STEAM Education: The Beebot Art Project – Picasso

0

Συγγραφέας: ΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑ | Κατηγορία Τα νέα μας | , στις 14-03-2026

Στην τάξη μας πραγματοποιήσαμε ένα φανταστικό project με τίτλο «STEAM Education: The Beebot Art Project – Picasso»!

Τα παιδιά γνώρισαν τους πίνακες του Πάμπλο Πικάσο και ενθουσιάστηκαν με τα χρώματα, τα σχήματα και τις ιδιαίτερες τεχνικές του. Εμπνευσμένα από τον μεγάλο καλλιτέχνη, δημιούργησαν κατασκευές και πίνακες ζωγραφικής που αναπαριστούσαν την τέχνη του με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

Στη συνέχεια, τα παιδιά χρησιμοποίησαν τα ρομπότ Beebot για να ανακαλύψουν διαδρομές και να «περιηγηθούν» στους πίνακες τους, συνδυάζοντας την τέχνη με τον προγραμματισμό και το παιχνίδι. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, τα παιδιά συνεργάστηκαν, πειραματίστηκαν και έμαθαν παίζοντας.

Αξιοποιήσαμε την ευκαιρία για να μάθουμε και το γράμμα Ρ, βρίσκοντάς το σε λέξεις που συνδέονται με τα ρομπότ, την τέχνη και τη δημιουργία. Έτσι συνδέσαμε τη μάθηση της γραφής με την τέχνη και την τεχνολογία με έναν διασκεδαστικό τρόπο.

Στόχοι δραστηριότητας:

  • Να γνωρίσουν τα παιδιά τον Πάμπλο Πικάσο και την τέχνη του.

  • Να δημιουργήσουν κατασκευές και πίνακες ζωγραφικής εμπνευσμένα από τον Πικάσο.

  • Να εξοικειωθούν με τη χρήση του Beebot και τον προγραμματισμό διαδρομών.

  • Να μάθουν και να αναγνωρίζουν το γράμμα Ρ μέσα από λέξεις και παιχνίδι.

  • Να καλλιεργήσουν τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία.

  • Να συνδυάσουν STEAM μάθηση με τέχνη και παιχνίδι.


Μια μοναδική εμπειρία, όπου η τέχνη, η τεχνολογία και η δημιουργικότητα ενώθηκαν για να φέρουν τους μικρούς μας μαθητές πιο κοντά στον κόσμο του Πικάσο και των ρομπότ!

eikona Viber 2026 03 14 10 43 20 919 eikona Viber 2026 03 14 10 43 23 600eikona Viber 2026 03 14 10 43 22 159eikona Viber 2026 03 14 10 43 21 447eikona Viber 2026 03 14 10 44 05 729eikona Viber 2026 03 14 10 44 05 155

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση