Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υ.ΠΑΙ.Θ, τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά, δια ζώσης, τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022. Σύμφωνα με την ΚΥΑ ΑΡΙΘΜ ΓΠ ΟΙΚ. 360/6-12022

0

Συγγραφέας: Μάνια Καπασκέλη | Κατηγορία Τα νέα μας | , στις 07-01-2022

Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε η επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων στις 10/1/2022 να γίνει με τροποποίηση των υγειονομικών μέτρων. Συγκεκριμένα:

1) Η διαδικασία των τεστ αφορά από τώρα και στο εξής, όλους/ες τους μαθητές /τριες και εκπαιδευτικούς ακόμη και τους εμβολιασμένους και τους νοσήσαντες.

2) Φροντίστε ΟΛΟΙ να παραλάβετε από τα φαρμακεία, έως  και το Σάββατο πέντε (5) self test για τις δύο επόμενες εβδομάδες. 3 τεστ για την εβδομάδα (10/1 έως 15/1) και 2 τεστ για τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

3) Έως 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας θα πρέπει να  διενεργηθεί το πρώτο self test στα παιδιά και να το δηλώσετε υποχρεωτικά στην πλατφόρμα https://edupass.gov.gr/ Έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης και της Παρασκευής θα κάνετε τα επόμενα. Οι μαθητές/τριες θα πρέπει κατά την προσέλευσή τους να έχουν μαζί τους εκτυπωμένη τη σχολική κάρτα για να συντομεύεται η διαδικασία του ελέγχου.

Από την επόμενη εβδομάδα  τα τεστ θα είναι δύο (κάνουμε τεστ έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης και της Παρασκευής).

4) Όλα τα τεστ θα δηλώνονται υποχρεωτικά στην πλατφόρμα https://edupass.gov.gr/και θα εκτυπώνονται οι σχολικές κάρτες. Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης η σχολική κάρτα συμπληρώνεται χειρόγραφα με όλα τα στοιχεία της ηλεκτρονικής δήλωσης.

Παραμένουν ως μέτρα, όσα ίσχυαν και κατά το προηγούμενο διάστημα (χρήση μάσκας, αερισμός αιθουσών, περιορισμοί στις επισκέψεις στο σχολείο, κλείσιμο τμήματος με 50% +1 νοσήσαντες, κλπ).

Σε περίπτωση κρούσματος σε τμήμα:

Όλοι οι μαθητές, εμβολιασμένοι, ανεμβολίαστοι και νοσήσαντες, στο τμήμα του νοσήσαντος μαθητή θα υποβάλλονται σε δωρεάν  test με βάση το ακόλουθο σχέδιο (ST: Self test,  RT: Rapid Tets):

ανεμβολίαστοι RT τις ημέρες 1 και 5 και ST τις ημέρες 2, 3 και 4.

εμβολιασμένοι/νοσήσαντες ST τις ημέρες 1, 3 και 5.

Η διάρκεια καραντίνας για τους νοσήσαντες ασυμπτωματικούς θα είναι 5 ημέρες.

ΣΗΜ: Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε στο mail του σχολείου μας mail@1nip-paian.att.sch.gr μόνο σε θετική περίπτωση, αν τα παιδιά σας νόσησαν κατά τη διάρκεια των διακοπών ή νοσούν ακόμη, προκειμένου να έχουμε μια εικόνα.

Παρακαλούμε η δήλωση στο https://edupass.gov.gr/ να γίνεται μέχρι τις 8:00 π.μ καθώς γίνεται έλεγχος από την σχολική μονάδα μέσω συστήματος,

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση