Η γωνιά των μαθηματικών

0

Συγγραφέας: Μάνια Καπασκέλη | Κατηγορία Τα νέα μας | , στις 28-09-2018

 

 

 

Η γωνιά της γλώσσας

0

Συγγραφέας: Μάνια Καπασκέλη | Κατηγορία Τα νέα μας | , στις 28-09-2018

 

Κλειστά τα σχολεία αύριο Παρασκευή 28/9/2018

0

Συγγραφέας: Μάνια Καπασκέλη | Κατηγορία Τα νέα μας | , στις 27-09-2018

Λόγω των ιδιαίτερα έντονων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων και μετακίνησης των μαθητών, με απόφαση της Περιφερειάρχη, αύριο, Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία Α’Βάθμιας και Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής.

Με φαντασία οδηγό τις γραμμές χρησιμοποιώ

0

Συγγραφέας: Μάνια Καπασκέλη | Κατηγορία Τα νέα μας | , στις 26-09-2018

 

 

Ο δρόμος για την Αειφορία

0

Συγγραφέας: Μάνια Καπασκέλη | Κατηγορία Τα νέα μας | , στις 24-09-2018

Η προστασία του περιβάλλοντος μας αφορά όλους. Άνθρωποι και φύση αποτελούν μια γερή αλυσίδα.

Σκοπός της συμμετοχής μας στην Αειφορία είναι να ασχοληθούμε ,να ερευνήσουμε, να μελετήσουμε και να μάθουμε για θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον, την προστασία του και με θέματα οικολογίας και να δράσουμε αναλόγως.

Παράλληλα να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε και τους άλλους για αυτά τα θέματα.Η περιβαλλοντική και οικολογική συνείδηση κατακτιέται από τη μικρή ηλικία. Ευελπιστούμε στη δημιουργία αυριανών ενεργών πολιτών που θα χειρίζονται το περιβάλλον σωστά και με αειφορική αντίληψη.

Αυτή τη χρονιά θα ασχοληθούμε με περιβαλλοντικά  θέματα

Σκοπός μας είναι να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές τη σχέση του ανθρώπου με το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον του, να ευαισθητοποιηθούν για τα περιβαλλοντικά προβλήματα και να δραστηριοποιηθούν ώστε να συμβάλλουν στη γενικότερη προσπάθεια αντιμετώπισής τους.

Το σχολείο μας θα λάβει μέρος στο διαγωνισμό για Αειφορία.

Μασκότ και οδηγός μας στο διαδρομή της Αειφορίας η Μελένια η μελισσούλα. Η οικογένεια της κινδυνεύει προς εξαφάνιση και εμείς θα προσπαθήσουμε να την βοηθήσουμε

Αρχές Σεπτέμβρη , εποχή που τρυγούν στην περιοχή μας μια μελισσούλα μπήκε στην τάξη μας την ώρα του δεκατιανού. Κάποια παιδιά κούνησαν τα χέρια για να την διώξουν, κάποια φοβήθηκαν  και φώναξαν, ένα άλλο είπε  να την σκοτώσουμε. Η μελισσούλα μετά από λίγο βγήκε από το ανοιχτό παράθυρο αλλά το συμβάν  στάθηκε η αφορμή να ξεκινήσουμε να γνωρίσουμε τον κόσμο της.

 1ο  Περιβαλλοντικό  Θέμα

«Ο θαυμαστός κόσμος της μέλισσας»

Οι μέλισσες είναι ζωτικής σημασίας για το οικοσύστημα και τη διατροφή μας, ειδικά σε χώρες με πλούσια βιοποικιλότητα και αγροτική παραγωγή όπως η Ελλάδα.
Ο αφανισμός των μελισσών δεν αφορά μόνο στους μελισσοκόμους αλλά όλους μας, αφού από την επικονίαση τους (δηλαδή την γονιμοποίηση των φυτών με τη μεταφορά γύρης ) εξαρτάται το 1/3 των καλλιεργειών που καταλήγουν στο πιάτο μας. Χωρίς τις μέλισσες κινδυνεύουν ολόκληρα οικοσυστήματα, η γεωργία και συνεπακόλουθα η παραγωγή τροφής.
Εξάλλου ένας μεγάλος αριθμός προϊόντων της μέλισσας όπως το μέλι, το κερί, ο βασιλικός πολτός, η πρόπολη βρίσκουν μεγάλη χρησιμότητα στη διατροφή και την υγεία του ανθρώπου.

2ο  Περιβαλλοντικό  Θέμα

Ανακύκλωση, είναι ζήτημα ζωής

Ζούμε σε μια εποχή όπου η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί κύριο μέλημα των κοινωνιών όλου του πλανήτη. Στηριζόμενοι σε αυτή την αρχή, επιλέξαμε να ασχοληθούμε με ένα θέμα που συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος, το θέμα της ανακύκλωσης.

Σκοπός μας να υιοθετήσουν υπεύθυνη στάση στη διαχείριση των απορριμμάτων από μικρή ηλικία

3ο  Περιβαλλοντικό  Θέμα

Τα ζώα εκπέμπουν sos

Η φύση απειλείται και όλο και περισσότερα ζώα κινδυνεύουν να εξαφανιστούν καθημερινά, τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Όμως κάθε είδος που χάνεται δημιουργεί προβλήματα και στο υπόλοιπο οικοσύστημα. Οι άνθρωποι οφείλουν να προστατεύουν και να σέβονται τη φύση και φυσικά να ακούν το «παράπονο» των ζώων.

4ο  Περιβαλλοντικό  Θέμα

 «Το δάσος πηγή ζωής»

Είναι σημαντικό τα παιδιά μας, οι αυριανοί πολίτες, να αναπτύξουν έναν υψηλό βαθμό περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Είναι απαραίτητο όλοι μας να επιτύχουμε αλλαγή συμπεριφοράς σε θέματα που αφορούν το φυσικό περιβάλλον, ώστε να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες ζωής και να προωθήσουμε την οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη.

5ο  Περιβαλλοντικό  Θέμα

« Νερό, ένας θησαυρός της φύσης»

Το νερό, παντού στη Γη, είναι ένας πολύτιμος αλλά και ευάλωτος φυσικός πόρος. Η έλλειψή του καθώς και η αυξανόμενη ζήτησή του, καταλήγουν σε σύνθετα και αλληλένδετα προβλήματα με επιπτώσεις στην κοινωνία, στην οικονομία και την καθημερινή μας ζωή.Για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα αυτά,κρίνεται απαραίτητη μια ολιστική προσέγγιση,  μέρος της οποίας είναι η πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση του κόσμου.

Συμμετέχοντας στην προσπάθεια αυτή, θα επιχειρήσαμε με τους μικρούς μας μαθητές, να γνωρίσουμε  το νερό και την σημασία του

Οι κανόνες της τάξης μας

0

Συγγραφέας: Μάνια Καπασκέλη | Κατηγορία Τα νέα μας | , στις 21-09-2018

Η τελεία

0

Συγγραφέας: Μάνια Καπασκέλη | Κατηγορία Τα νέα μας | , στις 21-09-2018

Οι βοηθοί της τάξης

0

Συγγραφέας: Μάνια Καπασκέλη | Κατηγορία Τα νέα μας | , στις 19-09-2018

 

΄Εναρξη Σχολικής Χρονιάς 2018-2019. Αγιασμός

0

Συγγραφέας: Μάνια Καπασκέλη | Κατηγορία Τα νέα μας | , στις 09-09-2018

Σας ενημερώνουμε ότι ο Αγιασμός θα γίνει την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:30.

Γονείς, συνοδοί και παιδιά θα αποχωρήσουν όταν τελειώσει ο Αγιασμός.

Την ίδια μέρα και στις 10:30 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη Συνάντηση – Ενημέρωση γονέων χωρίς την παρουσία παιδιών.

Παρακαλούμε να παρευρεθούν όλοι. Στους γονείς που θα πάρουν άδεια από την εργασία τους θα δοθεί βεβαίωση παρουσίας για χρήση γονικής άδειας.

Ευχόμαστε καλή και δημιουργική χρονιά

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση