Οι μικροί Ανακυκλωτές στο κέντρο διαλογής

0

Συγγραφέας: Μάνια Καπασκέλη | Κατηγορία Τα νέα μας | , στις 24-02-2019

Μαθηματικά Ταξινόμηση ομαδοποίηση

Σε αυτή την δραστηριότητα τα απορριμματοφόρα έχουν πάρει από τους κάδους τα απορρίμματα. Το πρώτο το ονομάσαμε σκουπιδιάρικο και θα πάει τα σκουπίδια στην χωματερή. Το άλλο είναι το φορτηγό με τα ανακυκλώσιμα και τα πηγαίνει στο κέντρο διαλογής εκεί που θα τα ξεχωρίσουν ανάλογα με το υλικό που είναι φτιαγμένα.

παρακολουθήσαμε στο  https://www.youtube.com/watch?v=gQpzVyTNZj4 βίντεο < στο  κέντρο διαλογής της Ανακύκλωσης >και στη συνέχεια το παίξαμε

Κέντρο διαλογής

Χωματερή

Στο κέντρο διαλογής έχουμε σχηματίσει με χρωματιστές φόδρες διαδρόμους για την διαλογή και καλούμε τα παιδιά να τα διαχωρίσουν. Στο κόκκινο τα χάρτινα, στο κίτρινο τα γυάλινα  στο μωβ τα πλαστικά και στο πράσινο τα αλουμινένια.

Β. Όταν ολοκληρώθηκε η διαλογή  μετρήσαμε τα  τενεκεδάκια και τα άλλα υλικά που ανακυκλώνονται . Γράψαμε πόσα είναι και μάθαμε έννοιες όπως λιγότερα – περισσότερα .

Κάναμε συγκρίσεις μεγεθών : μεγάλο – μικρό ( συγκρίνοντας τενεκεδάκια κλπ )

Φύλλο εργασίας

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση