Με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, πραγματοποιήσαμε μια όμορφη εισαγωγή στο θέμα μέσα στην τάξη μας.
Ξεκινήσαμε διαβάζοντας ένα ξεχωριστό βιβλίο, γραμμένο από έναν παλιό και αγαπημένο μαθητή του σχολείου μας, τον Βασίλη Στεργίου. Τα παιδιά άκουσαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ιστορία και συζήτησαν γύρω από τα μηνύματα και τα στοιχεία της εποχής.
Στη συνέχεια, η δραστηριότητα έγινε ακόμη πιο βιωματική, καθώς «ντύσαμε» τον Εύζωνα – τσολιά και γνωρίσαμε από κοντά τα μέρη της παραδοσιακής του φορεσιάς. Παρατηρήσαμε τη φουστανέλα, το φέσι, τα τσαρούχια και συζητήσαμε για τη σημασία και την ιστορία τους.
Ήταν μια εμπειρία που βοήθησε τα παιδιά να έρθουν πιο κοντά στην παράδοση και την ιστορία μας με τρόπο ζωντανό και ευχάριστο.
Στόχοι δραστηριότητας:










