Τα Χριστούγεννα μέσα από τις 5 αισθήσεις

0

Συγγραφέας: Μάνια Καπασκέλη | Κατηγορία Τα νέα μας | , στις 15-12-2019

Οι 5 νεράιδες των αισθήσεων βρίσκονται στην πλατεία μιας μικρής πόλης, το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς. Θαυμάζουν το στολισμένο δέντρο και τη γιορτινή διακόσμηση της πλατείας. Ωστόσο αρχίζουν να μαλώνουν για το τί είναι πιο σημαντικό στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Η Ορασένια λέει οι “Εικόνες”!

Η Ακοούλα λέει οι “Ήχοι”!

Η Γευσήλια λέει οι “Γεύσεις”!

Η Οσφρήνια λέει οι “Μυρωδιές”!

Και η Αφήτσα λέει οι “Χειροτεχνίες”!

Αποφασίζουν πως για να βρουν ποια είναι η πιο σημαντική, πρέπει πρώτα να δώσει η καθεμιά την παράστασή της και ύστερα όλες μαζί να ψηφίσουν δημοκρατικά την καλύτερη. Καλούν τους βοηθούς τους και δίνουν τις παραστάσεις τους, όμως παρόλα αυτά δεν καταλήγουν πουθενά, αφού στο τέλος όλες ψηφίζουν τον εαυτό τους!

Τότε εμφανίζεται ο Αη Βασίλης και τους θυμίζει ότι όλες είναι πολύ σημαντικές για τα Χριστούγεννα και δεν μπορεί να λείψει καμιά. Γιατί οι χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις πρέπει να είναι γεμάτες εικόνες, ήχους, μυρωδιές, γεύσεις και χειροτεχνίες για να μείνουν στη μνήμη όλων μικρών και μεγάλων.

ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και όλες οι αισθήσεις είναι σε ετοιμότητα. ΓΕΥΣΗ, ΟΡΑΣΗ , ΟΣΦΡΗΣΗ , ΑΚΟΗ, ΑΦΗ

Οι ερωτήσεις μας και οι απαντήσεις των παιδιών

τι τρώμε; κουραμπιέ, μελομακάρονο, βασιλόπιτα

τι ακούμε ;χριστουγεννιάτικα τραγούδια ,κάλαντα , τα τριγωνάκια, τα κουδουνάκια του τάρανδου

τη βλέπουμε ; στολισμένα δέντρα, τα φωτάκια που αναβοσβήνουν, οι δρόμοι στολισμένοι, αγιο βασίλη στο δρόμο.παιχνίδια, δώρα,

τι αγγίζουμε ; τις μπάλες όταν στολίζουμε το δέντρο, ανοίγουμε τα δώρα και παίζουμε, πιάνουμε τον κουραμπιέ και τον τρώμε…

τι μυρίζουμε ; τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα που ψήνει η μαμά, τα μπισκότα, το φαγητό

 

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση