Η Κοκκινοσκουφίτσα και Η Σκουφοκοκκινίτσα

0

Συγγραφέας: Μάνια Καπασκέλη | Κατηγορία Τα νέα μας | , στις 18-01-2020

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΛΑΣΣΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ

ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑΛΛΙΩΣ

Διαβάσαμε το γνωστό παραμύθι  «Η Κοκκινοσκουφίτσα».  Στη συνέχεια το δραματοποιήσαμε, φτιάξαμε μάσκες καθώς και από ένα ατομικό  βιβλίο με τα γεγονότα της ιστορίας στη σωστή σειρά.

Στη συνέχεια δουλέψαμε τα παραμύθια:

«Η Σκουφοκοκκινίτσα» της Μαρίνας Γιώτη

Δύο όψεις μιας ιστορίας σε ένα βιβλίο.
Η διάσημη ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας, όπως την ξέρουμε, αλλά και η ιστορία… αλλιώς, ιδωμένη από μια άλλη οπτική γωνία.

Τι πραγματικά έγινε στο δάσος; Ποιος ήταν τελικά αυτός ο Κυνηγός και πώς βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή εκεί για να σώσει την Κοκκινοσκουφίτσα; Ήταν ο Κακός ο Λύκος τόσο κακός όσο νομίζουμε; Τι γύρευε η μικρή Κοκκινοσκουφίτσα μόνη της στο δάσος; Ο δαιμόνιος ρεπόρτερ, Φάνης ο Μπούφος, είναι αποφασισμένος να ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις του γνωστού παραμυθιού.

Ένα βιβλίο που μιλάει για τον ρατσισμό στα κλασικά παραμύθια, τον σχολικό εκφοβισμό και τη φιλία. Ένα εργαλείο για γονείς και εκπαιδευτικούς που μαθαίνει στα παιδιά να διαβάζουν ανάμεσα στις γραμμές και να αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη.

Γιατί έχει ο καιρός γυρίσματα, αλλά και δυο όψεις τα νομίσματα…

« Η Κοκκινομπλουτζινίτσα» του Ευγένιου Τριβιζά

Η Κοκκινομπλουτζινίτσαανατρέποντας το αναχρονιστικό στερεότυπο της παθητικής ηρωίδας, αντί να περιμένει από τον κυνηγό να τη σώσει, προσποιείται ότι εντυπωσιάζεται από την υποκριτική ικανότητα του λύκου να παριστάνει τη γιαγιά και τον προτρέπει να ακολουθήσει καριέρα ηθοποιού στο Χόλιγουντ με συγκλονιστικά αποτελέσματα.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση