Και φέτος με τα παιδιά φτιάξαμε τα παραδοσιακά λαζαράκια, ψωμάκια δηλαδή με σταφίδες και κανέλλα. Είναι ι ένα έθιμο κατά το οποίο οι νοικοκυρές ανήμερα του Σαββάτου του Λαζάρου ζύμωναν ειδικά κουλούρια, τους <<λαζαρήδες>>, τα <<λαζαρούδια>> ή τα <<λαζαράκια>>. Στα κουλούρια αυτά έδιναν σχήμα σπαργανωμένου ανθρώπου.
Τα υλικά της συνταγής μας:
- 1 κιλό αλεύρι γ.ο.
- ½ φλ. Ζάχαρη
- ½ φλ. Ελαιόλαδο
- 2 φλ. Σταφίδες
- 2 φακελάκια ξερή μαγιά
- 3 κ.γ. κανέλλα
- Γαρυφαλάκια
- Χλιαρό νερό