παιχνίδια εξωτερικού χώρου

0

Συγγραφέας: Μάνια Καπασκέλη | Κατηγορία Τα νέα μας | , στις 25-10-2016

Το παιχνίδι είναι απαραίτητο για μια ευτυχισμένη και υγιή παιδική ηλικία. Οι μαθητές και οι μαθήτριες   του σχολείου μας πρέπει να έχουν την ευκαιρία να γυμναστούν, να ψυχαγωγηθούν αλλά και να καλλιεργήσουν την ομαδικότητα ,τη συνεργασία, την ευγενή άμιλλα και να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους αλλά και τους άλλους,

Για τον σκοπό αυτό δημιουργήσαμε επιδαπέδια παιχνίδια  στην μπροστινή αυλή του σχολείου μας για να παίζουν τα παιδιά   κατά τη διάρκεια  του διαλείμματος

Ο χώρος πριν

P1000225

P1000228

P1000229

  Hopscotch ( κουτσό )

Το κουτσό (Hopscotch) είναι ένα παιδικό παιχνίδι που μπορεί να παίζεται με αρκετούς παίκτες ή μόνο με ένα. Παίζεται σχεδόν σε όλο τον κόσμο και κάθε χώρα έχει τη δική της ονομασία για το χαρούμενο αυτό παιχνίδι.
Στην Ινδία λέγεται Stapu, στην Ισπανία Rayuela. Στην Λατινική Αμερρική  golοsa, στην Πολωνία Klasy,στην Ιταλία Campana ή Mondo. Στις Κάτω Χώρες και τη Φλάνδρα Hinkelen.Στη Μαλαισία η πιο δημοφιλής παραλλαγή ονομάζεται Tengteng.Στη Βραζιλία τα παιδιά το λένε Amarelinha. Στην Αλβανία ονομάζεται Rrasavi.
ΚΑΝΟΝΕΣ:
Το παιδί που ξεκινά το παιχνίδι πρέπει να πετάξει ένα μικρό αντικείμενο (μικρό κεραμίδι ή κέρμα ή οτιδήποτε άλλο) στο πρώτο (1) από το αριθμημένα τετράγωνα που είνα ζωγραφισμένα στο έδαφος και στη συνέχεια να πηδά μέσα από τα τετράγωνα για να ξαναπάρει το αντικείμενο και να επιστρέψει στη βάση του.
Στη συνέχεια το ίδιο κάνουν και τα υπόλοιπα παιδιά που συμμετέχουν στο παιχνίδι. Μόλις τελειώσουν όλα το παιδιά ξεκινά ο δεύτερος γύρος .Το παιδί που ξεκινά πρέπει να πετάξει το αντικείμενο στο δεύτερο τετράγωνο (2) και να ξεκινήσει πάλι η ίδια διαδικασία.
Στο κουτσό δεν πρέπει το αντικείμενο που πετούν τα παιδιά να βγει έξω από τα τετράγωνα ή να ακουμπήσει κάποια από τις γραμμές του τετραγώνου. Όταν συμβεί αυτό το παιδί χάνει τη σειρά του και παίζει ο επόμενος.
Νικητής ανακηρύσσεται όποιος τελειώσει πρώτος όλα τα τετράγωνα.

Η αρχή της υλοποίησης για δυο διαφορετικα ..κουτσό

P1000230

P1000231

Το αποτέλεσμα

P1000255

P1000256

P1000259

P1000260Midline jump

Πρόκειται για ένα παιχνίδι κινητικών δεξιοτήτων. Ο κάθε παίκτης προσπαθεί να περάσει στα κουτάκια με τ’ αποτυπώματα της πατούσας πατώντας κάθε φορά με το σωστό πόδι ή πόδια ανάλογα με το αποτύπωμα που υπάρχει στο αντίστοιχο κουτί .Ο παίκτης που δεν θα κάνει κανένα λάθος είναι ο νικητής. Στην περίπτωση που περισσότεροι παίκτες δεν έχουν κάνει κανένα λάθος νικητής είναι αυτός που κάνει το μικρότερο χρόνο.

P1000227

Τα σχόλια είναι κλειστά.