεμάτοι χαρά και ευχαριστημένοι για αυτή την όμορφη εμπειρία.

        1714119225023      1714119263900      1714119263907        1714119225001  

1714119225008

 

Τοιχογραφίες από καρδιά εμπνευσμένες από μεγάλους ζωγράφους. 3ο ΜΕΡΟΣ: Piet Mondrian ( Πητ Μοντριάν)

0

Συγγραφέας: Μάνια Καπασκέλη | Κατηγορία Τα νέα μας | , στις 24-04-2024

Τα παγκάκια μας, εμπνευσμένα από τα τετράγωνα του Mondrian, αναδεικνύουν τη γεωμετρική ακρίβεια και την απλότητα που μπορεί να μετατραπεί σε ομορφιά.

Μέσα από τα ζωηρά χρώματα και τις καθαρές γραμμές, αναδεικνύεται η αισθητική προσέγγιση του κάθε παιδιού και η επιθυμία μας για ένα περιβάλλον που ενισχύει τη δημιουργικότητα και την έκφραση.

“Η φιλοτεχνία που δημιουργήσαμε στο χώρο του σχολείου μας , είναι ένα αποτέλεσμα της συλλογικής μας φαντασίας και δημιουργικότητας.

Με την συμμετοχή και την ενέργεια των παιδιών, δημιουργήσαμε έναν χώρο γεμάτο χρώματα, φαντασία και ζωντάνια. Κάθε ένας από εμάς έφερε τις ιδέες του και μαζί τις ενστάσεις του, δημιουργώντας έναν χώρο που αντικατοπτρίζει την πολυμορφία και την προσωπικότητά μας.

Από τα παιχνίδια χρωμάτων μέχρι τις χειροποίητες δημιουργίες, η φιλοτεχνία μας μιλάει για τη δύναμη της συνεργασίας και της δημιουργίας μέσα από την κοινότητα.

Είναι ο χώρος όπου η φαντασία συναντά την πράξη και η δημιουργία γίνεται μια εμπειρία που μοιραζόμαστε όλοι μαζί.”

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλα τα παιδιά και τις εκπαιδευτικούς που  συμμετείχαν σε αυτήν την όμορφη εμπειρία  και συνεργασία.

Ανυπομονούμε να ξανασυναντηθούμε σε μελλοντικές εκδηλώσεις και να συνεχίσουμε να δημιουργούμε μαζί!

 

 

 

Τοιχογραφίες από καρδιά εμπνευσμένες από μεγάλους ζωγράφους. 2ο ΜΕΡΟΣ: Joan Miro ( Ζουάν Μιρό )

0

Συγγραφέας: Μάνια Καπασκέλη | Κατηγορία Τα νέα μας | , στις 24-04-2024

Εξερευνούμε τον κόσμο του Joan Miro, ο οποίος με τις φανταστικές του μορφές και τα έντονα χρώματα ανοίγει νέους ορίζοντες στην τέχνη του 20ού αιώνα.

O Joan Miro είναι γνωστός για τις γεμάτες παιχνιδίσματα εικόνες του. Οι συμβολικές του εικόνες δίνουν την αίσθηση της αφέλειας και της παιδικότητας κοιτάζοντάς της κάποιος για πρώτη φορά.

Λίγα λόγια για τον Ζουάν Μιρό

Ο Ζουάν Μιρό ήταν Καταλανός ζωγράφος και γλύπτης και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους υπερρεαλιστές καλλιτέχνες του 20ού αιώνα.

Ο Μιρό, βαθιά συμβολικός, είχε ένα εντελώς δικό του ύφος. Το στυλ της τέχνης που ακολούθησε, χαρακτηρίζεται από έντονα χρώματα σε συνδυασμό με απλοποιημένες φόρμες που θυμίζουν σχέδια μικρών παιδιών.

Χρησιμοποιεί λαμπερά χρώματα και σχήματα για να δημιουργήσει περίεργα πλάσματα, παραμορφωμένες φιγούρες ζώων και διασκεδαστικά αντικείμενα που αιωρούνται ακανόνιστα στον χώρο.

O τοίχος μας εμπνευσμένος από το έργο 1956 του  Μιρό,  «Plumas de pavo real »

στα Ελληνικά «Βασιλικά φτερά » ή «τα φτερά του παγωνιού » όπου αντικατοπτρίζει τη φαντασία και την αβεβαιότητα που χαρακτηρίζουν την τέχνη του.

τα φτερά του παγωνιού

Με τα ακούσια σχήματα και τις εκρηκτικές αποχρώσεις, δημιουργούμε έναν χώρο γεμάτο ενέργεια και κίνηση. Κάθε γωνιά αποτελεί μια νέα ανακάλυψη, μια ευκαιρία για την εξερεύνηση του ατέλειωτου κόσμου της τέχνης.

Με κάθε βήμα μας στον φιλότεχνο χώρο μας, ανακαλύπτουμε την ομορφιά και την αξία της δημιουργίας και της έκφρασης.

Εδώ, η τέχνη γίνεται ένας τρόπος ζωής και ο χώρος μας γίνεται η πλατφόρμα για την απεριόριστη φαντασία και την ατελείωτη δημιουργικότητα.”

Η φιλοτεχνία που διοργανώσαμε στο σχολείο μας αποτέλεσε μια υπέροχη ευκαιρία για να συνδεθούμε με τα παιδιά του δημοτικού και να ανακαλύψουμε τον μαγικό κόσμο της δημιουργικότητας μαζί τους. Μέσα από δραστηριότητες και παιχνίδια, ανακαλύψαμε νέες ιδέες και εμπνεύσαμε τη φαντασία μας.

Κατά τη διάρκεια της δράσης οι μαθητές του δημοτικού είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργώντας έναν κόσμο γεμάτο όνειρα και φαντασία.

Αυτή η δράση αποτέλεσε έναν υπέροχο τρόπο να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να μάθουμε το ένα από το άλλο και να δημιουργήσουμε μαζί κάτι μοναδικό.

Η συνεργασία με τα παιδιά του δημοτικού μας έδωσε νέες ιδέες και μας έκανε να νιώσουμε πόσο όμορφο είναι να δημιουργούμε μαζί.

Αποτέλεσε ένα ταξίδι στον κόσμο της φαντασίας και της αυτοέκφρασης, ενώ ταυτόχρονα ενισχύθηκε η διαπολιτισμική και συμπεριληπτική κατανόηση.

 

 

Τοιχογραφίες από καρδιά εμπνευσμένες από μεγάλους ζωγράφους. 1ο ΜΕΡΟΣ: Piet Mondrian ( Πητ Μοντριάν)

0

Συγγραφέας: Μάνια Καπασκέλη | Κατηγορία Τα νέα μας | , στις 18-04-2024

Είναι πράγματι συναρπαστικό να σας εισάγουμε στο πρόγραμμα δράσεων μας με τίτλο “Τοιχογραφίες από καρδιά εμπνευσμένες από μεγάλους ζωγράφους “.

Αυτή η πρωτοβουλία έχει ως στόχο να εξερευνήσει τη σχέση μας με την τέχνη, την εκφραστικότητα και την ανθρώπινη συνδεσμολογία μέσα από έργα διάσημων καλλιτεχνών.

Ξεκινώντας από τον Mondrian, τον πρωτοπόρο του νεοπλαστικισμού, που με τις γεωμετρικές του συνθέσεις αναδείχθηκε ως ένας από τους πρωταγωνιστές της αφαιρετικής τέχνης.

Λίγα λόγια για τον Πητ Μοντριάν

Ο Πητ Μοντριάν ήταν Ολλανδός ζωγράφος, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της μοντέρνας τέχνης και συνιδρυτής του κινήματος του νεοπλαστικισμού μαζί με τον Theo van Doesburg. Θεωρείται από τους πλέον επιδραστικούς ζωγράφους του 20ου αιώνα.

Ο Μοντριάν ονόμαζε αυτούς τους αφηρημένους πίνακες συνθέσεις (σύνθεση είναι η διάταξη των σχημάτων και των εικόνων σε ένα έργο). Aποτελούνταν από ορθογώνια και τετράγωνα σχήματα: κόκκινα, μπλε, κίτρινα, μαύρα, άσπρα που διαχωρίζονται από κάθετες και οριζόντιες γραμμές διαφορετικού πάχους.

Όταν ο Μοντριάν ζωγράφιζε, πάντα έφτιαχνε τα δικά του χρώματα, ποτέ δεν χρησιμοποιούσε το χρώμα απευθείας από το σωληνάριο. Συχνά χρησιμοποιούσε τα βασικά χρώματα – κόκκινο κίτρινο και μπλε – όπως σε αυτόν τον πίνακα.

Ο Μοντριάν δεν χρησιμοποιούσε χάρακα για να μετρήσει τις γραμμές του! Σκεφτόταν όμως με μεγάλη προσοχή που θα τις τοποθετούσε, όπως αυτές που βλέπετε στον παραπάνω πίνακα. Παρατηρήστε πώς το κόκκινο, το κίτρινο και το μπλε τοποθετούνται στο πλάι και το κέντρο της ζωγραφικής δεν έχει κανένα χρώμα. Ο Μοντριάν συχνά χρησιμοποιούσε το χρώμα και τη σύνθεση με αυτόν τον τρόπο.

Ίσως ο γνωστότερος πίνακας του καλλιτέχνη είναι η «Σύνθεση σε κόκκινο, κίτρινο και μπλε» (1930). Σε αυτό το έργο ο Μοντριάν χρησιμοποίησε γραμμές, απλά γεωμετρικά σχήματα – ορθογώνια και τετράγωνα διάφορων μεγεθών- και τα βασικά χρώματα. Επέλεξε να χρωματίσει ορισμένα μόνο από τα γεωμετρικά σχήματα.

Εμείς διαλέξαμε να ζωγραφίσουμε στον τοίχο του σχολείο μας το έργο του που έχει τίτλο ” Το κορίτσι”

123

 

 

Τόσο στην τέχνη όσο και στην επιστήμη, είναι πανάρχαια η αναζήτηση νέων τρόπων αναπαράστασης της πραγματικότητας. Η προσπάθεια αυτή καρποφορεί τη στιγμή που γεννιέται η δημιουργία, τότε που τα σύνορα των γνωστικών πεδίων καταρρέουν και κάποιες έννοιες της αισθητικής αποκτούν μέγιστη σημασία. Για να κατανοήσει κανείς αυτό φαινόμενο πρέπει να διερευνήσει τη φύση της δημιουργικής σκέψης».

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση