Τα παλιά παιχνίδια

0

Συγγραφέας: Μάνια Καπασκέλη | Κατηγορία Τα νέα μας | , στις 19-12-2019

Σε μια αποθήκη του Άγιου Βασίλη, κάπου ξεχασμένα στο βάθος της, βρίσκονται τα παλιά παιχνίδια . Με αρχηγό τους τον Καρυοθραύστη αποφάσισαν να στείλουν στο σχολείο μας ένα γράμμα για να μας θυμίσουν την ύπαρξη τους. Τα παιδιά αποφάσισαν να απαντήσουν στο γράμμά τους με ένα δικό μας και να τα καλέσουμε στο σχολείο μας για να τα δούμε από κοντά. Έτσι και έγινε. Την επόμενη μέρα μέσα στην τάξη μας υπήρχε ο σάκος του Άγιου Βασίλη και μέσα του υπήρχαν μερικά παλιά παιχνίδια από την αποθήκη. Μέσα στο σάκο όμως υπήρχε και ένα βιβλίο μαζί με ένα γράμμα το οποίο μας ζητούσε να δούμε που αλλού υπάρχουν παλιά παιχνίδια. Το βιβλίο είναι το εξής:

«Ένας αρκούδος μια φορά »της Ελένης Γερουλάνου

O αρκούδος περιπλανιέται στην πόλη ψάχνοντας το σπίτι του. Στη διαδρομή του συναντά έναν ναύτη, έξι πάπιες, μία αλεπού, μία σκαντζοχοιρίνα, έναν θεατρικό θίασο, έναν σκύλο. Όλοι θέλουν να τον βοηθήσουν. Άραγε θα τα καταφέρει;

Το βιβλίο, μέσα από ένα τρυφερό παραμύθι, ζωντανεύει με ευρηματικό τρόπο περισσότερα από 240 παιχνίδια από τη συλλογή της Μαρίας Αργυριάδη, που βρίσκονται στο Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών στο Παλαιό Φάληρο.

Ο αρκούδος λοιπόν μας  έδειξε τα παιχνίδια  ένα ένα, τα οποία επεξεργαστήκαμε, παίξαμε, είδαμε από τι υλικό είναι φτιαγμένα. Κάποια από αυτά δούλευαν ενώ μερικά ήταν χαλασμένα και τα παιδιά αποφάσισαν να ενημερώσουμε τα ξωτικά του Άγιου Βασίλη για να τα δουν και να τα φτιάξουν.

Στο τέλος διαβάσαμε και την ιστορία του καρυοθραύστη για να τον γνωρίσουμε καλύτερα. Το βιβλίο είναι το εξής:

Ο Καρυοθραύστης ( εκδ. ΨΥΧΟΓΙΟΣ)

Την παραµονή των Χριστουγέννων, η Κλάρα δέχεται ένα πολύ ξεχωριστό δώρο -έναν ξύλινο καρυοθραύστη- και από τότε η µαγεία ξεκινά! Μεταφερθείτε µαζί µε την Κλάρα σε έναν µαγευτικό κόσµο, όπου ξύλινα στρατιωτάκια ζωντανεύουν και πανέµορφες νεράιδες χορεύουν σε παλάτια από ζαχαρωτά, µέσα από την υπέροχη εικονογράφηση αυτής της κλασικής χριστουγεννιάτικης ιστορίας.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση