Την Μεγάλη Πέμπτη παραδοσιακά κάθε νοικοκυρά βάφει τα πασχαλινά αυγά. Πρόκειται για ένα έθιμο με βαθιές ρίζες στην ιστορία, τότε που η χρήση χημικών ήταν κάτι άγνωστο για τη βαφή και αυτή γινόταν με απλά φυσικά υλικά που βρίσκονται σχεδόν πάντα στην κουζίνα κάθε σπιτικού.
Για κόκκινα αυγά: Ο καθαρά παραδοσιακός τρόπος θέλει φύλλα από κρεμμύδια ή παντζάρια.
Εμείς προτιμήσαμε τα παντζάρια, τα αλέσαμε στο μπλέντερ τα ρίξαμε σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό και ρίξαμε μέσα τα βρασμένα αβγά μας