e-me

Οδηγίες

  1. Αρχίζω με την e-me: Οδηγίες βήμα-βήμα για εκπαιδευτικούς
  2. Αναλυτικός οδηγός χρήσης της e-me
  3. Εγκύκλιος 167603/ΓΔ4/9-12-2020: οδηγίες για την εξ αποστάσεως υλοποίηση της αξιολόγησης της επίδοσης των μαθητών/τριών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το Α ́ τετράμηνο του σχολικού έτους 2020-21
  4. Σενάριο χρήσης της εφαρμογής e-me assignments



Λήψη αρχείου

5. ΝΕΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2023: Στον κεντρικό χώρο εργασίας της e-me έχει προστεθεί το νέο αποθετήριο εκπαιδευτικών εφαρμογών “e-me appository”.  Εκεί μπορείτε να βρείτε εκπαιδευτικές μικροεφαρμογές (apps), όπως τις μικροεφαρμογές για τον “Καραγκιόζη” & το “κουκλοθέατρο”, για το πώς να “φτιάχνουμε μάσκα” & πώς να “φτιάχνουμε πρόκληση”, ώστε να τις αξιοποιείτε στη διδασκαλία σας μέσα από το περιβάλλον της e-me.


Ενημέρωση από την ομάδα σχεδίασης, ανάπτυξης και υποστήριξης της ψηφιακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας e-me, Διεύθυνση Στρατηγικής και Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Υλικού (ΔΙΣ) του ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» σχετικά με τις κυψέλες και το περιεχόμενό σας στην e-me

2023

“Για τις κυψέλες που θα αποφασίσετε να διατηρήσετε, καλό θα ήταν, για λόγους οικονομίας χώρου, να διαγράψετε από αυτές το περιεχόμενο που δεν χρειάζεστε πλέον, ενώ, αν είναι χρήσιμο ή περαιτέρω αξιοποιήσιμο, μπορείτε να το μεταφέρετε στον προσωπικό σας χώρο ή στη νέα κυψέλη.

Κλείνοντας, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι η e-me έχει εμπλουτιστεί με νέες εφαρμογές, όπως τη «Βιβλιοθήκη υλικού κυψέλης» (e-me Library), τα «e-me Μαθήματα», το αποθετήριο  μικρο-εφαρμογών (apps)  «e-me appository» με 40 μαθησιακά αντικείμενα, με νέες δυνατότητες, όπως «like» σε αναρτήσεις, αντιγραφή/επικόλληση αναρτήσεων στον τοίχο κυψελών, ενώ έχουν γίνει  σημαντικές αναβαθμίσεις για την καλύτερη λειτουργία της πλατφόρμας και τη διευκόλυνση της εκπαιδευτικής κοινότητας”.

2022

“Τόσο οι κυψέλες που είχατε δημιουργήσει στην e-me το προηγούμενο σχολικό έτος, όσο και το περιεχόμενό σας στην πλατφόρμα (αναρτήσεις σε τοίχο κυψέλης, αρχεία, αντικείμενα e-me content, εργασίες e-me assignments, άρθρα σε e-me blogs), δεν διαγράφονται ούτε απενεργοποιούνται με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αλλά παραμένουν διαθέσιμα μέχρι εσείς να αποφασίσετε να προβείτε στη διαγραφή τους. Σχετικά με τον ενδεχόμενο προβληματισμό σας για την αξιοποίηση ή μη της περσινής κυψέλης για την «τάξη» σας, είναι στη δική σας ευχέρεια αν θα συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ίδια κυψέλη ή αν θα δημιουργήσετε μία νέα, καθώς επίσης και αν θα διαγράψετε ή θα διατηρήσετε την παλιά σας κυψέλη. Πρότασή μας είναι κάθε νέα σχολική χρονιά να δημιουργείτε μία νέα κυψέλη για την τάξη σας, ακόμη και αν έχετε τους ίδιους μαθητές/τριες, διατηρώντας ταυτόχρονα αν επιθυμείτε και την παλιά κυψέλη («καθαρίζοντας» ίσως τα αρχεία και το υλικό που δεν χρειάζεστε πλέον).  Μπορείτε εύκολα να καλέσετε μαζικά τα μέλη της νέας κυψέλης, είτε από την παλιά κυψέλη, είτε από τις έτοιμες λίστες των τάξεων / τμημάτων που παρέχονται στην e-me. Δημιουργώντας μία νέα κυψέλη ανά σχολικό έτος:

– ξεκινάτε με «καθαρό» (άδειο) τοίχο,  χωρίς τις αναρτήσεις και συζητήσεις της προηγούμενης χρονιάς,

– έχετε μόνο τις νέες αναθέσεις εργασιών (e-me assignments) που αφορούν στη συγκεκριμένη σχολική χρονιά και τους/τις συγκεκριμένους μαθητές/τριες,

– διευκολύνεται η οργάνωση των αρχείων της κυψέλης, μιας και αφορούν μόνο στη συγκεκριμένη τάξη/χρονιά,

– διασφαλίζεται ότι τυχόν νέοι/ες μαθητές/τριες της τάξης, που δεν ήταν μέλη της κυψέλης την προηγούμενη χρονιά, δεν θα έχουν πρόσβαση στα αρχεία και στις συζητήσεις των μαθητών/τριών της προηγούμενης χρονιάς.

Διατηρώντας ταυτόχρονα και την παλιά κυψέλη, δίνεται η δυνατότητα στους/τις μαθητές/τριες (ακόμη και σε όσους/ες άλλαξαν σχολείο/τάξη) να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε αυτήν, στις συζητήσεις, στις εργασίες και στο υλικό. Το υλικό της παλιάς κυψέλης αν πλέον δεν χρειάζεται μπορεί να διαγραφεί ή αν είναι χρήσιμο και περαιτέρω αξιοποιήσιμο μπορεί να μεταφερθεί στη νέα κυψέλη. Τέλος, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τη νέα έκδοση 3.1 της e-me, η οποία ενσωματώνει σημαντικές βελτιώσεις και επεκτάσεις στη λειτουργικότητα της πλατφόρμας και εμπλουτίζεται με νέες εύχρηστες εφαρμογές, που ευελπιστούμε να διευκολύνουν το εκπαιδευτικό έργο σας.

2021
“Λαμβάνοντας υπόψη τα ερωτήματα εκπαιδευτικών σχετικά με τη διατήρηση των κυψελών και του περιεχομένου στην e-me εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι κυψέλες στην e-me δεν διαγράφονται, ούτε απενεργοποιούνται με την έναρξη κάθε σχολικού έτους.
Το περιεχόμενο που έχετε δημιουργήσει και αποθηκεύσει στην e-me (αναρτήσεις σε τοίχο κυψέλης, αρχεία, αντικείμενα e-me content, εργασίες e-me assignments, άρθρα σε e-me blogs) παραμένει διαθέσιμο, μέχρι εσείς να αποφασίσετε να το διαγράψετε.
Σχετικά με τον προβληματισμό για την αξιοποίηση της ίδιας κυψέλης για την «τάξη» σας ή τη δημιουργία νέας για τη νέα σχολική χρονιά, είναι στη δική σας ευχέρεια αν θα συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ίδια κυψέλη ή αν θα δημιουργήσετε μία νέα κυψέλη, καθώς επίσης και αν θα διαγράψετε την παλιά κυψέλη ή θα την διατηρήσετε.
Η πρόταση της e-me είναι κάθε νέα σχολική χρονιά να δημιουργείτε μία νέα κυψέλη για την «τάξη» σας, ακόμη και αν έχετε τους ίδιους μαθητές/τριες, διατηρώντας αν θέλετε ταυτόχρονα και την παλιά κυψέλη (καθαρίζοντας ίσως τα αρχεία και το υλικό που δεν χρειάζεστε πλέον). Τα μέλη της νέας κυψέλης μπορείτε εύκολα να τα καλέσετε μαζικά, είτε από την παλιά κυψέλη, είτε από τις έτοιμες λίστες των τάξεων / τμημάτων που θα βρείτε πλέον στην e-me.
Δημιουργώντας μία νέα κυψέλη ανά σχολικό έτος:
– ξεκινάτε με «καθαρό» (άδειο) τοίχο, χωρίς τις αναρτήσεις και συζητήσεις της προηγούμενης χρονιάς,
– έχετε μόνο τις νέες αναθέσεις εργασιών (assignments) που αφορούν στη συγκεκριμένη σχολική χρονιά και τους/τις συγκεκριμένους μαθητές/τριες,
– διευκολύνεται η οργάνωση των αρχείων της κυψέλης, μιας και αφορούν μόνο στη συγκεκριμένη τάξη/χρονιά,
– διασφαλίζεται ότι τυχόν νέοι/ες μαθητές/τριες της τάξης που δεν ήταν μέλη της κυψέλης την προηγούμενη χρονιά, δεν θα έχουν πρόσβαση στα αρχεία και στις συζητήσεις των μαθητών/τριών της προηγούμενης χρονιάς.
Διατηρώντας ταυτόχρονα και την παλιά κυψέλη, δίνεται η δυνατότητα στους/τις μαθητές/τριες (ακόμη και σε όσους/ες άλλαξαν σχολείο/τάξη) να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε αυτήν, στις συζητήσεις, στις εργασίες και στο υλικό. Το υλικό της παλιάς κυψέλης μπορεί να διαγραφεί αν δεν χρειάζεται πλέον ή να μεταφερθεί στη νέα κυψέλη”.

Tutorials

Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα για μαθητές/μαθήτριες και εκπαιδευτικούς
Πώς αναθέτω στο e-me assignments εργασίες του e-me content
Γενικός οδηγός I

Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζονται οι ενέργειες για τη δημιουργία προφίλ, για τις ρυθμίσεις, για την αναζήτηση επαφών, για τα e-me files, το e-me portfolio, το my photodentro & το e-me store, για τη δημιουργία κυψέλης, για τη προσθήκη μελών, για τον τοίχο κυψέλης, για την ανάρτηση ψηφιακού περιεχομένου στον τοίχο της κυψέλης, για την ανάθεση εργασιών (e-me assignments), για μια πρώτη επαφή με το e-me content, για την ενσωμάτωση εργασιών του e-me content στο eclass και για την ενσωμάτωση αντικειμένων από άλλες πηγές σε e-me και eclass.

Γενικός οδηγός II

Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζονται τα εξής αντικείμενα: Arithmetic Quiz, Drag the words, Fill in the blanks, Find the words, Mark the Words, Multiple Choice, True/False Question, Quiz question set, Single Choice Set, Dialog Cards, Flashcards, Image Pairing, Image Sequencing, Drag and Drop, Iframe Embedder, Interractive video.

Μαζική πρόσκληση μελών στις κυψέλες ειδικοτήτων, με τη συνεργασία του δασκάλου του τμήματος (2020)

Νέα δυνατότητα στο e-me assignments για εκπαιδευτικούς και μαθητές (2020)

Ο μαθητής βλέπει στο παράθυρο της απάντησης την εργασία που του έχει αναθέσει ο εκπαιδευτικός και ο εκπαιδευτικός βλέπει τις απαντήσεις του μαθητή στο παράθυρο της ανατροφοδότησης.

Δημιουργία ψηφιακών φύλλων εργασίας με την e-me. Σύνδεση e-me content με την e-class


Φωτόδεντρο

Συλλογή “e-me content” στο Φωτόδεντρο “e-yliko χρηστών”:
  1. για ανάρτηση, οργάνωση, ταξινόμηση, περιγραφή, δημοσίευση και διαμοιρασμό του διδακτικού υλικού, που οι εκπαιδευτικοί δημιουργούν μέσα από την εφαρμογή e-me content της e-me.
  2. για αναζήτηση μαθησιακών αντικειμένων «e-me content», που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στις αναθέσεις σας μέσω της Ψηφιακής Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας e-me.
Δημοσίευση του διδακτικού υλικού, που οι εκπαιδευτικοί δημιουργούν μέσα από την εφαρμογή e-me content της e-me:



Λήψη αρχείου


eTwinning

“Eξ αποστάσεως εκπαίδευση – Εργαλεία επικοινωνίας – Εργαλεία συνεργασίας – Συμβουλές”: Eπιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς eTwinning όλων των ειδικοτήτων με συνδυασμό ασύγχρονης και σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για την παρουσίαση εργαλείων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης εργαλεία επικοινωνίας